KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Aralık 2025 Pazar
°C

Vatandaşın torpili olmazsa

Ters yönden gelen bir aracın işyeri önüne park etmesi üzerine sürücüyü makul bir dille uyardığını söyleyen esnaf, hem sürücü tarafından hemde olay yerine gelen polis tarafından hakarete uğradığını iddia etti. Esnaf, ters yönden gelen sürücüye değil, kendisine ceza kesildiğini de belirtti

Vatandaşın torpili olmazsa
20 EKİM 2007 CUMARTESİ 10:21
0
1143
0
AA aa
Bingöl'de manav işletmeciliği yapan bir esnaf, ters yönden gelen bir aracın işyeri önüne park ettiğini, sürücüyü uyarması üzerine polise şikayet edildiğini ve işyerine gelen polislerin kendisine hakaret ettiğini iddia etti.
Yenişehir Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde bulunan Mevsim Manavı adlı işyeri sahibi Kemal Alparslan adlı esnaf polisin kendisine hakaret ederek keyfi cezai işlem uyguladığını iddia etti.  Ters yönden gelen bir aracın işyeri önüne park etmesi ile birlikte araç sürücüsünü makul bir şekilde uyardığını ifade eden Alparslan, “Dükkânımın önünün kapatılmaması için sürücüyü çok makul bir şekilde uyardım. Ancak tanımadığım bu şahıs 'Ulan burası babanın malımıdır' diyerek hakaret etmeye başladı. Kısa süreli tartışmamızın ardından işyerime polis ekipleri geldi. Tanımadım bir komiser gelir gelmez müşterilerimin önünde çok sert bir şekilde 'çıkart ulan kimliğini, vergi levhanı' diye bana hakaret etmeye başladı. Şaşırdım. Ne kadar 'Yapma, etme müşterilerin önünde rencide etmeyin' dedimse de çok sert bir şekilde karakola götürüldüm” diyerek hakarete maruz kaldığını iddia etti. Suçsuzken suçlu durumu düşürüldüğünü iddia eden Alparslan, “İşyerimin önünün açık kalması için yol kenarına bıraktığım park yasağı levhaları yüzünden bana 220 YTL para cezası kesildi. Ceza kesilmesi gereken biri var ise oda ters yönden gelerek işyerimin önünde park eden ve bana hakaret eden şahıstır. Ancak şahıs demek ki çok torpilli biriymiş. Ceza ona kesilmedi bana kesildi” diyerek olayı tüm esnaf komşularının tanık olduğunu söyledi. Olaya şahit olan esnaflarla ile birlikte Pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Konu hakkında görüş aldığımız il emniyet yetkileri ise, karayolları kanunu gereği izinsiz olarak araç yolunu kapatan kişilere cezai işlem yapma yetkisinin bulunduğunu, diğer konuda ise gereken araştırmanın yapılacağını ifade ettiler.




 

BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın