KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Şubat 2026 Pazar
°C

Vergi barışında yeni hak

Defterdar Mintaş, Vergi Barışında borçlarını taksitlendirip de ödeme yapmayanlara yeniden hak verildiği söyledi.

Vergi barışında yeni hak
30 HAZİRAN 2012 CUMARTESİ 07:35
0
1775
0
AA aa

Bingöl Defterdarı İhsan Mintaş, yaptığı açıklamada kamuoyunda vergi barışı olarak bilinen 611 sayılı kanun çerçevesinde borçlarını taksitlendirip de ödeme yapmayan kişilere borçlarını ödeme konusunda yeniden hak verildiğini duyurdu.

Kanunda yararlanma hakkını kaybeden kişilerin 31 Aralık 2012 tarihine kadar ödeme imkanı getirildiğini belirten Mintaş: “Kamuoyunda Vergi Barışı olarak bilinen 6111 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" çerçevesinde yapılandırılıp taksite bağlandığı halde bazı mükelleflerin bu haklarını kaybettikleri tespit edilmiştir. 15.06.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6322 sayılı Kanunla, 6111 sayılı kanuna geçici 19 uncu madde eklenmiş olup eklenen madde ile 15.06.2012 tarihi itibarıyla 6111 sayılı kanun hükümlerinden yararlanma hakkını kaybeden borçlulara, ödenmemiş olan tutarları 31.10.2012 tarihine kadar ödeme imkanı getirilmiş ve bu çerçevede yapılanma dosyaları yeniden işleme konulmuştur. 6111 sayılı Kanuna eklenen geçici 19 uncu madde ile ödeme fırsatından faydalanılmaması halinde, ödenmeyen borçlara tahsilinden vazgeçilen alacak tutarı eklenmek sureti ile 6183 sayılı A.A.T.U.H. Kanun hükümlerine göre gecikme zammı tatbik edilip cebren tahsil hükümlerine göre tahsil yoluna gidilecektir. Bu bağlamda vergi borçlarınızın tasfiyesine yönelik büyük imkanlar getiren 6111 sayılı Kanunun düzenlemelerinden yararlanma hakkını sürdürmeniz menfaatinize olacağından ödemeniz gereken tutarları öğrenmeniz açısından Vergi Dairemiz ve Mal müdürlüklerimiz ile irtibata geçmenizi hatırlatırız” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.02.2026
04:22
Feci kaza! Bariyerleri aşıp karşı şeride geçti! 2 yaralı
Feci kaza! Bariyerleri aşıp karşı şeride geçti! 2 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan ve bariyerlere çarpan otomobil, takla atıp karşı şeride geçti. Kazada, sürücü ve yanındaki kişi ağır yaralandı.
22.02.2026
04:20
Baytemur`un Zazaca `Qêriya Bêveng` Kitabı Çıktı
Baytemur'un Zazaca 'Qêriya Bêveng' Kitabı Çıktı
Şair ve yazar İsmail Baytemur'un 'Qêriya Bêveng / Sessiz Çığlık' isimli Zazaca hikâye kitabı yayımlandı.
22.02.2026
04:19
Bingöl`e Stadyumu için ödenek çıktı, ihale süreci başladı
Bingöl'e Stadyumu için ödenek çıktı, ihale süreci başladı
Yeri ve kapasitesiyle uzun süredir kamuoyunda tartışılan Bingöl Şehir Stadyumu projesinde beklenen açıklama geldi. Vali Cahit Çelik, yeni stadyum için ödeneğin temin edildiğini ve ihale sürecine geçildiğini duyurdu.
22.02.2026
04:18
947 milyonluk vurgun ağı çökertildi!
947 milyonluk vurgun ağı çökertildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 9 ili kapsayan dolandırıcılık operasyonunda, 'Forex yatırım danışmanlığı' vaadiyle milyonlarca liralık vurgun yaptığı belirlenen 16 şüpheli tutuklandı. Mali incelemelerde yaklaşık 947 milyon TL'lik para trafiği tespit edildi.
22.02.2026
04:16
Bingöl Umut Kervanı`ndan Ramazan Seferberliği
Bingöl Umut Kervanı'ndan Ramazan Seferberliği
Bingöl'de faaliyet gösteren Umut Kervanı Derneği, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi, muhtaç ve yetim aileler için yardım çalışmalarını başlattı. Dernek, bu yıl artan başvurulara dikkat çekerek hayırseverlere destek çağrısında bulundu.
22.02.2026
04:15
Bingöllü vatandaş sağ salim bulundu
Bingöllü vatandaş sağ salim bulundu
Bingöl'den Elazığ'a giden ve 112'yi arayarak kaybolduğunu bildiren epilepsi hastası 57 yaşındaki vatandaş, jandarma ekiplerinin çalışmasıyla kısa sürede bulunarak ailesine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın