KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Nisan 2026 Pazar
°C

Vatandaşlarımız mağdur oluyor

Elazığ Hava Limanı’nın girişinin Diyarbakır yolundan verilmesiyle nedeniyle Bingöl, Karakoçan, Kovancılar ve Palulu vatandaşların sıkıntı yaşadığını belirten KARDER Yönetim Kurulu Başkanı Karadoğan, Bakan Yılmaz’dan yardım talebinde bulundu.

Vatandaşlarımız mağdur oluyor
09 MART 2013 CUMARTESİ 08:07
0
2244
0
AA aa

Karakoçan Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (KARDER) Yönetim Kurulu Başkanı Alican Karadoğan Elazığ Hava Limanı'nın girişinin Diyarbakır yolundan verilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Yapılan hizmetin çok önemli olduğunu belirten KARDER Yönetim Kurulu Başkanı Karadoğan: “Malum 2012 yılında yeni bir hava limanı yapıldı Elazığ'a. Önemli bir hizmet oldu. Eskisi hem eski hem de mevcut ihtiyacı karşılamaktan epey uzaktı. Çünkü son yıllarda tüm Türkiye de olduğu gibi Elazığ'da da önemli oranda hava yolunu kullanan yolcu sayısı arttı. Ayrıca Elazığ-Bingöl Nüfusunun büyük bir kısmının Avrupa'da olması, yaz aylarına denk gelen dönemlerde Hava Yolarının direkt uçuşların Elazığ'a yapılması hava alanındaki yoğunluğu bir kat daha arttırmaktadır. Yolcu sayısı arttıkça uçak şirketleri Elazığ'a daha da ilgi gösterdiler. Daha önce THY ile sınırlı olan hava yolu şirketi, yolcu sayısına paralel olarak özel şirketlerinde günde 2-3 uçuş yapmasına sebep oldu” dedi.

‘Daha önce Yazı Konak'ta hava alanına giden her Karakoçanlı yolcu minibüsçülerin de özverisiyle harici bir ücret ödemeden uçağına binebiliyordu' diyen Karadoğan: “Fakat yeni hava limanının giriş kısmı Elazığ -Diyarbakır yoluna aktarılınca vatandaşlarımız Hava alanına ulaşmak için taksi kiralamak zorunda kaldı. Karakoçan ve Bingöl halkının sıkıntısı o gündür bu gündür artarak devam etmektedir. Son dönemde KARDER' e gelen yoğun şikâyetlerden sonra halkımızın sorunlarına bir sorun daha eklendi. Sorun şu ki, eski hava alanı Karakoçan halkı için tabir yerinde ise "yol üstü" iken, şimdi hem 10 km. kadar uzadı ve hem de ulaşım sorunu ortaya çıktı. Yani bir yolcu önce 10 lira vererek Elazığ'a gidecek, sonra ise yaklaşık 35 liraya bir taksi kiralayarak havaalanına geri gelecek. Peki, bu ne demek? Vatandaşın hem zaman kaybı olacak ve hem de para kaybı olacak. Esasında bu sorun sadece Karakoçan halkının sorununda değil. Bingöl, Kovancılar ve Palu ilçelerinin de sorunudur. Bizim yetkililerden talebimiz yolcuların bindikleri minibüsle hava alanına kadar bırakılmalarıdır. Hiç bir gerekçe ile engellenmemeleridir. Yolcuyu hava alanına götüren minibüsçülerinde herhangi bir para cezasına çarptırılmamasıdır. Vatandaşın önce Elazığ'a gidip tekrar taksi kiralayarak hava alanına gelmesiyle zaman ve maddi kayba uğramaması için yetkililerin adil ve duyarlı olmasını bekliyoruz. Bu konuda bizim bölgenin bakanı olarak gördüğümüz Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz ile Bingöl Milletvekilleri olan Sayın İdris Baluken ve Sayın Eşref Taş'tan da destek bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın