KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Vergi rekortmenlerine plaket

Tüm Türkiye’de kutlanan Vergi Haftası Bingöl’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde Bingöl’de gelir vergisi ve kurumlar vergisi rekortmenlerine düzenlenen yemekle plaket verildi.

Vergi rekortmenlerine plaket
02 MART 2012 CUMA 11:17
0
2343
0
AA aa

Bingöl Defterdarlığı 23'cü Vergi Haftası münasebetiyle vergi rekortmenlerine düzenlediği yemekle plaket verdi.

Yaylalı Konağı'nda gerçekleştirilen yemeğe Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Vali Yardımcısı M. Alper Çığ, kurum amirleri ve rekortmenler katıldı.

Yemekte gelir vergisi ve kurumlar vergisi rekortmenlerine katılımcılar tarafından plaket verilirken İl Defterdarı Mintaş, Vergi Haftası münasebetiyle kısa bir konuşma yaptı.

Bu yıl 23'cü Vergi Haftası'nın kutlandığını belirten İl Defterdarı Mintaş: “Vergi Haftası'nın kutlanma amacı, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması, yarının mükellefleri ya da ülkemizin yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve mükellef idare ilişkilerinin uyumlu bir hale getirilmesidir. Vergi, mali ve sosyal yönleri olan kamusal bir yükümlülüktür. Vergi, geleneksel kamu giderlerinin karşılanmasında, ekonomik ve sosyal politikaların uygulanmasında vazgeçilmez bir araçtır” dedi.

Verginin ülke kalkınması olduğuna dikkat çeken Mintaş: “Bingöl Defterdarlığı'nın 2011 Aralık sonu itibariyle Merkezi Yönetim Bütçe gelir ve giderlerinin karşılaştırılması neticesinde; toplam tahakkukun 170 milyon 740 bin TL, toplam tahsilatın 127 milyon TL, Genel Bütçe Vergi Gelirlerinin tahakkuku 126 milyon 675 bin TL, tahsilatı 107 milyon 124 bin TL, tahsilat oranının yüzde 80,16 olduğu, Türkiye geneli toplam tahakkuk içindeki payının % 0,03 (binde üç) olarak gerçekleştiği, aynı dönemde İlimiz genelinde yapılan giderlerin toplamı ise 675 milyon 480 bin TL olup, yapılan tahsilatın giderleri karşılama oranı ise yüzde 18,80 tir. Vergi deyince akla gelmesi gereken bir başka husus da, ülke kalkınmasıdır. Kalkınmanın en sağlam finansman kaynağı hepimizin bildiği gibi vergilerdir. Eğer daha müreffeh bir gelecek istiyorsak, bu da sağlıklı bir vergi bilinci oluşturmakla mümkün olabilir. Vergi Haftası nedeniyle, ilimizde çeşitli etkinlikler yapılmakta olup, hafta boyunca vergi mükelleflerimiz ziyaret edilmiş, çocuklarımızda vergi bilincinin oluşturulması amacıyla da okullarımızda çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Üreten istihdam sağlayan ve kazancından ülkemizin kalkınması için vergi ödeyerek katkıda bulunan tüm mükelleflerimiz ile ilimizde dereceye giren kurum ve mükelleflerimizi de yürekten kutluyorum. Kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin kayıt altına alınması ve toplumda vergi bilincinin oluşturulması için yapılan mücadelelerde bizlere destek veren toplumun tüm kesimlerine en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Vergi geleceğimizdir. Vergisiz kazanca izin vermeyelim!” şeklinde konuştu.

Gelir vergisi ve kurumlar vergisi rekortmenleri şöyle:

GELİR VERGİSİ REKORTMENLERİ

1. Abdurrezak Koçakelçi

2. İsmini belirtmek istemeyen

3. Haşim Sağlar

4. Veysi Alagöz

5. Murat Elçiçek

KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLERİ

1. Sarıdağlar İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi

2. Zeksan İnş.San. Tic. Ltd. Şti.

3. Gap İnşaat Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.

4. Balkent İnş. İthalat. İhracat ticaret Ltd Şti

5. Demir İnş. Oto Gıda Orman Ürün Ltd. Şti.

 

 

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
27.04.2024
12:12
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde satılan yiyecek-içeceklerle ilgili yeni KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, lokanta ve kafelerde yüzde 8 KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV 20'ye yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın