KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Vatandaşın lehinde çalışıyoruz

Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yapılacak olan TOKİ konutları ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Serdar Atalay, “TOKİ ile programımıza uygun bir şekilde ilerliyoruz. Bütün kaygımız ve çabamız vatandaşımızı mümkün mertebe borçlandırmadan daire sahibi yapmaktır. Şuanda onun mücadelesini veriyoruz” dedi.

Vatandaşın lehinde çalışıyoruz
10 MAYIS 2010 PAZARTESİ 11:50
0
1412
0
AA aa
Bingöl Belediye Başkanlığı  ile TOKİ aracılığı ile yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi ihale aşamasına doğru gidiyor.
Belediye Başkanı Serdar Altay, TOKİ (Başbakanlık Toplu Konut İdaresi) tarafından İnönü Mahallesi'nde yapılacak olan konut çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyerek, bu konuda vatandaşların hiçbir endişeye ve hiçbir tereddüde kapılmamaları gerektiğinin altını çizdi.
Makam odasında konu ile ilgili halkın merak ettiği sorulara cevap veren Başkan Atalay, TOKİ ile değerlendirme görüşmelerinin sonuna geldiklerini ve bu konuda sürekli TOKİ ile irtibatta olduklarını ifade etti.
KAYGIMIZ VE ÇABAMIZ VATANDAŞIMIZI MÜMKÜN MERTEBE BORÇLANDIRMADAN DAİRE SAHİBİ YAPMAKTIR
 “Burada da hiçbir endişeye, hiçbir tereddüde mahal verilmeyecek şekilde işlemlerimiz devam ediyor” diyen Başkan Atalay, değer tespitlerini aşağı yukarı netleştirdiklerini vurgulayarak, “Fakat TOKİ tarafından da bunun teyit edilmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu konuda TOKİ'nin onayını aldıktan sonra vatandaşlarla görüşmeye başlayacağız. Yani burada bizden kaynaklanan bir gecikme söz konusu değildir. Zaten TOKİ ile programımıza uygun bir şekilde ilerliyoruz. Bütün kaygımız ve çabamız vatandaşımızı mümkün mertebe borçlandırmadan daire sahibi yapmaktır. Şuanda onun mücadelesini veriyoruz. Yani hak sahiplerinin konutlarının değerini mümkün mertebe de yüksek tutup, vatandaşımızın da borçsuz bir şekilde daire sahip olmasına dönük bir faaliyet gösteriyoruz. Ama orda da hak sahiplerinin mülkiyetleri farklı metre kareler olduğu için eşit değil. Metre karesi en düşük olan ile metre karesi en yüksek olanın ortalamasını alarak bir değer koyuyoruz ki; değer tespitinde çok fazla farklılık olmasın. Bu konuda da ciddi bir hassasiyet gösteriyoruz. Ama temel kaygımız vatandaşın mümkün mertebe en az borçlanacak şekilde ya da hiç borçlanmayacak şekilde daire sahibi yapmaktır. Temel hareket tarzımız da budur. Şuanda da bununla ilgili işlem son aşamaya geldi. TOKİ'nin teyidini aldıktan sonra vatandaşla görüşmeye başlayacağız. Bu konuda çalışma yapan arkadaşlarımız Ankara'da TOKİ ile bu işlemleri bitirecekler. Bunlar rutin işlemler tabi ki, burada TOKİ'nin teyidini almamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın