Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Din Görevlileri Derneği Başkan ve üyelerinin ziyareti sırasında gelişen sohbet içerisinde şehir temizliğine ilişkin görüş belirtti. Temizliğin sağlanmasındaki her şeyin belediyeden beklenmesinin yanlış olduğunu ifade eden Atalay, vatandaşların da sorumluluğunu yerinde getirmesi gerektiğini vurguladı.
Şehrin temizliğinde vatandaşın yapması gerekenleri aktaran Başkan Atalay: “Vatandaşlar, belirtilen saatte çöpünü belirlenen yere düzenli olarak bırakmalı, çöpünü rast gele atmaktan kaçınmalı. Yani herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Ben bunu sürekli anlatıyorum. Şehrimizin temiz olmasını vatandaşsız başaramayız” dedi.
Bu konuda henüz beklenen başarının sağlanamadığının altını çizen Atalay: “Memleket olarak henüz bu konuyu kavrayamadık. Çünkü herkesin bu konuda bir sorumluluğu var. Belediye 24 saat bekçide dikse, eğer vatandaş bu konuda gerekli duyarlığı göstermezse tam netice alamayız. Aynı şey tıbbi atıklarla da ilgilidir. Tıbbi atıkları ve radyoaktivite maddelerini ayrıca topluyoruz. Bunlar depolanırken de ayrı ayrı depoluyoruz. Şimdi bir katık atık bertaraf tesisi yapıyoruz. Bunları yaparken ve bu şehri modern bir şehir haline getirmeye çalışırken vatandaşımıza da çevre bilincini anlatmamız lazım. Yani temizlik bizim birinci derecede önemli olan işimiz. Önce bu şehri temiz tutmalıyız. Bu şehri temiz tutmak için herkese sorumluluk düşüyor. Bu konularda bilimsel hareket etmeye çalışıyoruz. Bu konuda duyarlı olan herkese kapımız açık, görüşleri dinleriz. Bu kent eğer modern bir kent olacaksa bunda hepimizin katkısı olacaktır, olmalıdır. Bu konularda sivil toplum kuruluşlarına çok ciddi görev düşüyor. Ben öncelikle bu anlamda Din Görevlileri Derneğimizin de ciddi bir desteğini bekliyorum. Gerekirse temiz konusu ile ilgili Müftü Bey'den de rica edeceğim, temizlik konusunun Cuma Hutbelerinde anlatılmasını istiyorum. Dinimizin de bu konuya çok önem verdiğini biliyoruz. Bu hususta destek bekliyorum” şeklinde konuştu.
Bingöl Kent Haber