KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Viran şehir!

Altyapı çalışmaları kapsamında bozulan yolların yanı sıra birçok cadde ve sokakta giderek derinleşen çukurlar sürücülere isyan ettiriyor. Kimileri yolların durumunu “Arabamız yok ama çukurlar yüzünden ayakkabımız da çabucak yırtılıyor, araç sahiplerine Allah yardım etsin” şeklindeki alaylı sözlerle değerlendirirken, sanal alemde Bingöl için yapılan “viran şehir” tanımlaması da dikkat çekti.

Viran şehir!
27 ARALIK 2012 PERŞEMBE 09:26
0
2483
8
AA aa

Altyapı çalışmaları nedeniyle bu yıl yenilenmeyen yolların durumu vatandaşı isyan ettirdi. Yayalar özellikle yağışlı havalarda çukurlarda biriken suların araçların geçişi esnasında üzerlerine sıçramasından rahatsız olurken, sürücüler de araçlarının gördüğü zarardan yakınıyor.

Hemen her caddenin görüntüsünün “çukur tarlası” olarak tanımlandığı Bingöl merkezde hasarsız yol bulmanın imkânsızlaşmasını eleştiren vatandaşlar, gerekli önlemlerin alınmamasından dert yandılar.

SÜRÜCÜLER İSYANDA!

Çukurlardan yana en büyük sıkıntıyı yaşayanlar hiç şüphesiz araç sürücüleri. Çukursuz yol ulamadıklarını aktaran sürücüler, giderek derinleşen çukurların doldurulmamasını eleştirirken, zamanında müdahalede bulunulmamasının da düşündürücü olduğunu ifade ettiler.

Yaz dönemi boyunca yaşanan sıkıntıların kış aylarında ikiye katlandığına dikkat çeken sürücüler: “Yakın zamanda aracımız kışlık bakım yaptırdık ama boşuna. Çukurlara düştüğümüz için araçların ön takımları, balansları komple bozuluyor. Ne amortisör kaldı ne lastik. Bir gün lastiklerimizin yerinden fırlamasından korkuyoruz. Neredeyse her hafta tamirciye gidiyoruz. Bu kadar çukur başka hiçbir memlekette yoktur herhalde. Altyapı nedeniyle sessiz kalıyoruz ama altyapı çalışması olmayan caddelerin hali daha da berbat. Bazı bölgeler çukur tarlasına dönüşüyor ama müdahale en erken bir ay sonra yapılıyor. Mal canın yoncasıdır derler. Sanayiye gidiyoruz, onca para döküp aracımızı yaptırıyoruz ama bir hafta sonra yine eski halini alıyor. Bize de yazık günah. Araba tamiratına para yetiştiremez hale geldik” sözleriyle eleştirilerini paylaştılar.

Ticari taşıt sürücülerinin konuya yaklaşımı da ilginç oldu: “Böbrek taşı olan varsa bugünlerin kıymetini bilsin. Bu çukurlarda hemencik düşer o taşlar.”

“O HALDE KILINAN NAMAZ KABUL OLUR MU?”

Kimi bölgelerde tencere, kimi bölgelerde de kazan derinliğindeki çukurlar esnafların da, vatandaşında gündeminde. Araç sahiplerine Allah'tan sabır dileyen bazı esnafların sorunu ironik bir yaklaşımla eleştirmesi ise dikkat çekti.

“Çukurlar yüzünden ayakkabılarımız da yırtılıyor” sözlerini sarf eden bir esnaf “Ayağımız burkuluyor çukurlar yüzünden. Bir gün sakat kalırsak şaşırmam” ifadesiyle belediyeye ince mesajlar verirken, bazı vatandaşlar da özellikle yağışlı havalarda çukurlarda biriken suların araçların geçişi esnasında üzerlerine sıçramasından yakındılar ve sordular: “Pis sular üzerimize sıçrıyor. O halde kılınan namaz kabul olur mu?”

SANAL ÂLEMDE ALAYLI SÖZLER

Bingöl'de ‘patates tarlası' diye tanımlanan çukurlu yollar, sanal alemde de ti'ye alınıyor. Birçok sosyal paylaşım sitesi ve haber sitesinde paylaşılan yorumlarda Bingöl Belediyesi'ne yönelik sert eleştiriler yer alırken, en ilginç yorum ise “Bingöl'ün simgesi bence kaldırımsız ve çukurlu yollardan oluşan bir fotoğraf olmalı. Hele hele mahalleden çektin mi tam uyar. Lakabı da Viranşehir olmalı” şeklinde oldu.

VE BELEDİYE NİHAYET!

Bingöl Belediyesi Basın Yayın Koordinatörlüğü, belediye bünyesinde 24 personelden oluşan 3 ayrı ekibin cadde ve sokaklarda oluşan çukurlar rotmiks (soğuk asfalt) ve kilitli parke taşları ile doldurulduğunu açıkladı.

Açıklamada, belediye yetkililerinin “kış mevsimi dolayısıyla rotmiks (soğuk asfalt) ve kilitli parke taşı malzemesi ile geçici olarak çukurları doldurduklarını ve altyapının yeniden yapılması ile birlikte daha kaliteli ve uzun ömürlü yol yapılacağını” söylediği de kaydedildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
erkan genç (@Misafir_11295)
28 Aralık 2012 Cuma 20:12
Bingölün hali içler acısı bende bi bingöllü olarak bu viran bingölün halini kendime yediremiyorum. Her seçimde rekor oyla iktidar partisi yanında olan bingöllü yapılmayan hizmetleri görmezden geliyor . AKP GÜYA MÜSLÜMANYA TAYYİP İKİ AYET HADİS OKUDUMU TAMAM YELKENLER FORA ALLAH AŞKINA KENDİNİZE GELİN SAYIN BİNGÖLLÜLER BU OLANLARA Bİ DUR DİYELİM BİZ OY VERİRİZ ONLAR KARADENİZ SAHİL YOLU YAPAR KENDİ PARTİLİLERİNE PEŞ KEŞ ÇEKER BİNGÖL İSE ÇAMUR İÇİNDE. FALAN PARTİYE OY VERİN DEMİYORUM OYUNUZUN HAKKINI İSTEYİN HİZMET SIFIR OY ÇOK HAVAALANI HALA YAPILACAK 30 YILDIR YAPILIYOR.
Vunvati (@Misafir_11289)
28 Aralık 2012 Cuma 19:21
Yakın bir zamanda Bingöl'e geldim gördüğüm o yolların halı içler acısı diyecem ama
İçler acısı bile cok hafif kalır .. Merkezi yerleşim olarak Türkiye'nin en küçük illeri arasindayiz
Ona rağmen ynede hiç bir hizmet sunulamamis .. Birde iktidar Belediye'sinden başkanımız var.. Utanıyoruz .. Bence burnunun dibindeki karakocana gidip oranın başkanının yanında staj görmeli
.. Bingol tarihinde bu kadar rezil yollara sahip olmamıştır .. Sonuc la fontaine den alt yaPi hikayeleri..
Ve PKK sempatizanlarının bu manzara karşısında zil takip oynamaları
A.melik (@Misafir_11268)
28 Aralık 2012 Cuma 10:34
İş yapamayan beceriksizler bingölden ekmek yiyemiyeceğini anladığı zaman bingöl hizmet görür.
Adam İş Yapmıyor ama biz adamı canı gönülden destekliyoruz.
dedim ya sıkıntı bizde.....
mesut ay (@Misafir_11267)
28 Aralık 2012 Cuma 10:16
belediye çok iyi çalışıyor. yaz boyu yol yaptı daha ne yapsın. asfalt şantiyesi gece gündüz çalıştı. yaz boyu nerdesi belleri kırıldı. toplam 500000 km alanı asvaltladılar. Böyle belediye dünyanın neresinde görülmüş. bunlar yetmiyormuş gibi birde kış günü çukur doldurduklarını görenler bile var. yav Allah razı olsun ne diyek. birazda eski asvalta boya siyah boya sürseler oda yeniymiş gibi görünecek
Ali Kaya (@Misafir_11264)
28 Aralık 2012 Cuma 04:14
Bingölde malesef ne yol var ne kaldirim ne Belediye dogru dürüst calisiyor nede Trafik polisleri.
Örnegin Bingölde kaldirimlarda yürümek (olmayan kaldirimlarda) pekte kolay degil
iki kisinin yan yana yürüyebilecegi kaldirim cok az, ya bakal isgal etmis, yada diyer esnaflar reklar panolarini kaldirimin ortasina birakmis ve sagolsun belediyede kaldirimin tam ortasina
agac dikilecek diye senelerdir cukurlu bir vaziyete bekletilen ve bir türlü dikilmeyen hata
dikilmesi bile sakincali olan agac cukurlari zaten kaldirimin genisligi en fazla 2 metre
birde agac dikilirse insanlar nereden gececekler bunu düsünende yok.
zaten Bingölde cogu yerde yolarin kenarinda kaldirim yoktur kimse yapma geregide duymuyor.
birgün yapilsa bile fazla geniste tutulmuyor nasil olsa insanlarimiz yolari kulanmaya alismislar.
Bence Bingölün en büyük sorunu yolari ve kaldirimlaridir.
Bingölde özelikle sehir merkezinde yanlis park yapan arabalara ceza kesilmiyor
kesiliyorsada yeterli degildir.
Genelde hep Trafik polisleri dünyada esi ve benzeri olmayan anonslarla yanlis park sürücüleri ikaz ediliyor bu cok sacma halbuki arabadan inipte bir ceza yazacagina
anonsla araba sürüyücüleri ikaz ediliyor arabanizi cekin diye sonuc
hergün ayni manzara kaldirimdan kaldirima gecemiyorsun
hata kaldirimda bile yürüyemiyorsun park etmis arabalardan ve dükanlarin isgalinden.
Malesef Bingölde herkes bildigini yapiyor.
Bidar yılmaz (@Misafir_11260)
28 Aralık 2012 Cuma 00:03
Bingöl'ün en önemli sorunlarından bir tanesi de yol sorunudur.Kendimi bildim bileli Bingöl'de yol sorunu var.Yol konusuna bir çözüm getirilsin artık.Yollar sağlam ve kaliteli bir şekilde yapılmıyor malesef.Yollar yapılırken günü kurtarmaya çalışıyoruz.Evet kışlar sert geçiyor ama bu bahane olamaz bence.Çünkü iklimi sert olan başka iller de var.Artık bu konuya köklü bir çözüm bulunması gerekiyor.
taner ak (@Misafir_11254)
27 Aralık 2012 Perşembe 18:57
afatlar mahallesinin afet bölgesi ilan edilmesini istiyoruz.
ramcokılıç (@Misafir_11253)
27 Aralık 2012 Perşembe 17:21
arkadaşlar bizler bunanların hak etmiyoruz serdal bey sasan hakımhelal etmiyorum
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
15.05.2024
15:29
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Bingöl'de banka hesabını kiraya veren bir şahıs, dolandırıcıların tuzağına düştü, 600 bin TL borçlandırıldı.
15.05.2024
15:28
Bingöl`den Afrika`ya arıcılık eğitimi
Bingöl'den Afrika'ya arıcılık eğitimi
Bingöl Üniversitesi ile Güney Afrika Venda Üniversitesi Arasında 'Arıcılık Alanında İş Birliği Geliştirme Projesi' Altyapı Çalışmaları Başladı. Bingöl'den giden ve bir dizi incelemelerde de bulunan akademisyenler, 'Arı Yetiştiriciliği', 'Ana Arı Yetiştiriciliği' ve 'Bal Arısı Hastalık ve Zararlıları 'eğitimleri verildiler.
15.05.2024
15:27
Bingöl`de `Aile istikbalimizdir` Yürüyüşü
Bingöl'de 'Aile istikbalimizdir' Yürüyüşü
İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 'Desteğe ihtiyacı bulunan her ailenin yanında olduğumuzu ve aynı zamanda ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlarımızın aile danışmanlığı hizmetinden ve aile eğitim programlarından ücretsiz olarak faydalanabileceğini vurgulamak isteriz' vurgusunda bulundu.
15.05.2024
15:26
Bingöl Valisi Usta, Genç`te muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Usta, Genç'te muhtarlarla bir araya geldi
Toplantı, özellikle genel güvenlik ve asayiş konularıyla birlikte, deprem sonrası hasar gören binalar, kira yardımları, yatırımlar, yol, elektrik, meralar, ağaçlandırma, eğitim ve sağlık gibi konulardaki ihtiyaç ve sorunlar ele alındı.
15.05.2024
15:25
Cami kubbesindeki leylek yuvası, yıkım nedeniyle taşındı
Cami kubbesindeki leylek yuvası, yıkım nedeniyle taşındı
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir caminin kubbesinde bulunan leylek yuvası, yıkım nedeniyle yandaki binaya taşındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın