KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

Valilik: öğrenciler okula döndü

Bingöl Valiliği, Karlıova’nın Yiğitler köyünde velilerin ‘öğretmen yetersizliği’ gerekçesiyle öğrencileri okula göndermemesine ilişkin basında yer alan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Valilik: öğrenciler okula döndü
14 MART 2014 CUMA 02:39
0
3438
0
AA aa

Okulda ciddi bir öğretmen açığının söz konusu olmadığı bildirilen açıklamada, 556 öğrenciden 415 öğrencinin okula devam ettiğini, 141 öğrencinin okula gelmediği, köy muhtarı ve velilerle yapılan görüşme sonucunda 06 Mart'tan tarihinden itibaren bütün öğrencilerin okula gönderileceği ifade edildi.

Açıklamada: “ İlimizde yayım yapan yerel gazetelerde 05.03.2014 tarihinde ( 350 Öğrenci Okula Gönderilmedi, Yiğitler'de okulu boykot kararı, Eğitime Veli Boykotu ) gibi farklı başlıklarda haber yayımlanmış, yayımlanan haberlerde bahsi geçen İlimiz Karlıova İlçesi Yiğitler köyünde 2002 yılında yapılan ve normal eğitim (tekli) veren 12 derslikli İlköğretim Kurumunda 556 Öğrencimiz öğrenim görmektedir. Bu öğrencilerimizden 248'i taşımalı eğitim kapsamında öğrenimlerine devam etmektedir. Taşımalı eğitim kapsamında olan öğrencilerimize taşıma ve öğle yemeği hizmeti verilmektedir. 308 Öğrencimiz ise köy merkezinde ikamet ettiklerinden dolayı taşımalı eğitim kapsamında yer almamaktadırlar. Kurumumuzun yer aldığı köy merkezinde uygun şartlan taşıdığından dolayı iki uzak mahallemizden 3 araç ile 35 öğrencimiz taşınarak taşımalı eğitim kapsamından yararlanmaktadır. Köy içerisinde ikamet eden ve taşımalı eğitim kapsamında olmayıp, ancak okula biraz uzak mahallelerimizde bulunan 1. Sınıftaki 39 öğrencimiz küçük olduklarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yerel imkânları ile taşıma hizmeti verilip, İlçe Kaymakamlığımız tarafından da öğle yemeği ihtiyaçları karşılanmaktadır. Okulumuzun ciddi bir öğretmen açığı söz konusu değildir. Anılan okulumuzda 20 kadrolu 3 ücretli olmak üzere toplam 23 öğretmenimiz görev yapmaktadır. İlimiz Karlıova İlçesi Yiğitler İlköğretim Kurumunda 556 öğrenciden 415 öğrenci okula devam etmektedir. 141 öğrencimiz okula gelmemiştir. Köy muhtarı ve velilerle yapılan görüşme sonucunda 06.03.2014 tarihinden itibaren bütün öğrencilerimizin okula gönderileceği ifade edilmiştir” denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.03.2026
06:55
Bingöl Belediyesi Gazze`de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi Gazze'de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için 10 gün boyunca her gün Bin kişilik iftar yemeği verecek. Karar, Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin ortak oyuyla kabul edildi.
10.03.2026
06:53
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Bingöl Üniversitesi ile Munzur Üniversitesi arasında akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmeye yönelik protokol imzalandı. Protokolle ortak araştırma projeleri ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.
10.03.2026
06:51
Bingöl`de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
10.03.2026
06:49
Bingöl`de odunluk yangını panik yarattı
Bingöl'de odunluk yangını panik yarattı
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında odunlukta maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın