KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Vatandaştan işgal tepkisi!

Bingöl Belediyesi tarafından Bahçelievler Mahallesi’nde devam eden üstyapı çalışmaları, kimi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. İşgallere göz yumulduğunu ileri süren mahalle sakinlerinden Erdem Çaparlar, belediyenin ayrımcılık yaptığını ileri sürdü.

Vatandaştan işgal tepkisi!
20 AĞUSTOS 2014 ÇARŞAMBA 20:13
0
3129
0
AA aa

Bingöl Belediyesi, üstyapı çalışmaları kapsamında kaldırım ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını 6 ekip ve yaklaşık 150 personelle Bahçelievler, Saray ve Yenişehir Mahallelerinde devam ettiriyor.

Bahçelievler Mahallesi, Emniyet Caddesi Akpınar Sokak'ta ikamet eden Erdem Çaparlar, üstyapı çalışmalarının sağlam yapılmadığını iddia etti. Selamet ve Akpınar Sokak'ta kaldırım ve yolların yarıda bırakıldığını ileri süren Çaparlar: “Akpınar sokakta oturmaktayım. Mahallede üstyapı çalışmaları yapıldı fakat evimin arka kısmında kaldırım yapılmadı. Yarın yağmur kar yağarsa akan sular evimin arkasında birikecek ve biriken sular buradan evimin içine akacak. Zaten döşenen parke taşların arası kumla tam beslenmediğinden yarın yağacak kar ve yağmur da yoldaki taşlar hep yerinden kalkacak. Durumu yüklenici firma elemanlarına bildirmemize rağmen ilgilenen olmadı” diye konuştu.

Çalışmalar hakkında belediyeye şikayette bulunduklarını fakat muhatap alınmadıklarını ileri süren Çaparlar: “Firma çalışanları, belediyenin paralarını vermedikleri gerekçesiyle işi baştan savma yaptı. Bingöl belediyesine gittiğimizde ise onlarda topu yüklenici firmaya atıp bizi dinlemiyorlar. Soruyorum size kaldırımsız yol olur mu? Bir yerde yol yapılıyorsa kaldırımda yapılmalıdır. İleride doğacak zararımın karşılanması için gerekirse belediyeye ihtarname vereceğim” dedi.

“ADAMCILIK YAPILIYOR”

Bingöl Belediyesinin adamına göre muamele yaptığını ileri süren Çaparlar: “Belediye adamına göre muamele yapıyor. Adamına göre yapılan kaldırım ve yol işgallerine göz yumuluyor. Aynı sokakta oturduğumuz birinin bahçe duvarı yolu 5 metre 80 santim işgal ediyor. Buna ses çıkarılmıyor, bu adamcılık değil de nedir? Bir kural ve kanun varsa bu herkese ayrım yapılmaksızın herkese eşit uygulanmalıdır. Yetkilileri mahalleye davet ediyorum. Buyursunlar gelsinler sorunu kendi gözleriyle görsünler” şeklinde konuştu.

BELEDİYE: “HİÇBİR ŞAHSA AYRICALIK TANINMIYOR”

Konuyla ilgili Bingöl Belediyesi'nden yapılan açıklamada, çalışmalar kapsamında hiçbir şahsa ayrıcalık tanınmadığı vurgulandı. Açıklamada: “Üstyapı çalışmaları belediyemiz denetiminde devam etmektedir. Söz konusu yapım işi yürütülmesi aşamasında yol ve kaldırımların yapımı belediyemiz imar durumuna uygun şekilde yapılmaktadır. Hiçbir şahsa veya kuruma ayrıcalık tanınmadan devam etmektedir. Ancak çalışmalar esnasında vatandaşlara ait parsellerdeki mülkiyet problemlerinden dolayı ve yol terkinlerinin yapılmaması nedeniyle yol yapım çalışmalarında kısmen belediyemiz tarafından da istenilmeyen durumlar olabilmektedir. Belediyemizce söz konusu problemlerin çözümü için önümüzdeki süreçte çalışmalar yapılarak tamamen yol ve kaldırımlarımızın imara uygun hale getirilmesi planlanmıştır” denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın