AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, DAEŞin İslamla ne kadar alakası varsa, PKKnın da o kadar Kürtlerle alakası var. PKKya karşı bir operasyon yapılıyor, Kürtlere karşı operasyon yapılıyor diye vatandaşları yanıltmaya çalışıyorlar. Kimsenin Kürtlere karşı operasyon yaptığı yok, Kürtler bu ülkenin asli unsurlarıdır, varlıklarıdır dedi.
AK Parti Bingöl İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programına katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada terör örgütü PKK tarafından Van'da gerçekleştirilen bombalı saldırısı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in aile mezarlığında tuzaklanmış patlayıcıları eleştirdi.
Yılmaz, “Cenabı Allah ölülerimizi de, dirilerimizi de bu zalimlerden muhafaza etsin. Bu vahşeti düşünecek hale gelmiş bu örgütleri, cenabı Allah kahrı perişan etsin. Bunlar inşallah sökülüp atılacak, bu ülkenin gündeminden çıkarılacaklar. Ama bunların bu yüzünü işte bu olaylar vesilesiyle daha iyi tanımamız lazım. 15 Temmuz'da o FETÖ terör örgütü meclisi bombalarken nasıl hiçbir değere sahip olmadığını gösterdiyse, son olaylardaki diğer terör örgütleri de aynı şekilde hiçbir ölçülerinin, değerlerinin olmadığını çok açık ve net bir şekilde gösterdi” dedi.
“KÜRTLER BU ÜLKENİN ASLİ UNSURLARIDIR”
“Terörün kim yaparsa yapsın, hangi isim adı altında yaparsa yapsın lanetlememiz lazım” diyen Yılmaz, şunları söyledi: “Bakın bazıları dini kullanıyor, DAEŞ diye bir terör örgütünü bela ettiler İslam dünyasına. DAEŞ'in İslam'la ne kadar alakası varsa, PKK'nın da o kadar Kürtlerle alakası var. Bunlara karşı uyanık olmamız lazım. PKK'ya karşı bir operasyon yapılıyor, terör örgütlerine karşı bir operasyon yapılıyor, Kürtlere karşı operasyon yapılıyor diye vatandaşları yanıltmaya çalışıyorlar. Kimsenin Kürtlere karşı operasyon yaptığı yok, Kürtler bu ülkenin asli unsurlarıdır, varlıklarıdır. Zazalar, Kürtler, Laz, Çerkez bütün etnik unsurlar bu ülkenin asli unsurlarıdır ve hiçbiriyle de bizim bir sorunumuz yoktur. Bizim millet anlayışımız Allah korusun ırkçı bir anlayış değildir. Irkçılıktan Allah'a sığınırız. Türkiye çok yönlü bir teröre karşı mücadele ediyor. Değişik açılardan, değişik isimler altında saldırıyorlar ama hepsi aynı yerden kumanda ediliyor ve hepsinin amacı aynı. Hepsinin amacı bu ülkenin huzurunu bozmak, gücünü kırmak, birliğini ve beraberliğini zaafa uğratmaktır. Ama Allah tuzaklarını başlarına geçiriyor.”
“TÜRKİYE EKONOMİSİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”
Bütün bu sıkıntıların içerisinde Türkiye'nin ekonomisinin büyümeye devam ettiğini belirten Yılmaz, “Dünya'da hala küresel krizin etkileri var. Küresel kriz 2008 yılında başladı, Dünya hala kötü bir durumda. Ancak biz, bu yılın ilk 6 ayında yüzde 3.9 büyüme kaydettik. Dünya'daki bu ekonomik krize rağmen, bölgemizde Suriye başta olmak üzere yaşanan çalkantılara rağmen, bu kadar terör saldırılarına rağmen, bu kadar hainliklere rağmen çok şükür ekonomimiz yoluna devam ediyor, Dünyada en yüksek hızla büyüyen ekonomiler arasında yerini almaya devam ediyor. Amerika'nın yüzde 2-3 arasında, Avrupa'nın yüzde 1, 1,5 olduğu bir dönemde, Çin'de dahi büyümenin yüzde 6'lara gerilediği bir dönemde, Türkiye yüzde 4 yakın bir büyüme sergiledi. İnşallah önümüzdeki bir takım meseleler geçtikten sonra çok daha hızlı bir şekilde büyümeye devam edeceğiz” dedi.
Programa, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Başkanı Yılmaz Seven ve partililer katıldı.
9 YILDIR BİNGÖLDE KANGREN OLAN MEVCUT SORUNLARI HALETTİN DE ÜLKE MESELERİNİ KONUŞMAYA BAŞLIYORSUNUZ.YETER YAHU BU HALKTAN HİÇ Mİ SES ÇIKMAZ ENTRESAN..SİZ NE halde iseniz başınıza o şekilde idareciler gelir. Bir topluluk kendini düzeltmedikce Allah onlardaki hali düzeltecek değildir.HADİSİ HERŞEYİ AÇIKLIYOR.BİNGÖL-KARAKOÇAN ŞARGE YOLU 10 YIL ETTİ BİTMEDİ-KARLIOVA YOLU DİYARBAKIR GENÇ 10 YIL ETTİ.KIĞI YEDİSU ADAKLI YOLLARI İÇLER ACISI.BİR HASTANE 8 YIL ETTİ .DÜZAĞAÇ KÖPRÜSÜ YILAN HİKAYESİ.6 YIL ALT GEÇİT Mİ YAPILDI MENFEZ Mİ..?SEÇİM YAKIN BEKLEYN
Hastane halen teslim edilmedi profili düşük eski kalkındıramayan bakan. Bırak bu politik mesajları da hastanenin bir icabına bak. Dünyanın en büyük köprüleri yapıldı, havalimanı da yapılacak bizim daha ek hastane binamız teslim edilmedi. Siz de .... konuşuyorsunuz...
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
16.10.2026
15:25
Bingöl'de çaldılar, Iğdır'da yakalandılar!
Bingöl'de bir tekstil iş yerinden çalınan yaklaşık 2,5-3 milyon TL değerindeki halı, yorgan, kumaş ve havlular Iğdır'da ele geçirildi. Operasyonda bir şüpheli suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
16.10.2026
15:15
Bingöl'ün Eylül konut satışı belli oldu
Türkiye genelinde toplam konut satışlarının yüzde 36,2'sini ilk el, yüzde 63,8'ini ise ikinci el konutlar oluşturdu. Bölgede en çok konut satılan il Elâzığ olurken, Bingöl üçüncü sırada yer aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın