KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı

Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.

Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
05 HAZİRAN 2026 CUMA 01:04
8
1017
0
AA aa

Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen “Vicdanın Rotası: Sumud Filosu Konferansı”nda konuşan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, Gazze'de yaşanan insani trajediye dikkat çekerek, dünyanın sessiz kalmaması gerektiğini söyledi. Sumud Filosu sürecine ilişkin tanıklıklarını paylaşan Öylek, Filistin davasının yalnızca bölgesel değil, insanlığın ortak vicdan meselesi olduğunu vurguladı.

Solhan'da Yoğun Katılımlı Program

Solhan Belediyesi Millet Kıraathanesi'nde gerçekleştirilen konferans, Tavz-Der'in organizasyonuyla düzenlendi. Programa Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İl Genel Meclis Başkanı Nihat Doğu, Tavz-Der Başkanı Ferhat Güzel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın sunuculuğunu Eğitimci Turgay Dağılma yaparken, açılış konuşmasını Tavz-Der Başkanı Ferhat Güzel gerçekleştirdi. Güzel, Filistin halkının yaşadığı acılara dikkat çekerek, farkındalık oluşturan bu tür programların önemine vurgu yaptı.

“Bu Sadece Bir Deniz Yolculuğu Değildi”

Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla düzenlenen Global Sumud Filosu'na katılan ve süreç içerisinde İsrail güçleri tarafından alıkonulan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı deneyimleri katılımcılarla paylaştı.

Konuşmasına Tavz-Der yöneticilerine ve Solhan halkına teşekkür ederek başlayan Öylek, filo organizatörlerinin kendilerine, “Gördüğünüz zulmü tüm dünyaya anlatın, susmayın” çağrısında bulunduğunu belirtti.

Sumud Filosu'nun yalnızca bir yardım organizasyonu olmadığını ifade eden Öylek, bunun aynı zamanda küresel vicdanı harekete geçirmeyi amaçlayan bir insani dayanışma hareketi olduğunu söyledi.

Filistin'in Tarihsel Arka Planını Anlattı

Konferansta Filistin ve Kudüs'ün tarihsel sürecine de değinen Öylek, bölgenin geçmişten günümüze taşıdığı dini ve kültürel önem üzerinde durdu.

Osmanlı döneminin farklı inanç grupları için önemli bir hoşgörü örneği oluşturduğunu belirten Öylek, Filistin meselesinin tarihsel boyutunun doğru anlaşılması gerektiğini ifade etti.

Gazze'deki İnsani Dramı Gözler Önüne Serdi

7 Ekim sonrasında Gazze'de yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öylek, bölgede büyük bir insani felaket yaşandığını, Kuzey Gazze'de bebek maması tükendiği için annelerin hayvan yemini öğüterek çocuklarına vermek zorunda kaldığını, temiz su eksikliğinden tifo ve hepatit salgınlarının başladığı söyledi.

Siyonist ideolojinin acımasızlığına dikkat çeken Öylek, uluslararası raporlara ve tıp dergilerine yansıyan verilere göre Gazze'de 67 binden fazla insanın katledildiğini, enkaz altındakiler ve dolaylı ölümlerle gerçek can kaybının 186 bini aşabileceğini belirtti.

Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi. Temel yaşam ihtiyaçlarının karşılanamadığı bölgede sağlık sisteminin büyük ölçüde çöktüğünü ifade eden Öylek, yaşananların uluslararası kamuoyunun gündeminde daha güçlü şekilde yer alması gerektiğini kaydetti.

“Küresel Vicdan Uyanıyor”

Yaşanan zulmün artık gizlenemediğini ifade eden Öylek, dünyanın birçok ülkesinde Filistin lehine güçlü bir kamuoyu oluşmaya başladığını söyledi.

Boykot kampanyalarının ve sivil dayanışma hareketlerinin her geçen gün büyüdüğünü belirten Öylek, bireysel sorumlulukların önemine dikkat çekerek, “Umutsuz olmayacağız. Herkes bulunduğu yerde vicdani sorumluluğunu yerine getirmeli” dedi.

Dijital Aktivizm ve Boykot Çağrısı

Konuşmasının sonunda dijital aktivizm, kültürel çalışmalar ve ekonomik boykotların önemine vurgu yapan Öylek, Filistin halkına destek verilmesinin sadece bölgesel bir mesele değil, insanlık görevi olduğunu ifade etti.

Katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona eren programda, Tavz-Der yöneticileri tarafından Nevzat Öylek'e teşekkür edilerek, Gazze konusunda toplumsal duyarlılığın artırılması için benzer etkinliklerin devam edeceği belirtildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın