KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Vatandaşı isyan ettirdi! 2 günde yüzde 100 zam

Döviz kurlarındaki yükseliş fırsatçıları yine sahneye çıkardı. Kur nedeniyle artan maliyetleri gerekçe gösteren markalar, etiketlere maliyetin üzerinde zam yapmaya başladı.

Vatandaşı isyan ettirdi! 2 günde yüzde 100 zam
29 AĞUSTOS 2018 ÇARŞAMBA 04:26
2
2380
0
AA aa

Bayram süresince Türkiye'de piyasaların kapalı olmasına ve döviz kurunun da stabil hareket etmesine rağmen bazı mağazalar iki gün arayla ürünlerine yüzde 100'e yakın zam yaptı. Mağaza çalışanları hafta sonunu etiket değiştirmek için mesaide geçirdi.

Çok katlı bir mağazalar zincirinin spor departmanında çalışan satış elemanı, "Raftaki mevcut ürünlere bize gelen talimatla zamlı fiyat etiketlerini yapıştırıyoruz" ifadelerini kullandı. Sadece hazır giyim değil, kozmetik, mobilya, teknoloji ürünlerine gelen zamlar da vatandaşı isyan ettirdi. Çocuğuna oyuncak almak için girdiği mağazada fiyatları görünce şok olduğunu söyleyen iki çocuk sahibi bir baba, "2 gün önce 100 lira olan bir oyuncağın 200 liraya çıkmasına inanamadık. Üstelik ürün yeni de değil. Bu insafsızlık" dedi. Çanta almak için bir spor markanın standına giden vatandaş ise, "Rafta bayramda 152 liraya görüp almayı planladığım çanta 353 lira olmuştu. Çalışanlar aynı çantanın birinde fiyatı değiştirmeyi unutmuşlar. 'Bu şansına kalmış. Eski fiyattan satalım sana ama sonra bu fiyat olmayacak' uyarısı yaptılar" diye dert yandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
20.08.2025
03:40
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 6 kişi yaralandı.
20.08.2025
03:40
MEB`den 13 maddelik yasaklar listesi
MEB'den 13 maddelik yasaklar listesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni genelgeyi yayımlayarak, okullar ve öğretmenler için uygulanacak yasak ve kısıtlamaları duyurdu. Kayıt ücreti yasağı, Kaynak kitap yasağı, Cep telefonu yasağı, Sınav hazırlık kursları ve dahası…
20.08.2025
03:39
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı İş ve İşlemler Belgesini yayımladı. Yeni eğitim yılı öncesinde hazırlıklar sürerken, öğrencilerin seçeceği seçmeli derslerle ilgili yeni kriterler duyuruldu.
20.08.2025
03:38
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, yönetmelik kapsamındaki araçlarda araç takip sistemi, iç ve dış kamera, kayıt cihazı ve acil durum butonu bulundurulması artık zorunlu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın