KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Veli toplantısında tiner uyarısı!

Karlıova 11 Mart İlköğretim Okulu'nda yapılan Veli Toplantısı'nda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Dilsiz, tiner ve benzeri madde bağımlılarına karşı velileri uyardı. Dilsiz, çocukların başıboş bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Veli toplantısında tiner uyarısı!
20 KASIM 2006 PAZARTESİ 13:57
0
1158
0
AA aa
Bingöl'ün Karlıova İlçesi 11 Mart İlköğretim Okulu'nda veli toplantısı yapıldı. Öğrencilerin okul içerisindeki genel durumunu değerlendiren okul müdürü, yaşanan sıkıntıları velilere aktardı. Özellikle öğrencilerin sabah kahvaltısı yapmadan okula geldiğini söyleyen okul müdürü; “bazı öğrencilerimiz harçlıkları olduğu için yiyecek alıp açlıklarını giderebiliyorlar. Ama genel durumu göz önüne aldığımızda büyük bir çoğunlu aç kalıyor. Bu da derslerde öğrencinin verimsiz kalmasına neden oluyor. Bizler maddi durumu iyi olmayan çocuklarımıza yardım edilmesi için ilgili birimlerle görüşüyoruz ancak anne ve babaların bu konuda hassas davranmaları gerekiyor” dedi.
Toplantıda bir konuşma yapan İlçe Milli eğitim Müdürü Aydın Dilsiz ise, madde bağımlılığına karşı velileri uyardı. Çocukların başıboş ve ilgisiz bırakılması halinde madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıkların pençesine düşebileceğine dikkat çeken Dilsiz; “Eğer çocuk eve geç geliyorsa veli bunun nedenini sormalı. Neden geç kaldığını, nerelere takıldığını, arkadaşlarının kim olduğunu, veli takip etmelidir. Çocuklarınızı başıboş bırakmamalısınız” diye konuştu.
Okuldaki yerleşim sorununa da değinen Dilsiz, 11 Mart ilköğretim Okulu ile Karlıova Lisesi'nin aynı binada eğitim görmesinin olumsuz etkiler oluşturduğuna işaret etti.
Karlıova Lisesi'nin 2007 yılında yeni binaya kavuşması halinde sorunun ortadan kalkacağını ifade eden Dilsiz; “Eğitim kalitemizi arttırmak için sürekli yeni programlar uyguluyoruz. Çocuklarımız da çok başarılı ancak bölge şartlarındaki bir takım olumsuzluklar önmüze engeller çıkarıyor. Bunları da aşabilmek için gayretlerimiz sürüyor” şeklinde konuştu.
Velilerin taleplerinin değerlendirmeye alındığı toplantıda, Okul Aile Birliği yeni Başkanı da seçildi.

BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın