KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2025 Çarşamba
°C

Vali Usta açıkladı: '56 proje devam ediyor, 60'ı ihale aşamasında'

Bingöl İl Koordinasyon Kurulu toplantısındaki konuşmasında yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin toplam değerinin 36 milyar 928 milyon TL olduğu bilgisini veren Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, yürütülen, ihale aşamasında olan ve planlanan projeleri paylaşıp çalışmaların gerçekleşme oranlarını aktardı.

Vali Usta açıkladı:
29 NİSAN 2025 SALI 17:58
2
1385
0
AA aa

Bingöl'de 2025 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta başkanlığında, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Vali Yardımcısı İbrahim Gökmen, yatırımcı kuruluşların bölge temsilcileri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ve kurum amirlerinin katılımıyla Bingöl Valiliği Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, yürütülen, ihale aşamasında olan ve planlanan projeleri paylaşıp çalışmaların gerçekleşme oranlarını aktardı.

“128 projeden 56'sı devam ediyor, 60'ı ihale aşamasında…”

Bingöl'ün yatırım projelerine ilişkin çalışmaların 20 Genel ve Özel Bütçeli Kuruluş tarafından yürütüldüğü bilgisini paylaşan Vali Usta, şunları söyledi;

“2025 yılı II. toplantı döneminde; yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının ilimizde 2025 yılı I. Döneminde gerçekleştirdikleri projelerin kısa bir değerlendirmesi, projelerin uygulanmasında birimler arası eşgüdüm gerektirebilecek hususlarda istişarede bulunulması ve Koordinasyon Kurulunun karar almasını gerektirecek konularda kurul kararı alınması teklifleri görüşülecektir.

2025 yılı I. döneminde; toplam 140 proje üzerinde çalışılmış ve bu projelerin 12'si tamamlanmıştır. Diğer 128 projeden 56 proje devam etmekte, 60 proje ihale aşamasında olup 12 projeye ise çeşitli sebeplerle başlanılamamıştır. İlimiz yatırım projelerine ilişkin çalışmalar 20 Genel ve Özel Bütçeli Kuruluş tarafından yürütülmektedir.

Yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin toplam değeri; 36 milyar 928 milyon TL'dir.  2025 yılı yatırım programında yer alan projelere ayrılan ödenek miktarı 4 milyar 939 milyon TL olup 2025 yılı harcaması 427 milyon ₺ ve önceki yıllar harcaması 18 milyar 772 milyon TL olmak üzere toplamda 19 milyar 199 milyon TL harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 52'dir.”

Toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge müdürlerince sorumlu oldukları alanlarda takip ettikleri yatırımlar ile iş ve işlemler hakkındaki sunumlarının ardından koordinasyonu gerektiren konuların görüşülmesi ile sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın