KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Varol: düşman sahibi olduk, devlet bizi kapı dışarı etmesin

Bingöl Geçici ve Gönüllü Köy Korucuları Derneği Başkanı Varol, korucuların silahlarının elinden alınmasına tepki gösterdi. Varol: “Hepimiz düşman sahibi olduk, kapı dışarı edilmemiz doğru değildir” dedi...

Varol: düşman sahibi olduk, devlet bizi kapı dışarı etmesin
25 EYLÜL 2009 CUMA 08:38
0
1554
0
AA aa
Demokratik açılım kapsamında köy korucularının elindeki silahların alınacağı yönündeki açıklamalara tepki gösteren Bingöl Geçici ve Gönüllü Köy Korucuları Derneği Başkanı Maruf Varol, alınan kararların doğru olmadığını söyledi.

26 yıldan beri devletin yanında yer aldıklarını ifade eden Varol, bütün korucuların düşman sahibi olduğunu, silahların ellerinden alınarak kapı dışarı edilmesinin bir felaket olacağını söyledi.

Varol: “Geçici ve Gönüllü Köy Korucuları Derneği Başkanı Maruf Varol: “Bingöl Geçici ve Gönüllü Köy Korucuları Derneği Başkanı olarak bu kararı iyi karşılamadık. 1985 yılında kurulan bu koruculuk sistemi ile birlikte bu insanlar devletin yanında yer almıştır. Türkiye genelinde 80 bin civarında korucu var ve bunların her birine nüfus başına 7 kişi düşüyor. 80 bin kişiyi biranda kapı dışarı etmek, gerçekten üzücü bir durumdur. Bizim 26, 27 yıl devletin yanında yer almış arkadaşlarımızı kapı dışarı yapıldığı zaman bu büyük bir felakettir. Bu iş sayesinde azda olsa birçok arkadaşımız çocuklarının rızkını bu işten kazanıyorlar. Bu iş sayesinde hepimiz düşman sahibi olmuşuz. Bu silahlar toplandığı zaman bizim akıbetimiz ne olacak? Devlet bu duruma nasıl bir çözüm bulur? Biz bu konuda da yapıcı bir açıklama istiyoruz. Bingöl'de şuan da 2 bin 511 çalışan geçici köy korucusu var. 450 civarında korucumuz geçen yıl emekli oldu. Bunlarla birlikte 3 bin civarında korucu var. Mardin ilinde yaşanan katliamdan sonra herkes koruculuk sistemine farklı bir gözle bakmaya başladı. Sırf bu olaydan dolayı korucuları acımasızca eleştirmek doğru değildir. Bingöl'de 26 yıldan beri görev yapan korucularımızdan 20 kişi değişik olaylara karışmış. Bu da şunu gösteriyor, 3 bin korucu yılda bir olaya karışmamış anlamına geliyor. Bu olaylar da gasp, kaçakçılık gibi olaylardır. Ben 1995 yılında bu işe başladım. Bingöl'ün Ilıcalar Beldesinde bu işi yapıyorum. Bugüne kadar sadece görev yaptığım yerde 22 tane şehit vermişiz. İl genelinde ise toplam 91 şehit verdik. Bugün bu silahlar toplanırsa, bu insanların durumu ne olur? Bu insanlar görev yaptıkları bölgede silahsız nasıl yaşayabilir. 26 yıl önce başlayan koruculuk sistemi ile birlikte, bugün hala bu arkadaşlarımız 650 TL maaş alıyor. Bu maaş ile geçinemeyen binlerce korucu var. Ancak, burada amaç para değil, amaç devletimizin yanında yer almaktır. 14 nüfuslu korucu arkadaşlarımız var. En az nüfusa sahip koruculardan bir benim, benimde 3 çocuğum var. Bu maaşla bu çocuklara nasıl bir eğitim imkânı sunabiliriz. Ama biz buna rağmen, devletimizin yanında yer aldık. Başımıza ne geldiyse cahillikten geldi. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Biz nasıl devletimizin yanında yer aldıysak, devletimizde bizi kapı dışarı etmesin. Bizim tek isteğimizde budur” diye konuştu.



Bingol Kent Haber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın