KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Eylül 2025 Cuma
°C

Vergi müfettişi alışverişe çıkıp, 'fiş denetimi' yapacak

Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, kayıtdışı ekonomi için "Kayıtdışı ile Mücadele Platformu" oluşturulacağına dikkati çekti.

Vergi müfettişi alışverişe çıkıp, `fiş denetimi` yapacak
03 OCAK 2008 PERŞEMBE 09:02
0
680
0
AA aa
Bu şekilde siyasi iradenin de, devlet politikası gibi işin içine sokulmasının hedeflendiğini vurgulayan Ulusoy, bunun dışında, "paralı denetim" ve "fahri müfettişlik" uygulamasını da hayata geçireceklerini kaydetti. Fahri müfettişlerin, fahri trafik müfettişi gibi olacaklarını belirten Ulusoy, "Ama uygulamada fahri trafik müfettişliğindeki aksaklıkları hesaba katarak, biraz daha güzel bir şey ortaya koymaya çalışıyoruz" dedi. Gelir İdaresi Başkanı, paralı denetimi de şu şekilde anlattı: "Paralı denetim de, kendi memurumuzun cebine para koyacağız. Memurumuz, çıkacak, vatandaş gibi alış veriş yapacak. Başlangıçta (Memurum, Maliyeden geliyorum) demeyecek. Normal vatandaş gibi alışverişini yapacak fiş veriliyorsa mesele olmayacak. Fiş verilmemişse dönüp, "niye fiş vermedin?" diyerek ceza yazacak. İşte o zaman Maliye görevlisi olduğunu ortaya koyacak."

BANKADA HACİZE DEVAM:
Mehmet Akif Ulusoy, vergi borçlusuna bankada haciz uygulamasının bundan sonra da kesintisiz devam edeceğini bildirdi. Ulusoy, bankalarda vergi borçlularına yönelik toplu hacizin bir defalığına yapılan bir olay olmadığını söyledi. Amme Alacakları Kanunu çıktığından beri, vergi ve diğer kamu alacakları için haciz uygulamasında bulunulduğunu kaydeden Ulusoy, "Son olayda yapılan uygulama, topluca haciz bildirisi göndermek şeklinde oldu. Yoksa yıllardan beri banka hesabına haciz koyarız. Bu çalışmalar da kesintisiz devam edecek" dedi.

E-HACİZLE TEK BANKAYA İNER:Yeni dönemde elektronik haczi uygulamaya koyacaklarını da kaydeden Ulusoy, bu şekilde hem daha hatasız ve hem de daha hızlı haciz işleminde bulunabileceklerini ifade etti. Mevcut sistemin uygulamada bazı ufak tefek aksamalara neden olduğunu anlatan Ulusoy, şöyle devam etti: "Şu anda bankaya yazılı bir haciz bildirisi gönderiyoruz. Banka oturup (bu mükellefin herhangi bir hak ve alacağı var mı) diye bakıyor. Yoksa (Yok) diye bildiriyor. Varsa bizim haciz bildirimimiz üzerindeki tutar kadar kısmı haczedip, kalan kısmı serbest bırakıyor. Bu uygulamada, örneğin mükellefin 10 ayrı bankada hesabı varsa, 10 bankaya da mükellefin borcu kadar haciz bildirimini göndermek durumundayız. 10 ayrı bankada hesap varsa, borcun 10 katını tahsil ediyormuşuz gibi bir durum ortaya çıkabiliyor. Bizim de çok süratli bir şekilde bunlardan alacağımız kadarını alıp, kalanını iade etmemiz lazım. Tabii gecikmeler de olabiliyor, mağduriyetler de. Elektronik haciz, bize şu imkanı sağlayacak. Mükellefin 10 ayrı bankada hesabı varsa ve hepsinde de borç tutarının üzerinde bir yekun bulunuyorsa, borç bir tanesinden alınacak, diğerlerine herhangi bir şey yapılmayacak. Böylece biz de önce alıp, daha sonra iade etmek durumunda kalmayacağız. Bilgi işlem sistemleri vasıtasıyla bunu çözeceğiz. Yeni sistem ile hem hızlı, hem de sağlıklı bir haciz uygulaması yürüteceğiz."


Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.09.2025
09:27
Tandırda unutulan köz yangına neden oldu
Tandırda unutulan köz yangına neden oldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde tandırda unutulan köz yangına neden oldu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
11.09.2025
17:36
Bingöl`de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından okul çevreleri ve servisleri denetlendi. Denetimlerin yıl boyu süreceği aktarıldı.
11.09.2025
17:29
Bingöl`de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de, üst merkezlerde riskli bulunarak yapılmayan iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı, Bingöl Devlet Hastanesi'nde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
11.09.2025
12:16
Bir ilginç kaza! Bingöl`de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Bir ilginç kaza! Bingöl'de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Otobüsün hareket ettiğini fark eden sürücü kapıyı açmak istese de başarılı olmadı ve otobüs, park halindeki başka bir otobüse çarparak durdu. Kameralara yansıyan kazada maddi hasar oluştu.
11.09.2025
11:56
Bingöl`de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de 7 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli şahıs saklandığı adreste yakalandı. Yapılan aramada 1 adet tabanca ve 14 adet fişek ele geçirildi. Şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
11.09.2025
07:37
`Haftada 4 gün mesai` iddiasına DMM`den yalanlama
'Haftada 4 gün mesai' iddiasına DMM'den yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan 'Orta Vadeli Program'da haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği' yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın