Varlık Fonu'nda önemli gelişme! İzin verildi
Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Varlık Fonu BIST Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun kuruluşuna izin verdi.
03 MART 2018 CUMARTESİ 08:02 |
0 |
3195 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Varlık Fonu (TVF) BIST Girişim Sermayesi YatırımFonu'nun kuruluşuna izin verilmesi talebini olumlu karşıladı.
Bu kapsamda TVF, girişim sermayesi yatırım fonu işlemlerini yürütecek.
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Himmet Karadağ, 2017'nin Ekim ayında yaptığı açıklamasında, TVF'nin bir portföy yönetim şirketinin tüm yetkilerine haiz olduğunu ifade etmişti.
Bu kapsamda TVF'nin kendi varlıkları dışında farklı fonları da yönetebileceğini ifade eden Karadağ, Borsa İstanbul'un kanuni olarak kendisine tanınan yetki boyutunda girişim sermayesi fonu ayırdığını, bu fonu Varlık Fonu bünyesinde değerlendirmek istediklerini bildirmişti.
GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM FONU NEDİR?
Girişim sermayesi yatırım fonlarının yapabileceği işlemler; girişim sermayesi yatırımları, özelleştirme kapsamına alınanlar dahil Türkiye'de kurulan anonim ortaklıklara ait paylar, özel sektör ve kamu borçlanma araçları, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar hükümleri çerçevesinde alım satımı yapılabilen, yabancı özel sektör ve kamu borçlanma araçları ve anonim ortaklık payları, vadeli mevduat ve katılma hesabı, yatırım fonu katılma payları, repove ters repo işlemleri, varantlar ve sertifikalar, kira sertifikaları ve gayrimenkul sertifikaları, Takasbank para piyasası işlemleri, türev araç işlemlerinin nakit teminatları ve primleri, Kurulca uygun görülen özel tasarlanmış yabancı yatırım araçları ve ikraz iştirak senetleri ve Kurulca uygun görülen diğer yatırım araçları ile çerçevelenmiş durumda.
Girişim sermayesi yatırım fonlarının toplam değerinin asgari yüzde 80'i girişim sermayesi yatırımlarından oluşmak zorunda. Girişim sermayesi yatırımı, doğrudan veya dolaylı ortaklık, girişim şirketlerine borç ve sermaye finansmanının karması olarak yapılandırılmış finansman (mezzanine finance) sağlama, girişim şirketlerinin ihraç ettiği borçlanma araçlarını satın alma gibi farklı yöntemlerle yapılabiliyor.
|
18.08.2026 16:08
 |
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu |
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. |
|
18.08.2026 16:07
 |
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti! |
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı. |
|
18.08.2026 16:06
 |
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı |
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı. |
|
18.08.2026 16:05
 |
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev |
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu. |
|
18.08.2026 16:04
 |
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı |
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. |
|
18.08.2026 16:03
 |
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı |
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı. |
|
|