Vatandaşlar bilinçlendirildi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, çarşı merkezindeki bir alış-veriş marketinde Koruyucu Aile ve Aile Boşanma Süreci Danışmanlığı Bilgilendirme Standı açtı. Standı ziyaret edenlere vatandaşlar bilgilendirilerek, broşür dağıtıldı.
13 ŞUBAT 2016 CUMARTESİ 01:12 |
0 |
1434 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezinde görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Sevim Börü ve Psikolog Pınar Bozkurt, standı ziyaret eden vatandaşlara, Koruyucu Aile ve Boşanma Süreci hakkında bilgi verdi.
Koruyucu aile hakkında bilgi veren Börü, “Koruyucu aile hizmetini her geçen gün yaygınlaştırma konusunda çalışmalarını sürdüren İl Müdürlüğümüz, Koruyucu Aile hizmetinin amaçları, kişi ya da ailelerin nasıl Koruyucu Aile olabilecekleri konusunda standımızı ziyaret edenlere bilgilendirmede bulunarak, Koruyucu Aile hizmetini tanıtıcı broşürler dağıttık” dedi.
Börü, “Kimler Koruyucu Aile Olabilir, Koruyucu Aile olabilmenin şartları; hoşgörülü, sabırlı, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilecek en az ilkokul düzeyinde eğitim almış, 25-65 yaş aralığında düzenli bir geliri bulunan sevgisi ile bir çocuğun hayatında fark yaratmak isteyen aileler başvuru yapabilir, İlimiz genelinde 13 koruyucu aile ve bu ailelerimizin yanında 19 çocuğumuz bulunmaktadır. Bu tanıtım faaliyeti ile ilimizde koruyucu aile sayısını arttırmak hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.
‘Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı' hizmetinin ayrıntılarını içeren bir tanıtım yapıldığını belirten Bozkurt, ise, “Toplumun niteliğini belirleyen aile kurumu ve evlilikleri boşanma sürecine götüren etkenlere, krizin yaşandığı ilk dönemde yapılan zamanında ve etkili müdahalenin önemine, boşanma öncesi(ilk kriz)-boşanma esnası ve boşanma sonrası olmak üzere sunulan hizmet modellerinin kimleri kapsadığına, kimlere bu hizmetin verilemediğine, hizmetin veriliş amacına ve amaçlanan müdahale yöntemlerine değinildi” dedi.
|
13.01.2026 15:14
 |
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti |
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi. |
|
13.01.2026 13:43
 |
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı |
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. |
|
13.01.2026 13:00
 |
Bingöl'de kar bereketi |
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor. |
|
13.01.2026 12:50
 |
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı |
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı. |
|
13.01.2026 12:35
 |
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin' |
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları… |
|
12.01.2026 15:29
 |
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!' |
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi. |
|
|