KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2025 Çarşamba
°C

Vekaletle Kurban Kesimi Bedeli: 850 Tl

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, vekaletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında ise 625 TL olarak belirlediğini açıkladı.

Vekaletle Kurban Kesimi Bedeli: 850 Tl
03 AĞUSTOS 2018 CUMA 20:05
0
1878
0
AA aa

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV)'nin yurt içinde 850, yurt dışında ise 625 TL olarak belirlediği vekâletle kurban kesim bedelinin “2018 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı” tanıtım toplantısı Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlendi.

Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, toplantıda yaptığı konuşmada, ‘‘Hasbi bir şekilde çalışarak vekâlet yoluyla kurban organizasyonuna hep birlikte destek vermeliyiz. Biz kendimize ait iradeyi ortaya koyarak din hizmetlerine destek vermeliyiz. Elimizi taşın altına koymak suretiyle eksiklerimizi gidererek din hizmetlerine katkı sağlamalıyız, niyetimiz iyi olduğu sürece akıbetimiz hayr olacaktır Allah yapacağınız hizmetlerden dolayı hepinizden razı olsun. Tanıtım programı kapsamında ilimizde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ömer Aydın hocama ve Türkiye Diyanet Vakfı Görevlisi Ahmet Özdemir kardeşime ilimize hoş geldiniz diyor kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Ömer Aydın ise “Allah bize saygın bir görev nasip etti. Yaptığımız bu görevin ve her işin püf noktası samimiyet ve gayrettir. Kişinin hayatındaki göstergesi harcadığı zamanın dağılımıdır. Bizler vazifemizin dışında geçirdiğimiz zamanları nasıl geçirdiğimizi tefekkür edelim bir de Resulullah'ın zaman kullanımını tefekkür edelim ve bu muhasebe ile hizmetlerimizi Resulullah'ın hayat ölçüsünde yapmaya gayret edelim. Hem ülkemiz hem de dünya genelinde yapılan kurban organizasyonumuz hakkında yaşadığım birkaç hususu paylaşmak istiyorum Afrika'da görev aldığım kurban organizasyonunda hem varlığı hem yokluğu çok yakinen gördüm. Camları olmayan otobüsle intikal eden Afrika halkının çektiği yokluğu gördüm, sömürü altında korkuyla yaşayan Afrikalı kardeşlerimize Türkiye Diyanet Vakfı olarak hizmet götüren kervanın içinde yer aldığım zamanlarda bizlere, “bizim hayvanlarımızın parayla alıp keserek tekrar bize dağıtıyorsunuz ya, biz çok mutlu oluyoruz. diyorlardı. Bir Müslüman için bu ne büyük bir mutluluktur. Bizler Türkiye Diyanet Vakfımızın bütün hizmetleri için gecelerimizi gündüzlerimizi katmalıyız, devletin bize verdiği imkânlarla çokça çalışmalıyız, davamıza ve hizmetimize sahip çıkmalıyız, samimiyetle dertlenmeliyiz. Unutmamalıyız ki! Hizmetlerimiz samimi olursa hem dünyada hem ahirette huzurlu oluruz. Bizler mahallemizdeki herkesle selamlaşıp kurban organizasyonumuzu anlatarak bir farkındalığı bir hizmete adım atmamız gerekmekte olduğu kanaatiyle hepinize hayırlı günler diliyorum. Sözlerime son verirken birkaç senelik hizmet süresinde büyük hizmetler yapan Diyarbakır engelli Koordinatörümüz merhume Özlem Özkan hocamızı rahmetle yâd ediyorum. Allah mekânını cennet eylesin” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2025
16:49
Bingöl`de hakkında 4 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'de hakkında 4 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde, polis ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
22.10.2025
16:39
Bingöl`de gençlerin el emeği ürünleri görücüye çıktı
Bingöl'de gençlerin el emeği ürünleri görücüye çıktı
Bingöl Gençlik Merkezi bünyesinde gençler tarafından üretilen birbirinden farkı birçok el emeği ürün, görücüye çıktı.
22.10.2025
12:51
Bingöl`de FETÖ operasyonu: Aranan 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de FETÖ operasyonu: Aranan 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 3 zanlı yakalandı. Zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
22.10.2025
12:50
Buğrahan:
Buğrahan: 'Mera alanı köylüde kalmalı'
Köy merasının TOKİ'ye devrinin kabul edilemez olduğunu belirten Buğrahan; 'Hayvancılığın teşvik edildiği bir dönemde böyle bir kararın alınması da kendi içerisinde bir tezat barındırmaktadır. Yetkililerin bir an önce bu karardan dönerek söz konusu yeri yine köylülerin kullanımına sunmaları gerektiği çağrısında bulunmak istiyoruz' dedi.
22.10.2025
12:49
B.Ü.`de lojman tahsisinde adalet çağrısı!
B.Ü.'de lojman tahsisinde adalet çağrısı!
'Lojman tahsisinde adalet, sadece bir sendikal talep değil; çalışma barışını, motivasyonu ve kurumsal aidiyeti güçlendirecek bir zorunluluktur' açıklamasında bulunan Ünipersen, idarenin bu konuda göstereceği adil, çalışan odaklı ve çözüm üreten yaklaşıma tam destek vereceklerini açıkladı.
22.10.2025
12:47
Bingöl`de liseli gençlerden örnek davranış
Bingöl'de liseli gençlerden örnek davranış
Borsa İstanbul Bingöl Anadolu Lisesi öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Bingöl Umut Kervanı Derneği aracılığı Filistin (Gazze)'ye bağışladı. Ayrıca öğrenciler kentteki ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıttı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın