KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Validen jandarma talimatı!

Valilikteki toplantıda kum ocaklarının kum alırken köprü ayaklarını aşındırdığına dikkat çeken Çeltiksuyu Köyü muhtarının bu sözlerine üzerine Genel Sekreter Işık, cezaların kesildiğini ancak caydırıcı olmadığını söyledi. Vali ise talimatı verdi; 'Jandarma duruma el atsın!

Validen jandarma talimatı!
28 ARALIK 2017 PERŞEMBE 21:09
0
4804
1
AA aa

Yılın son muhtarlar toplantısında Bingöl Valilik toplantı salonunda, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcısı Tunahan Çil, Kurum Müdürleri ve muhtarlar bir araya geldi.

Vali Mantı'nın açılış konuşmasından sonra söz alan muhtarlar köy ve mahalleleri hakkında sorunlarını dile getirip, ilgili kurumların çözüm sunmasını talep etti.

Genel olarak Yol, Kanalizasyon, gölet ve içme suyu gibi problemlerin dile getirildiği toplantıda, bazı muhtarların ciddi konularda yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Vali Mantı, gerekli kurumların bu konulara dikkat etmeleri konusunda talimatlar verdi.

“KUM OCAKLARI KÖYLERİ KURUTTULAR”

Toplantının en dikkat çekici sorunlarından birisi Çeltiksuyu köyünde bulunan kum ocakları oldu. Söz alan köy muhtarı, kum ocaklarının kaçak kum çekmesinden dolayı derelerin kuruduğunu hatta köprü ayaklarından çekilen kumlarla bazı köprülerin yıkılma tehlikesi altında olduğunu söyledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, kendilerinin sadece ceza yazma yetkilerinin olduğunu ve yazılan cezaların caydırıcı olmadığını söylerken Vali Mantı, konuyla ilgili Jandarma Komutanına bilgi vereceğini ve Jandarma'nın bu problemle ilgilenmesini isteyeceğini söyledi.

“ASFALT SÖZÜ VERİLDİ AMA YAPILMADI”

Balpınar Köyü Muhtarı Abdülaziz Bucuka ise kendilerinin merkez köyü olmasına rağmen yollarının asfalt olmadığını belirterek, “Defalarca söz verilmesine rağmen köy yolumuz yapılmadı. Köyümüzden şehre gelen su hattından dolayı bazı arızalar yaşandığında arıza ekipleri de ulaşmakta zorlanıyor. Özellikle kış aylarında “dedi.

Bucuka'nın talebini haklı bulan Başkan Barakazi, “Doğrudur. Balpınar'a arıza ekiplerimizin ulaşması bile 3 gün sürebiliyor kar yağdığı zamanlarda. Ayrıca bu köyümüz kır turizmi açısından son derece önemli bir alan. Yaz aylarında binlerce insanın ziyaret ettiği bir bölge. Bu konuda İl Özel İdaremizin daha titiz davranmasını istiyorum “dedi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık ise köyün nüfus bakımından az olduğu için öncelik sırasına girmediğini bu yüzden hizmetler noktasında önceliği başka köylere verdiklerini ifade etti.

“BAHÇELİEVLER'E SAĞLIK OCAĞI”

Bahçelievler'e yıllardır sağlık ocağı taleplerinin olduğunu ama bir türlü yapılmadığını söyleyen Mahalle Muhtarı Emine Çakmak, bu konuda Vali Mantı'nın müdahale etmesini istedi. Çakmak'a cevaben söz alan Sağlık İl Müdürü Dr. Vedat Söyiler, 5 yıldır planladıkları bir proje olduğunu, ihalesinin yapıldığını ve 2018'de sağlık ocağını yapacaklarını söyledi.

Toplantıda söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı ise bahsedilen problemlerin %5'lik bir problem olduğunu, köy ve mahallelerde yüzde 80'lik bir problemi çözdüklerini, Valilik ve Belediye ile koordineli çalışmalarının neticesinde başarılı olduklarını ifade etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21198)
29 Aralık 2017 Cuma 16:14
tapulu arazi bırakmadılar çevre düşmanları
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın