KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2025 Cuma
°C

Vali: Muhtarlık, vatandaşın devlete açılan en yakın kapısıdır

Muhtarlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Vali Ekinci, ' Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olup devletimizin her mahalle ve köydeki kurumsal temsilciliği, vatandaşın devlete açılan en yakın kapısıdır.'

Vali: Muhtarlık, vatandaşın devlete açılan en yakın kapısıdır
18 EKİM 2020 PAZAR 17:34
2
1339
1
AA aa

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Muhtarlar Günü” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Muhtarlık müessesesinin toplumun önemli yapı taşlarından biri olduğunun altını çizdi.

Vali Ekinci; “Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olup devletimizin her mahalle ve köydeki kurumsal temsilciliği, vatandaşın devlete açılan en yakın kapısıdır. Muhtarlarımız bir yandan bulundukları mahalle veya köyde talepleri aktarmak ve sorunları çözmek suretiyle halkımızla kurumlar arasında köprü vazifesi görürken bir yandan da modern kamu yönetimi anlayışının temel göstergelerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görev üstlenmektedirler.

Kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlıklarımız, günümüzde en ücra yerleşim yerine bile çoğulcu ve katılımcı kamu yönetimi anlayışını taşıyarak sevinçte ve hüzünde daima milletin yanında ve hizmetinde olmaya devam etmektedir. Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan iyileştirmelerin artarak devam etmesi; Sayın Cumhurbaşkanımızın farklı periyotlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarımızla bir araya gelmesi ve Sayın Bakanlarımızın muhtarlarımızla istişarelerde bulunması devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişaneleridir. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm muhtarlarımıza bu anlamlı gün vesilesiyle Rabbim'den muvaffakiyetler diliyorum. Bu düşüncelerle; insanımızın yerel ve kamu yönetimlerince gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması için vatandaş ve idare arasında gönül köprüsü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63420)
19 Ekim 2020 Pazartesi 01:28
Sayın Valim, bu konuda size maalesef kaılmıyorum, belki köy muhtarları gerekli ama il ve ilçelerdeki muhtarlıkların pek bir faydaları olduğunu düşünmüyorum. bugüne kadar hiçbir mahalle problemimizi muhtarlar ne çözdü ne de sorunlarımızın üzerinde durup durumu sizlere bildirdiler. hep kendi çabalarımızla bürokrasiye ulaşıp sorunlarımızı çözmeye çalışıyoruz.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
20.06.2025
16:25
Bingöl`de 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'de 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, hakkında 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın