KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Vali Usta, 'En Büyük Düşmanımız' deyip tavsiyede bulundu

'İlköğretim Haftası' mesajında öğrencilere, velilere ve öğretmenlere önemli hatırlatmalarda bulunan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, öğrencilere seslendi; 'En büyük düşmanımızın cehalet ve tembellik, en büyük dostumuzun da güzel ahlak ve faydalı bilgi olduğunu unutmayın. Bu vesileyle sizlere düzenli okuma yapmayı ve istikrarlı çalışmayı tavsiye ediyorum' dedi.

Vali Usta, ‘En Büyük Düşmanımız` deyip tavsiyede bulundu
11 EYLÜL 2023 PAZARTESİ 00:57
2
1428
5
AA aa

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu sabah başlayacak 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin bir mesaj yayımladı. Mesajında öğrencilere, öğretmenlere ve öğrenci velilerine önemli hatırlatmalarda bulunan Vali Usta, yeni yılın başarılı geçeceği inancını paylaşırken, azim ve gayretle çalışılması tavsiyesini de özellikle vurguladı.

İşte Vali Usta'nın o mesajı;

Geleceğimizin teminatı sevgili öğrenciler, eğitim camiamızın değerli idarecileri ve öğretmenleri, kıymetli veliler;

Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın sevinci ve heyecanı içindeyiz. 2023-2024 eğitim öğretim yılının eğitim camiamıza, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Toplumların gelişmişlik düzeyi onların eğitim düzeylerine de yansır. Günümüzün güçlü ekonomik ve sosyal yaşantısına sahip ülkeleri, bu gelişimlerini büyük ölçüde eğitime verdikleri önem ve eğitim kurumlarını günün koşullarına uygun olarak düzenlemeleri sonucunda kazanmışlardır. Artık tüm dünyada gerçek gücün fiziksel güçte değil, nitelikli insan potansiyelinde olduğu kabul edilmektedir.

Bu bilinçle; düşünen, araştıran, yeni fikirlere açık, sorumluluk duygusuna sahip, bilim ve teknoloji dünyasına yatkın, manevi değerlere bağlı insan yetiştirmek devletimizin temel amacı ve bizlerin de en önemli görevleri arasındadır.

Ülkemizin mutlu ve müreffeh yarınları için gençlerimizi en güzel şekilde yetiştirmek zorundayız. İnşallah okullarımızda yetişecek evlatlarımız da ebeveynlerine yakışır şekilde sorumluluk alacak ve ülkemizin yarınlarına katkılar sunacaklardır.

İlimiz genelinde; 388 okul, 2.651 derslik, 3.991 öğretmen ve 55.840 öğrenci ile eğitim öğretime başlıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimizin başarılarıyla dolu bir yıl olacağına yürekten inanıyorum.

Sevgili Öğrenciler;

Sizler ülkemizin ümidi, istikbali ve yarınlarısınız. İnanıyoruz ki yarınların Türkiye'si, sizlerle daha aydınlık, daha mutlu, daha kalkınmış ve gelişmiş olacaktır. En büyük düşmanımızın cehalet ve tembellik, en büyük dostumuzun da güzel ahlak ve faydalı bilgi olduğunu unutmayın. Bu vesileyle sizlere düzenli okuma yapmayı ve istikrarlı çalışmayı tavsiye ediyorum.

Değerli Öğretmenler;

Çocuklarımıza bilgi edinme yöntemlerini öğretirken, özgün birer duruşu ve idealleri olan bir nesil yetiştirmek ve böylece erdem ve faziletin gönülleri yakınlaştırdığı bir toplum inşa etmek sizlerin sorumluluğudur. Farklı okumalar yapan, düşünen, sorgulayan öğrenciler hedefiniz olmalıdır. Sizlerden; asrın idraki ile tanışmış, çağın ruhunu bilen, medeniyet kodlarımızı özümsemiş ve kalkınma yarışında bizleri gururlandıracak bir gençlik istiyoruz.

Kıymetli Veliler;

Göz aydınlığı çocuklarınızı sevgili öğretmenlerimize emanet ediyorsunuz. İlimiz genelinde tüm çocuklarımızı, teknoloji kullanabilen, genel kültürü yüksek ve hayata dair hedefleri olan bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Tüm kurumlarımızla ve eğitim camiasının tüm fertleriyle bu hedefe kilitlenmiş durumdayız.

Bu duygu ve düşüncelerle; 2023-2024 eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, eğitim camiamızın tüm mensupları ve velilerimiz için sağlıklı, huzurlu ve verimli geçmesini temenni eder, başarılar dilerim.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103872)
12 Eylül 2023 Salı 09:30
Sn. Valim, haklısınız katılıyoruz eğitim demek ehil olmak demek maalesef Bingöl'de bu konuda eksiklik çok. Örn. Özel idare başındaki mutlaka inşaat mühendisi olmalı il encümenleri ilin kaderi konumundaki yönetici temsilcileri en az yüksekokul mezunu olmaları gerekir. Diğer kurumlar az çok idare ediliyor. İlini vatanını, bayrağını düşünen herkes liyakatli kadrolarla hizmeti Allah rızası için yapmalı ki bir ilin çehresi öyle değişir. Bunların hepsinin temelinde eğitim var. Allah razı olsun Bingöl belediye başkanımız Erdal bey gece gündüz koşturuyo
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103847)
11 Eylül 2023 Pazartesi 11:36
Müdür bey çok heyecanlı; aslında eğitim düzeyi toplumun gelişmiş düzeyini gösterir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103839)
11 Eylül 2023 Pazartesi 08:51
Konuyu özetlemek gerekirse sayın valim; bence bir veli olarak söylüyorum. Eğitimcilere sadece aklınızı başınıza alın deyin onlar gerisini anlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103837)
11 Eylül 2023 Pazartesi 08:46
Öğrenciler ne yapsın. Başında eğitimci olmadı mı ne yapabilir. dokunmak lazım çocuklara. Ama sorumsuz bir eğitimci kesimi ile karşı karşıyayız. öğretmen günü gelir bakarsın elinde balta odun kesen eğitimciler . Yok vefalıymış yok çalışkanmış, kardeşim üzerine düşen görev neyse onu yap. Siyaset yapma
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103835)
11 Eylül 2023 Pazartesi 08:43
sayın valim bu konuyu burda anlata anlata dilimizde tüy kalmadı. Bu eğitim camiasının kulakları var duymaz. Bir millettin seviyesini eğitim belirler. Dünyanın hiç bir ülkesinde dershane denilen bir yer yoktur. Eğitim şuan görevli eğitimcilerin beceriksizliği yüzünden çocuklarımızın geleceği yok oluyor. umursamaz, hayatlarında vazgeçmiş, sorumsuz, kalitesiz bir insan topluluğu ile karşı karşıyayız. İşini yapana lafım yok, ama bunların sorumsuzluğu biz velilere yansıyor. Bingöl genelinde üniversite kazanan öğrenci sayısını biri Allah rızası için y
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
26.08.2025
13:34
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi tarafından, Bingöl Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle, Özel Bingöl Hastanesi'nin ana sponsorluğunda 'Çocuk Şenliği' düzenleniyor.
26.08.2025
13:25
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
2025 YKS sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne yerleşen Genç eski Belediye Başkanı Ariç, azmiyle gençlere örnek oldu.
26.08.2025
12:38
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Beraberindeki heyetle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Çekiciler'i ziyaret eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Bingöl'ü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir inovasyon ve teknoloji merkezi haline getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasında' dedi. Genel Müdür Yardımcısı Çekiciler ise 'Tüm destekleri vermeye hazırız' dedi.
26.08.2025
12:00
Zorunlu Trafik Sigortası`nda önemli değişiklik
Zorunlu Trafik Sigortası'nda önemli değişiklik
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Zorunlu trafik sigortasında sigorta yenileme, yeni sigorta yapma ve hasar sonrası basamak işlemleriyle ilgili kurallar yeniden belirlendi. Uygulama, 1 Ocak 2026 itibarıyla başlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın