KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'

Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.

Vali Usta:
19 ARALIK 2025 CUMA 02:40
3
1474
2
AA aa

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, yapımı devam eden Bingöl Devlet Hastanesi Yeni Hizmet Binası inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Usta'ya inceleme sırasında Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ile birlikte ilgili kurumların il ve şube müdürleri eşlik etti.

Ziyaret kapsamında yüklenici firmadan inşaatın son durumu hakkında bilgi alan Vali Usta, hastanenin tamamlanma sürecine ilişkin yürütülen çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirtti.

Usta, 500 yatak kapasiteli yeni devlet hastanesinin, tamamlandığında Bingöl'e uzun yıllar hizmet verecek önemli bir sağlık yatırımı olacağını ifade etti.

Vali Usta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; hastanenin hizmete açılmasıyla birlikte ulaşım, altyapı, aydınlatma, kanalizasyon gibi koordinasyon gerektiren konularda ilgili kurumlarla ortak bir yol haritası belirlendiğini kaydetti. Bu kapsamda Sağlık, Milli Eğitim, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürleri ile Karayolları ve FEDAŞ şube müdürleri ve teknik personelin sürece dahil edildiğini aktardı.

“Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak”

Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta, “Fore kazık, sismik izolatör ve viskoz sönümleyici damper sistemlerinin üçü bir arada kullanıldığı ülkemizdeki ilk bina olma özelliğine sahip hastanemiz, tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak” ifadelerini kullandı.

Vali Usta, projede emeği geçen tüm kurum ve çalışanlara teşekkür ederek, hastanenin en kısa sürede Bingöllülerin hizmetine sunulacağını belirtti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_117242)
19 Aralık 2025 Cuma 13:17
Yerli ve milli mühendis! Türk Dil Kurumuna yılım sözcükleri olarak önerilmeli!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_117238)
19 Aralık 2025 Cuma 09:14
Sayın Belediye başkanım gezerek sorunların üstü kapanmıyor. Neden Hala Bingöl de yeni mahalleler kurulmuyor Neden Taht bölgesi ve güveçli arsalar satıldı Belediye ciddi gelir elde etti ve Bingöldeki ev fiyatlarının diğer doğu ve emsal illere göre fahiş fiyatlarda olduğu ve bu ekonomik krizde insanların evlenmeleri, ev alma hayelleri ve ne yazık ki barınmaları gün geçtikçe zorlu hale gelmektedir. Belediyenin devletin ona verdiği yetkileri kullanarak yeni arsalar üretmeleri ve şu anda özellikle Taht bölgesinin çok acilen imar planlarının DOP' un yapılıp yani
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın