KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

Vatandaşlar ücretsiz faydalansın

HDP İl Genel Meclisi üyesi Grup Başkanı Aydın Kaya, 25 yıllığına Bingöl Belediyesi'ne devredilen İl Özel İdare binasının yeşil bir alana çevrilip, vatandaşların ücretsiz bir faydalanabileceği bir park olmasını talep ettiklerini açıkladı.

Vatandaşlar ücretsiz faydalansın
05 EYLÜL 2018 ÇARŞAMBA 21:37
25
4781
3
AA aa

HDP İl Genel Meclisi üyesi Grup Başkanı Aydın Kaya, Bingöl Valiliği İl Özel İdare Binası'nın Bingöl Belediyesi'nde devredilmesinin ardından yazılı bir açıklamada bulundu.

Herhangi bir geliri olmayan veya dar gelirli vatandaşların kent genelinde ücretsiz oturabileceği bir alan bulunmadığının altını çizen Kaya, devredilen binanın yeşil bir alana çevrilmesini ve vatandaşlar için ücretsiz bir alana dönüştürülmesini talep ettiklerini belirtti.

Kaya; “Bu durum dar gelirli vatandaşları çarşıya çıkamaz duruma getirmiş, çıkanlarda akşama kadar bir çile girdabına girmiş gibi dolanıp duruyor. Bir nebzede olsa bu soruna çözüm bulmak, kent merkezine bir soluk aldırmak, ayrıca il genel meclisi etrafında ikamet eden sakinlere bir yeşil alan oluşturmak için, İl Genel Meclis Binası yeri ve arka kısmında bulunan tahta barakalara da bir çözüm bulunup belirtiğimiz sorunlara cevap olabilecek bir proje ile komple yeşil alana çevrilmesi yönünde bir öneri sunduk. Önerimiz kabul görmeyip satılması yönünde bir karar alındı. Bunun üstüne HDP grubu adına Bu önerimizi Belediye başkanı Sayın Yücel Barakazi'ye, akabinde HDP grup olarak Valimiz Sayın Ali Mantı'ya yaptığımız ziyaretle aktarmamız neticesinde, ilgili mercilerde de tartışılmaya başlanılan bu önerimiz kabul görüp, tahta barakaların bulunduğu alanın imarı yeşil alan olarak değiştirilip, şuan ki il Genel Meclisi binası da yeşil alan olmak üzere satılmaktan vaz geçilip belediyeye 25 yıllığına devir edilmesi yönünde bir karar alındı.   Biz HDP olarak bu alanın, Ankara güven park modeliyle hiçbir ticari işletmeye devir edilmeden bakımı belediyece üstlenilerek vatandaşın tamamen ücretsiz bir şekilde yararlanacağı bir yeşil alana çevrilmesini umut ve talep ediyoruz. Bundan sonraki süreçte bu alanın herhangi bir projeye çevrilmesi için Bingöl kamu oyununda sorumluluk alıp takip etmeye davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31450)
25 Eylül 2018 Salı 09:44
Yakmaktan yıkmaktan başka ne yaptınız ki ? Şimdi akıl vermeye çalışıyorsunuz. Kendinizi önce düzeltin yeşil alanları yapanlar yapar merak etmeyin , siz köstek olmayın yeter.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31087)
06 Eylül 2018 Perşembe 09:46
Vatandaşı çokmu düşünüyorsunuz ey hdp liler bugüne kadar vatandaşı mağdur etmekten başka hiç bir eseri olmayan Kandil'in .... hiç inandırıcı değilsiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31084)
06 Eylül 2018 Perşembe 08:57
Hdp yi sevmem,nefret ederim lakin;güzel projeleri varsa destekleriz...
10.03.2026
06:55
Bingöl Belediyesi Gazze`de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi Gazze'de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için 10 gün boyunca her gün Bin kişilik iftar yemeği verecek. Karar, Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin ortak oyuyla kabul edildi.
10.03.2026
06:53
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Bingöl Üniversitesi ile Munzur Üniversitesi arasında akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmeye yönelik protokol imzalandı. Protokolle ortak araştırma projeleri ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.
10.03.2026
06:51
Bingöl`de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
10.03.2026
06:49
Bingöl`de odunluk yangını panik yarattı
Bingöl'de odunluk yangını panik yarattı
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında odunlukta maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın