KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Vatandaşın susuzluk isyanı!

Bingöl merkezde aylardır devam eden ve birçok semtte etkisini sürdüren su kesintiler vatandaşı çileden çıkarttı. Belediyeyi ağır sözlerle eleştiren vatandaşlar, bilgi kirliliğine de dikkat çektiler.

Vatandaşın susuzluk isyanı!
10 EYLÜL 2012 PAZARTESİ 01:51
0
1504
3
AA aa

 Son yılların en susuz yaz dönemini geçiren Bingöl'de aylardır devam eden su sıkıntısı vatandaşa isyan ettirdi. Bingöl Online Gazetesi'ne telefonla ulaşan merkez Mirzan Mahallesi Menekşe ve Sakar Sokak ile Dumlupınar Caddesi sakinleri, Bingöl Belediyesi'ni çok sert sözlerle eleştiriler.

“YÜZÜMÜZÜ YIKAYACAK SU BULAMIYORUZ”

Mahallenin her köşesinde su sorununun farklı bir boyutta olduğunu söyleyen vatandaşlar, “asalak gibi yaşamaya başladık, bunun da sorumlusu belediyedir” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

“Sabah evden çıkarken yüzümüzü yıkayacak su bulamıyoruz. Akşam eve geliyoruz o terli halimizden iğrenirken banyo yapacak bir damla su yok” diyen vatandaşlar: “İki sokak ötede sular akıyor ama bizim suyumuz akmıyor. İnsanlar perişan halde, kimse ihtiyacını karşılayacak su bulamıyor. Her gün elimizde bidonlarla aşağı iki sokak öteden su taşımak istemiyoruz. Su parasını, çevre temizlik parasını, akla gelen ne varsa belediye tüm haklarını kuruşuna kadar alıyor. Ama hizmete gelince ortada kimse yok. Aylardır suyumuz akmıyor ama Allah rızası için kimse ‘bu insanlar ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorlar' demiyor. Sorunun varlığını illa gazetelerde haykırarak ya da belediyeye yürüyerek mi halledebileceğiz?” diye konuştular.

“HER TELDEN BİR SES ÇIKIYOR”

Yaşanan sıkıntının sebebini öğrenmek için irtibata geçtikleri Bingöl Belediyesi'nin ilgili birimlerinden de her defasında farklı bir yanıt aldıklarını vurgulayan vatandaşlar: “Birimlerden biri ‘sorun yok' diyor, diğeri ‘bilgimiz yok' diyor, diğeri ‘çalışma var' diyor. Su sorunu kadar belediyenin bilgi kirliliği de ciddi bir sorun. Kimse su kesintisinin nedenini açıklayamıyor. Kimse gelip mahallelinin sıkıntısını dinlemiyor, çözmüyor. Oturdukları koltuktan memleketi yönetmeye çalışıyorlar. Yazık günah bu insanlara. Kendileri yirmidört saat kesintisiz su kullanıyorlar, bizler de burada susuz yaşamaya çalışıyoruz. Ama bir gün asıl susuzluğu onlar yaşayacaklar. Dünya dönüyor, elbet söz sırası bize de gelir! Bizler de onların sıkıntılı anlarında yanlarında olmayacağız!” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
kültür mahallesi (@Misafir_9232)
11 Eylül 2012 Salı 10:42
Su sorunu demek yarine zihniyet ve cehalet sorunu demek istiyorum,aynı durumu benim gibi binlerce vatandaş yaşıyor,ilgilileri defalarca aradım kimsenin kimseden haberi yok...
bide afiş asmışlar az kaldı altyapı bitiyor diye ne kadar komiksin adamım...bi daha sana oy vermek mi ...biraz daha otur seneye bu zamanlar oturacak minder bulamayacaksın...
fcufi (@Misafir_9229)
10 Eylül 2012 Pazartesi 23:51
hade bakalım mimarr serdar atalayyy, pehhh, tıknaz adamın tekisin :((
bingöllü (@Misafir_9225)
10 Eylül 2012 Pazartesi 18:23
Bu en güzel günlerimiz durun bakalım daha neler yaşiycaz çok yaşa büyük başkanım bingöl böyle bir hizmet görmedi allah razı olsun genel seçimde seni bakan görmek istiyoruz. bide şu kentsel dünüşümdede halka çok yardımcı oldun türkinin neresinde vatandaşın malını vatandaşa 120 bin teleye satıyorlar. demek bizim bingöl çok kıymetli istanbul orta köyde bu fiyata ev alrısın hata harçlık bile bırakır. barınma sorununuda hal ettin duacıyız size mahale görünümü sureyi gibi ama olsun güzel günler bizi bekliyo galiba.......
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın