KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mayıs 2026 Salı
°C

Vali Usta, 'En Büyük Düşmanımız' deyip tavsiyede bulundu

'İlköğretim Haftası' mesajında öğrencilere, velilere ve öğretmenlere önemli hatırlatmalarda bulunan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, öğrencilere seslendi; 'En büyük düşmanımızın cehalet ve tembellik, en büyük dostumuzun da güzel ahlak ve faydalı bilgi olduğunu unutmayın. Bu vesileyle sizlere düzenli okuma yapmayı ve istikrarlı çalışmayı tavsiye ediyorum' dedi.

Vali Usta, ‘En Büyük Düşmanımız` deyip tavsiyede bulundu
11 EYLÜL 2023 PAZARTESİ 00:57
2
1688
5
AA aa

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu sabah başlayacak 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin bir mesaj yayımladı. Mesajında öğrencilere, öğretmenlere ve öğrenci velilerine önemli hatırlatmalarda bulunan Vali Usta, yeni yılın başarılı geçeceği inancını paylaşırken, azim ve gayretle çalışılması tavsiyesini de özellikle vurguladı.

İşte Vali Usta'nın o mesajı;

Geleceğimizin teminatı sevgili öğrenciler, eğitim camiamızın değerli idarecileri ve öğretmenleri, kıymetli veliler;

Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın sevinci ve heyecanı içindeyiz. 2023-2024 eğitim öğretim yılının eğitim camiamıza, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Toplumların gelişmişlik düzeyi onların eğitim düzeylerine de yansır. Günümüzün güçlü ekonomik ve sosyal yaşantısına sahip ülkeleri, bu gelişimlerini büyük ölçüde eğitime verdikleri önem ve eğitim kurumlarını günün koşullarına uygun olarak düzenlemeleri sonucunda kazanmışlardır. Artık tüm dünyada gerçek gücün fiziksel güçte değil, nitelikli insan potansiyelinde olduğu kabul edilmektedir.

Bu bilinçle; düşünen, araştıran, yeni fikirlere açık, sorumluluk duygusuna sahip, bilim ve teknoloji dünyasına yatkın, manevi değerlere bağlı insan yetiştirmek devletimizin temel amacı ve bizlerin de en önemli görevleri arasındadır.

Ülkemizin mutlu ve müreffeh yarınları için gençlerimizi en güzel şekilde yetiştirmek zorundayız. İnşallah okullarımızda yetişecek evlatlarımız da ebeveynlerine yakışır şekilde sorumluluk alacak ve ülkemizin yarınlarına katkılar sunacaklardır.

İlimiz genelinde; 388 okul, 2.651 derslik, 3.991 öğretmen ve 55.840 öğrenci ile eğitim öğretime başlıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimizin başarılarıyla dolu bir yıl olacağına yürekten inanıyorum.

Sevgili Öğrenciler;

Sizler ülkemizin ümidi, istikbali ve yarınlarısınız. İnanıyoruz ki yarınların Türkiye'si, sizlerle daha aydınlık, daha mutlu, daha kalkınmış ve gelişmiş olacaktır. En büyük düşmanımızın cehalet ve tembellik, en büyük dostumuzun da güzel ahlak ve faydalı bilgi olduğunu unutmayın. Bu vesileyle sizlere düzenli okuma yapmayı ve istikrarlı çalışmayı tavsiye ediyorum.

Değerli Öğretmenler;

Çocuklarımıza bilgi edinme yöntemlerini öğretirken, özgün birer duruşu ve idealleri olan bir nesil yetiştirmek ve böylece erdem ve faziletin gönülleri yakınlaştırdığı bir toplum inşa etmek sizlerin sorumluluğudur. Farklı okumalar yapan, düşünen, sorgulayan öğrenciler hedefiniz olmalıdır. Sizlerden; asrın idraki ile tanışmış, çağın ruhunu bilen, medeniyet kodlarımızı özümsemiş ve kalkınma yarışında bizleri gururlandıracak bir gençlik istiyoruz.

Kıymetli Veliler;

Göz aydınlığı çocuklarınızı sevgili öğretmenlerimize emanet ediyorsunuz. İlimiz genelinde tüm çocuklarımızı, teknoloji kullanabilen, genel kültürü yüksek ve hayata dair hedefleri olan bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Tüm kurumlarımızla ve eğitim camiasının tüm fertleriyle bu hedefe kilitlenmiş durumdayız.

Bu duygu ve düşüncelerle; 2023-2024 eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, eğitim camiamızın tüm mensupları ve velilerimiz için sağlıklı, huzurlu ve verimli geçmesini temenni eder, başarılar dilerim.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103872)
12 Eylül 2023 Salı 09:30
Sn. Valim, haklısınız katılıyoruz eğitim demek ehil olmak demek maalesef Bingöl'de bu konuda eksiklik çok. Örn. Özel idare başındaki mutlaka inşaat mühendisi olmalı il encümenleri ilin kaderi konumundaki yönetici temsilcileri en az yüksekokul mezunu olmaları gerekir. Diğer kurumlar az çok idare ediliyor. İlini vatanını, bayrağını düşünen herkes liyakatli kadrolarla hizmeti Allah rızası için yapmalı ki bir ilin çehresi öyle değişir. Bunların hepsinin temelinde eğitim var. Allah razı olsun Bingöl belediye başkanımız Erdal bey gece gündüz koşturuyo
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103847)
11 Eylül 2023 Pazartesi 11:36
Müdür bey çok heyecanlı; aslında eğitim düzeyi toplumun gelişmiş düzeyini gösterir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103839)
11 Eylül 2023 Pazartesi 08:51
Konuyu özetlemek gerekirse sayın valim; bence bir veli olarak söylüyorum. Eğitimcilere sadece aklınızı başınıza alın deyin onlar gerisini anlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103837)
11 Eylül 2023 Pazartesi 08:46
Öğrenciler ne yapsın. Başında eğitimci olmadı mı ne yapabilir. dokunmak lazım çocuklara. Ama sorumsuz bir eğitimci kesimi ile karşı karşıyayız. öğretmen günü gelir bakarsın elinde balta odun kesen eğitimciler . Yok vefalıymış yok çalışkanmış, kardeşim üzerine düşen görev neyse onu yap. Siyaset yapma
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103835)
11 Eylül 2023 Pazartesi 08:43
sayın valim bu konuyu burda anlata anlata dilimizde tüy kalmadı. Bu eğitim camiasının kulakları var duymaz. Bir millettin seviyesini eğitim belirler. Dünyanın hiç bir ülkesinde dershane denilen bir yer yoktur. Eğitim şuan görevli eğitimcilerin beceriksizliği yüzünden çocuklarımızın geleceği yok oluyor. umursamaz, hayatlarında vazgeçmiş, sorumsuz, kalitesiz bir insan topluluğu ile karşı karşıyayız. İşini yapana lafım yok, ama bunların sorumsuzluğu biz velilere yansıyor. Bingöl genelinde üniversite kazanan öğrenci sayısını biri Allah rızası için y
25.05.2026
16:37
‘Tosun Paşa` Rekor Fiyata Satıldı
'Tosun Paşa' Rekor Fiyata Satıldı
Kurban Bayramı öncesi Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nın en çok konuşulan kurbanlığı olan yaklaşık 1,5 tonluk 'Tosun Paşa', sıkı pazarlıkların ardından alıcısını buldu. Dev cüssesiyle vatandaşların ilgi odağı olan kurbanlık, pazarda günlerce konuşuldu.
25.05.2026
16:02
Kayalıklarda Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı
Kayalıklarda Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı
Bingöl merkez Kurudere Barajı çevresindeki kayalıklarda mahsur kalan iki vatandaş, AFAD, jandarma ve sağlık ekiplerinin koordineli müdahalesiyle bulundukları noktadan güvenli şekilde kurtarıldı.
24.05.2026
23:59
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP'de mahkemenin verdiği 'mutlak butlan' kararı sonrası parti karıştı. Genel merkezde arbede ve polis müdahalesi yaşanırken, gözler şimdi il örgütlerine çevrildi. CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş'ın açıklaması ise 'Bingöl teşkilatı hangi tarafta?' sorusunun yanıt niteliğinde oldu.
24.05.2026
21:58
Genç`te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç'te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç İlçe Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi'nde yapımı sürdürülen park projesinde çalışmalar devam ediyor. Daha önce olumsuzluklarla anılan alanın, modern ve güvenli bir sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.
24.05.2026
16:36
Bingöl`de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl'de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla şehir merkezindeki 10 mezarlıkta bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
24.05.2026
15:48
Bingöl`de 33 Şehit, 33`üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
Bingöl'de 33 Şehit, 33'üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
'Yıkıcıya, bölücüye, darbeciye asla fırsat vermeyeceğiz' diyen Bingöl Valisi Cahit Çelik; 'Devletimizce takip edilen kararlı politikalarla bir daha bu topraklarda terör belası yaşamayacak; binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde, dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın