KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Valilik, şeker hastası çocuklar için müjdeli haberi açıkladı!

Bingöl'de Tip-1 Diyabet hastası (Şeker hastalığı) çocukların ailelerinin çağrısına kayıtsız kalmayan valilik, otomatik şeker ölçüm cihazı alınacağını duyurdu. Aileler de valiliğin açıkladığı karardan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Valilik, şeker hastası çocuklar için müjdeli haberi açıkladı!
10 ŞUBAT 2022 PERŞEMBE 14:59
9
1935
2
AA aa

Bingöl'de geçtiğimiz haftalarda Tip-1 Diyabet hastası çocukların aileleri hem sosyal medyada hem de gazetemiz ‘Çapakçur' vasıtasıyla ilgili kurumlara otomatik şeker ölçüm cihazı alınması yönünde çağrıda bulunmuştu.

Yapılan çağrıya kayıtsız kalmayan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, çalışmalara başladı.

Çalışmaları tamamlayan ve alım sürecine girdiklerini duyuran Valilik, aileler için şu açıklamayı yaptı:

“Bilindiği gibi tipi diyabet hastalığı pankreastan salgılanan insülin hormonunun eksikliğine veya yokluğuna bağlı gelişen diyabet tipidir. İnsülin hormonlarının eksikliği sonucu ortaya çıkan Tip 1 diyabet, sıklıkla çocukluk ve gençlik yaşlarında ortaya çıkmakta olup, tedavisinde değişmez kural insülin enjeksiyonudur. Bu tip şeker hastalığında insülin kullanmak bir zorunluluktur ve hayat kurtarıcıdır. Şeker hastalığı olan çocuklarımız günde ortalama 3-4 defa insülin iğnesi yapmakta ve 7-8 defa parmak ucundan kan alınıp kan şekeri düzeylerine bakılmakta, bu da şeker hastalığı olan çocuklarımızın yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir. Diyabetli çocuklarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla Valiliğimizce 4-18 yaş aralığındaki şeker hastası çocuklarımızın kan şekeri ölçümü için daha kolay ve konforlu bir yöntem olan otomatik şeker ölçüm cihazı alım yoluna gidilmiştir. Vatandaşlarımız 10-18 Şubat 2022 tarihleri arasında; İkametgah Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Sağlık Raporu ve Veliye Ait Cep Telefonu Numarası ile İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı'na başvurarak talepte bulunabilirler. Yapılan başvurular ilgili birimlerimizce değerlendirildikten sonra şartları uyan çocuklarımıza “kan şekeri ölçüm cihazı” verilecektir.”

“DEVLETİMİZ VAR OLSUN”

Valiliğin yaptığı açıklamanın ardından sosyal medyada hesabından teşekkür eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz; “Devletimiz var olsun. Çocuklarımız ve aileleri adına teşekkür ediyoruz” şeklindeki ifadelere yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89283)
10 Şubat 2022 Perşembe 23:47
Çocuk bölümünde çalışırken o küçük yavruları 2-3 saatte bir iğneyle delip kan şekerine bakmak çok acıtıyordu içimi.Bu cihazı bulandan da bunu temin edenden de Allah razı olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89256)
10 Şubat 2022 Perşembe 15:36
güzel haber
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın