KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mayıs 2026 Salı
°C

Vefa Grupları 9,5 milyon talebe yanıt verdi

Kovid-19 ile mücadele kapsamındaki sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunanların ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gruplarınca 10 aylık süreçte yaklaşık 9,5 milyon talep karşılandı.

Vefa Grupları 9,5 milyon talebe yanıt verdi
20 OCAK 2021 ÇARŞAMBA 16:46
1
1703
0
AA aa

İçişleri Bakanlığından alınan bilgiye göre, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 21 Mart 2020 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan sokağa çıkma kısıtlamalarında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından Vefa Sosyal Destek Grupları oluşturuldu.

Kamu personeli ve sivil toplum kuruluşu gönüllülerinden oluşan 144 bin 907 kişinin görev yaptığı ekiplere 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan kişilerden 112, 155, 156 gibi iletişim araçları üzerinden 10 milyon 243 bin 578 talep geldi. Bu taleplerin 9 milyon 472 bin 364'ü ekiplerce karşılandı.

Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla yerine getirilen hizmetler arasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca geliştirilen "Sosyal Koruma Kalkanı" kapsamındaki ödemelerin evde yapılması da yer aldı.

65 yaş ve üzeri kişilere ödemeleri "Vefa" ekiplerince konutlarında yapıldı

Bu kapsamda 3 milyon 124 bin 580 hane ziyaret edildi. 65 yaş ve üzeri vatandaşlara konutlarında yaşlı/engelli aylığı, emekli ödemeleri, İŞKUR ödemeleri ve Ekonomi İstikrar Paketi kapsamında 2 milyar 926 milyon 956 bin 599 lira ödeme yapıldı.

Cumhurbaşkanlığınca maske ve kolonyanın yer aldığı 5 milyon 991 bin 887 hediye paketi de Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla vatandaşlara ulaştırıldı. (AA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.05.2026
16:37
‘Tosun Paşa` Rekor Fiyata Satıldı
'Tosun Paşa' Rekor Fiyata Satıldı
Kurban Bayramı öncesi Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nın en çok konuşulan kurbanlığı olan yaklaşık 1,5 tonluk 'Tosun Paşa', sıkı pazarlıkların ardından alıcısını buldu. Dev cüssesiyle vatandaşların ilgi odağı olan kurbanlık, pazarda günlerce konuşuldu.
25.05.2026
16:02
Kayalıklarda Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı
Kayalıklarda Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı
Bingöl merkez Kurudere Barajı çevresindeki kayalıklarda mahsur kalan iki vatandaş, AFAD, jandarma ve sağlık ekiplerinin koordineli müdahalesiyle bulundukları noktadan güvenli şekilde kurtarıldı.
24.05.2026
23:59
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP'de mahkemenin verdiği 'mutlak butlan' kararı sonrası parti karıştı. Genel merkezde arbede ve polis müdahalesi yaşanırken, gözler şimdi il örgütlerine çevrildi. CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş'ın açıklaması ise 'Bingöl teşkilatı hangi tarafta?' sorusunun yanıt niteliğinde oldu.
24.05.2026
21:58
Genç`te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç'te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç İlçe Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi'nde yapımı sürdürülen park projesinde çalışmalar devam ediyor. Daha önce olumsuzluklarla anılan alanın, modern ve güvenli bir sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.
24.05.2026
16:36
Bingöl`de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl'de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla şehir merkezindeki 10 mezarlıkta bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
24.05.2026
15:48
Bingöl`de 33 Şehit, 33`üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
Bingöl'de 33 Şehit, 33'üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
'Yıkıcıya, bölücüye, darbeciye asla fırsat vermeyeceğiz' diyen Bingöl Valisi Cahit Çelik; 'Devletimizce takip edilen kararlı politikalarla bir daha bu topraklarda terör belası yaşamayacak; binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde, dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın