KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Virüslü banka soygunu!

İstanbul'da 10 bin 500 banka hesabını nasıl boşalttılar?

Virüslü banka soygunu!
19 ARALIK 2006 SALI 16:49
0
924
0
AA aa
İstanbul'da, 3 milyon 450 bin elektronik posta adresine virüs göndererek çeşitli bankalara ait 10 bin 580 interaktif hesabın bilgilerini elde ettikten sonra müşteri hesaplarını boşalttıkları öne sürülen 2'si kadın 10 kişi yakalandı.


Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, savcılık ve emniyet birimlerine yapılan interaktif banka dolandırıcılığı konusundaki şikayetlerin artması üzerine çalışma başlatıldı.

Beyoğlu, Bakırköy, Fatih, Bahçelievler, Büyükçekmece, Avcılar ve Güngören'de belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında suç örgütü elebaşı konumunda olan Ali A'nın da bulunduğu 2'si kadın 10 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet dizüstü bilgisayar, 34 adet CD, 4 adet hard disk, 18 adet çeşitli bankalara ait hesap cüzdanı, 6 adet kart, sahte olarak düzenlenen tapu senedi, ustalık belgesi ile savcı, polis, asker ve SSK'ya ait sahte kimlik ile belgeler ele geçirildi.

Poliste sorgulanan bu kişilerin, internet üzerinden bağlantı kurdukları kişilerden 150 YTL karşılığında satın aldıkları veya çeşitli yollardan elde
ettikleri 3 milyon 450 bin elektronik posta adresine virüs göndererek bazı bankalara ait 10 bin 580 interaktif hesabın bilgilerini elde ettikleri, daha
sonra da bu bilgileri kullanarak müşterilerin hesaplarını boşalttıkları anlaşıldı.

Bu kişilerin elde ettikleri eletronik posta adresleri arasında medya mensupları, üniversiteler, öğretim görevlileri, belediyeler, holdingler ve çok sayıda iş adamının da adresinin bulunduğu belirtildi.

Polisin, vurgunun boyutunun belirlenmesi için bankalar birliği, kredi kartları merkezi ve dolandırıcılık yapılan bankaların müfettişleriyle birlikte
çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Yakalanan kişiler arasında bulunan ve Almanya doğumlu olan Ali Y'nin, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü'nden mezun olduğu ve 5 yabancı dil bildiği öğrenildi.

Polis yetkilileri, internet kullanıcılarından elektronik postalarına gelen şüphelendikleri mesajları açmamaları ve interaktif banka dolandırıcılığına karşı dikkatli olmalarını istedi.Polisteki işlemleri tamamlanan 10 kişi, daha sonra Beyoğlu Adliyesine gönderildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın