KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Velilere kötü haber

Okul harcamaları bu yıl da velileri zorlayacak, cepler alev alev yanacak.

Velilere kötü haber
24 AĞUSTOS 2008 PAZAR 09:57
0
1154
0
AA aa
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bir mağazada düzenlediği basın toplantısında okul harcamalarına ilişkin yaptıkları araştırma sonuçlarını açıkladı.

Araştırmaya göre, anasınıfına başlayacak bir öğrenci için 38, ilköğretim birinci sınıfa başlayacak bir öğrenci için 37, genel liseye başlayacak bir öğrenci için 40 ve meslek lisesine başlayacak bir öğrenci için 36 ayrı kalemde masraf yapılması gerekecek.

Türk Eğitim-Sen'in araştırmasına göre, ilköğretim okullarına bağlı anasınıfına başlayan bir öğrencinin okula başlama maliyeti 387.78 YTL ile 1.224,85 YTL arasında değişiyor. Çocuğu ilköğretime başlayacak bir aile en az 489.58 YTL en fazla 1.807,61 YTL harcama yapacak. Genel liseye başlamanın maliyeti 613.78 YTL ile 2.223,14 YTL arasında değişirken meslek lisesi öğrencisinin eğitime başlayabilmesi için ailesinin 621.28 YTL ile 2.213,88 YTL arasında harcama yapması gerekecek.

-İKİ ÖĞRENCİNİN OKUL MASRAFI, 4 BİN 437 YTL'YE KADAR ÇIKIYOR-

Araştırmaya göre, iki çocuğunu okula gönderen bir velinin, biri anasınıfı diğeri ilköğretim olmak üzere 877.36 YTL ile 3.032,46 YTL masraf yapması gerekecek. Bir ailenin biri ilköğretim diğeri genel lisede okuyan iki çocuğunu okula gönderebilmek için 1.103,36 YTL ile 4.030,75 YTL arasında harcama yapacak. Bir çocuğunu genel lisede diğerini meslek lisesinde okutan bir ailenin harcaması 1.235,06 YTL ile 4.437,02 YTL arasında değişecek.

-MASRAFLAR VELİLERİ ZORLAYACAK-

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, araştırma sonuçlarını açıkladığı basın toplantısında, okul harcamalarının bu yıl da velileri zorlayacağını, cepler alev alev yakacağını ifade etti. Koncuk, şunları söyledi:

“Okul masrafları ne yazık ki dar gelirlinin cebindeki yangını daha da arttırmaktadır. Çocuklarını okutmak isteyen aileler büyük güçlük çekmekte kimi zaman bu masraflara yenik düşmektedir. Üstelik yıl içinde alınan karne parası, tebeşir parası gibi toplanan paralar veliyi canından bezdirmektedir. Tüm bunlar göz önüne alındığında çocuk okutmanın bir zanaat olduğu görülmektedir.”

ANKA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın