KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Varol: barzani, kapitalist rejimin piyonudur

Mhp bingöl il başkanı varol; piyon olan barzani, kendisinin iplerini elinde tutan ve finansörlüğünü yapan kapitalist rejime uşaklık etmekten başka bir halta yaramamaktadır ifadelerini kullandı.

Varol: barzani, kapitalist rejimin piyonudur
22 EYLÜL 2017 CUMA 01:35
0
2271
0
AA aa

25 Eylül'de Kuzey Irak'ta Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani tarafından gerçekleştirilmesi planlanan Bağımsızlık referandumu ile ilgili konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bingöl İl Başkanı Nurettin Varol, sert açıklamalarda bulundu.

Kerkük'ün Osmanlı devletinden sonra Türkiye Cumhuriyeti tarafından geri alınamamasının sebebinin iç sorunlardan kaynaklı olduğunu belirten Varol; “ 860 yıl Türklerin hâkimiyetinde olan Kerkük, Osmanlı Devleti'nin savaş kaybetmesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin de iç sorunları yüzünden geri alınamamasından ötürü Irak'ın bir parçası olmuş; zamanla yoğun bir biçimde Kürt göçü alan bir şehir haline gelmiştir. Bu durum kentin demografik yapısını bozsa da Türkmenler kendi öz benliklerini daima korumuş ve Türklük şuurunu asla kaybetmemişlerdir” dedi.

“PİYON OLAN BARZANİ…”

Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Barzani'nin piyon olduğunu iddia eden Varol; “2003 yılında ABD'nin Irak'ı nükleer bahanesiyle işgal etmesinden sonra, Irak bir daha kendini toparlayamamış, şimdilerde ise Barzani denen peşmerge başının prangasında hareket etmeye başlamıştır. Barzani “Kıbrıs bizimdir.” diyen Rumlar gibi “Kerkük bizimdir.” demekten kendini alamamakta, bağımsız Kürt devletini kurmak için elinden geleni yapmaktadır. Şunu belirtmek isterim ki; piyon olan Barzani, kendisinin iplerini elinde tutan ve finansörlüğünü yapan kapitalist rejime uşaklık etmekten başka bir halta yaramamaktadır. Diğer tarafta bölücü terör örgütlerinin Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde konuşlanmaya çalışmasında başı çeken ABD-Barzani müttefikliği, giderek hız kazanmakta ve ekâbirlerimiz tarafından ne yazık ki bu tutuma karşı önlem alınmamaktadır. Suriye ve Irak'taki Türk varlığının bu denli tehdit altında olması hiç mi kimsenin zoruna gitmemektedir? Fırat Kalkanı Operasyonu'nda Şehit düşen, gazi olan kolluk kuvvetlerimizin hiç mi önemi yoktur da, bu müttefikliğe karşı çıkılmamaktadır? Bizim için Kerkük, milli bir meseledir. Bağımsız bir Kürdistan Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey'in de dediği gibi savaş sebebidir” diye konuştu.

Türkmeneli coğrafyasının tehdit altında olduğunu iddia eden Varol; yetkili kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunarak; “ Beka meselesini vurgulayarak sistem değişikliği cihetine giden yöneticilerimiz ve siyasilerimiz bekamıza asıl tehdidin geldiği bu coğrafyaya odaklanmak zorundadırlar. Türk Devleti, Kuzay Irak yönetimine ve Irak Hükümeti'ne bölgeyle ilgili net ve kesin tavrını açıkça belirtmelidir. Bez parçalarının resmi dairelerine asılması, hadlerini aştıklarını açıkça göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliği Kerkük'ten, Telafer'den, Musul'dan, Tebriz'den, Doğu Türkistan'dan; kısacası Türk ve Türkmen coğrafyasından geçmektedir. Bu coğrafyaların korunması milli bir vazifedir” açıklamalarına yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın