KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Ve eczacılar kepenk kapattı

Hükümet tarafından dün yürürlüğe girmesi onaylanan ilaç ve eczacılık alanında yeni tedbirlerin hayata geçirilmesini protesto etmek amacıyla Bingöl'de 24 eczacı bu gün kepenk kapattı.

Ve eczacılar kepenk kapattı
05 ARALIK 2009 CUMARTESİ 11:06
0
1350
0
AA aa
Kasım ayı başında yürürlüğe girecek iken düne ertelenen ilaç fiyat kararnamesi kapsamında 2 bin 379 kalem ilacın fiyatının düşeceğini ve yüzde 23'lük indirimlerin faturasının kendilerine çıkarılacağını savunan eczacılar, tepki için dün kepenk indirerek eyleme gitti.
Bingöl'de yaklaşık 24 eczanenin kepenk kapatmasından haberi olmayan ve ilaç almaya gelen birçok vatandaş bu duruma tepki göstererek vatandaşların haklarının ihmal edildi bir durumda hak aranmaz diyerek eyleme tepki gösterdi.
FİYATLARDAKİ OYNAMALARDAN HASTALAR VE ECZACILAR ZARAR GÖRÜYOR
Eylemdeki amaçlarının hastaları mağdur etmek olmadığını söyleyen Bingöl Eczacılar Odası temsilcisi Mesih Demirel, “Bunun için özel önlemler aldık, nöbetçi sayılarını 8'e çıkarttık. Bu kepenk kapatma bir uyarı. Bundan sonra yaşanacak durumun bir provası. Bizler, emeğimizle, mesleğimizle, çocuklarımızın geleceğiyle çalışanlarımızın ekmeğiyle, hastalarımızın sağlığıyla oynanmasına seyirci kalmayacağız. Hastaların da uzun vadede mağduriyetine göz yummayacağız. Fiyatlardaki oynamalardan hastalar ve eczacılar zarar görüyor. Bu fiyat düşüşleri Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ödediği parada düşüş oluyor. Hastanın cebinden daha yüksek paralar çıkacak. Eczacılar ilaç fiyatlarının düşüşüne karşı değiller, bu düşüşün hastaların ve eczacıların cebinden çıkmasına karşılar. Bu fiyat farklarının ilaç firmaları tarafından karşılanması gerekiyor. Bizim yaptığımız kepenk kapatma eylemi halka yönelik değil, ilaç firmalarına ve Sağlık Bakanlığı'na yönelik bir uyarıydı ” şeklinde konuştu.
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın`dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın