KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

Vali: su hayattır, yol medeniyettir

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Solhan İlçesi’ne bağlı köyleri ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Vali: su hayattır, yol medeniyettir
15 EYLÜL 2014 PAZARTESİ 08:26
0
4239
0
AA aa

Köylerde temaslarını tamamlayan Vali Taşyapan, daha sonra yapımı biten Eşmetaş köy yolunu hizmete açtı.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Taşyapan: “Geçenlerde Asmakaya yolunu incelemeye geldiğimizde köylerimize de uğrayarak geldik. En son Elmasırtı köyünde oturmuştuk. Daha sonra Eşmetaş Köyü Muhtarımız da ‘Bizim köye de gelebilirsiniz' dediğinde biz o zaman, yol yapılıyordu yol yapılsın öyle gelelim dedik. Sağolsun o da hafta içerisinde bizleri davet etti. Biz de yol yapımı bitti mi diye sorduk. Bitti dedi. O zaman gelelim dedik. Çok büyük bir yolumuz değil. 700 metrelik bir yolumuz ama köyün içi önemli bir yerdir. Yol da güzel yapılmış, yol yapımından dolayı Kaymakam Bey başta olmak üzere, il özel idaresi genel sekreterimize, kaymakamlık çalışanlarına ve il özel idaresi çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

“SU HAYATTIR, YOL MEDENİYETTİR”

Köyün içme suyu şebekesinin yarın ihale edileceğini ifade eden Vali Taşyapan: “Şuan köyde bir sıkıntı olmasa gerek. Yeni yapılan çeşmemizi de gördük. O da güzel yapılmış, suyu da güzel. Köylülerimizin çalışmaları ve muhtarımızın gayretleri ile yapılmış. Su hayattır, yol medeniyettir. Bunların gittiği yere medeniyet götürür. Yol her zaman insanın yaşadığı yerde lazımdır. Dolayısıyla ne kadar iyi, ne kadar standartlarını yüksek yapabilirsek o kadar da kalıcı olur. Köyün kanalizasyonu da geçen sene yapıldı. Güle güle kullansınlar. Köyde bir eksik kalmamış, bundan sonrası da köylümüze düşüyor. Çalışacaklar üretecekler. Öğrendiğimize göre buranın geçimi daha çok hayvancılık üzerine, kazanmaya devam edecekler” ifadelerini kullandı.

“Bingöl toprağı verimli olduğu için ağaç yetiştirilebilecek topraklardır” diyen Vali Taşyapan, şunları kaydetti: “Yol kenarı ağaçlandırılması yapılabilir, önemli olan onları korumaktır. Belli süre, belli bir büyüklüğe gelene kadar ağaçlar, onları hayvanlardan korumak zarar verilmeden korunabilirse böyle bir çalışma yapmakta fayda vardır. Ama korumasız olarak diktiğimiz zaman, bu sene dikiyoruz öteki sene orada hiçbir tane fidan kalmıyor. Üzerinde ağır bir kış geçiyor ve hayvanlar zarar verince ortada kalmıyor. Güzel ağaçlar seçmek lazım, akasya gibi girişte güzel görünmesi için. Bu konuda Orman işletme destek verebilir. Köyün genel aydınlatması, sokak aydınlatması içerisinde yolda da aydınlatma yapılabilir. Proje aşamasında olunca bunlar da projeye konulabilir.”

Köylerde yapılan incelemelere Vali İbrahim Taşyapan'a İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Albay İbrahim Erdem, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık eşlik etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.03.2026
06:55
Bingöl Belediyesi Gazze`de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi Gazze'de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için 10 gün boyunca her gün Bin kişilik iftar yemeği verecek. Karar, Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin ortak oyuyla kabul edildi.
10.03.2026
06:53
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Bingöl Üniversitesi ile Munzur Üniversitesi arasında akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmeye yönelik protokol imzalandı. Protokolle ortak araştırma projeleri ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.
10.03.2026
06:51
Bingöl`de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
10.03.2026
06:49
Bingöl`de odunluk yangını panik yarattı
Bingöl'de odunluk yangını panik yarattı
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında odunlukta maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın