KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Vatandaşlardan kavşak tepkisi

Bingöl-Muş Karayolu üzerinde yapılan kavşağın kazalara neden olduğunu söyleyen vatandaşlar, yapılan kavşakla ne yapılmaya çalışıldığına anlam veremediklerini söyleyerek, tepkilerini dile getirdi

Vatandaşlardan kavşak tepkisi
20 EKİM 2011 PERŞEMBE 20:47
0
2062
0
AA aa

Bingöl-Muş Karayolu üzerinde Avrupa Birliği Projesi kapsamında yapılan kavşak kazalara davetiye çıkarıyor. Yapılan kavşak AB Projesi kapsamında yapıldığı için Karayolları Genel Müdürlüğü ilgileniyor. Kavşağın standartlara uygun olup olmadığı ise tartışılıyor.

Böyle kavşak köylere de yapılmıyor

Bingöl kavşağı, Karakoçan kavşağına benzedi. İpek Yolu gibi her gün binlerce aracın geçtiği, on binlerce yolcunun taşındığı bir yolda, böylesi bir kavşak yapılması herkesi şaşkına çevirdi. Neye benzediği bile tam olarak belli olmayan böylesi bir kavşak, köylere bile yapılmıyor.

Yetkililer duruma el atmalı

Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü'nce ihalesi yapılan Kurudere-Kervansaray arası beton asfalt yapım işi kapsamında bir yandan yeni kavşaklar yapılırken bir yandan da bazı kavşaklar kapatılıyor. Duruma tepki gösteren Muhtarlar Derneği Başkanı, Mahalle muhtarları ve vatandaşlar, başta Kalkınma Bakanı Dr Cevdet Yılmaz ve Vali Mustafa Hakan Güvençer olmak üzere bütün yetkilileri göreve davet ettiler.

İkinci kez yapılacak

Yakın bir zamanda Karakoçan'da yapılan böylesi bir kavşak, ihtiyaçları karşılamadığı için ikinci bir kez yapıldı. Bingöl'de böylesi bir durumla karşı karşıya kalabilir. Her geçen gün modern kavşaklar yapılırken, Bingöl'de böylesi bir kavşağın yapılması projeye gölge düşürdü.

Bu kadar zengin miyiz

Bingöl-Muş Karayolu üzerinde yapılan kavşağın kazalara neden olduğunu söyleyen vatandaşlar, yapılan kavşakla ne yapılmaya çalışıldığına anlam veremediklerini söyleyerek, “Bu kadar zengin miyiz?” diyerek tepki gösterdiler.

Kavşakta önlem alınsın

Kavşağın büyük tehlike arz ettiğini söyleyen vatandaşlar, “Kavşağın standartlara uygun yapılıp yapılmaması konusunda da endişelerimiz var. Yol güzergâhından gelen araçlar kavşağa geldikleri vakit aniden frenlere basmaya çalışıyorlar. Bu şekilde de kavşakta bir düzenleme yapılmadığı için trafik yoğunluğundan dolayı can güvenliği açısından tehlike arz etmektedir. Yetkililerin bir an önce bu kavşakta önlem alması gerekmektedir” dediler.

Beton asfalt çalışmaları var, bu kavşak kaldırılmalı

Kavşağın kazalara davetiye çıkardığını ifade eden vatandaşlar, “Kavşak, AB projesi kapsamında yapıldıysa güzel bir durum ancak bu kavşak standartlara uygun bir şekilde yapılabilinirdi. Eskiden Gayt Köprüsünde sürekli kazalar oluyordu. Şuanda da kavşak tehlike arz ettiği için Allah korusun burada da kazalar olabilir. Yetkilerimiz biran önce bu kavşağa yeni bir düzenleme getirip, kavşakta olabilecek tehlikelerin önüne geçmesini sağlamalıdır. Yapılan kavşakla yetkililerin ne yapmaya çalıştıklarını bilemiyoruz. Bu kavşak kazalara davetiye çıkarmasına rağmen göz göre göre yapılıyorsa burada şüphe ararız. Acaba bu şekilde birileri mi zengin ediliyor? Yoksa çok mu zenginiz de bu tür yatırımlar yapılıyor? Bu duruma bir türlü anlam vermedik. Şuanda beton asfalt yapılıyor ve kavşak yenileniyor. Yetkililerden isteğimiz kavşağı kaldırmaları veya en azından kavşağa benzeyecek tarzda düzenlemeleridir ” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Ölümlerin hesabını kim verecek

Özellikle kış aylarında meydana gelen buzlanmalardan dolayı da endişe duyduklarını belirten vatandaşlar; “Kış aylarında Bingöl'de yollar oldukça buzlu bir hale gelir. Yapılan kavşağa doğru aşağıya inen bir ana yol var. Yani Düzağaç mevkiinden Kaleönü tarafına giden sürücüler ve bütün servis hatları bu yolu kullanıyor. Bu yol aynı zamanda Solhan, Karlıova, Ilıcalar ve bu yönden gelen bütün sürücüleri, insanları Bingöl merkeze bağlıyor. Düzağaç tarafından yokuş aşağı olan bu yolda, tam yokuşun biteceği yerde kavşak yapılıyor. Böylesi bir uygulama başka bir yerde yoktur herhalde. Bu yolda daha önceden herhangi bir kavşak olmadığı halde çoğu defa kazalar meydana geliyordu. Eğer yarın öbür gün buralarda meydana gelen kazalardan sonra ölümler olursa bunun hesabını kim veya kimler verecek” şeklinde konuştular.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın