KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Viyadüke onay çıkacak mı?

Bakan Yılmaz'ın ve milletvekillerinin, viyadük için girişimde bulunması gerektiği vurgulanıyor. Projeden haberdar olduklarını belirten milletvekilleri, şunları kaydettiler...

Viyadüke onay çıkacak mı?
02 HAZİRAN 2009 SALI 08:20
0
2046
0
AA aa
Bingöl'ün en büyük sorunlarının biri olan ve her yıl onlarca kazanın meydana geldiği Çapakçur Köprüsü'nün viyadük olarak yeniden inşa edilmesi için hazırlanan proje, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Gözler, Devlet Bakanı AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu'nda.

800 metre uzunluğunda olacak
Alınan bilgiye göre; bir ayağı 1963'te, bir diğer ayağı da 1985'te yapılan ve çeşitli yıllarda meydana gelen depremlerde oluşan hasarların güçlendirme yapılmasıyla ayakta duran Çapakçur Köprüsü'nün viyadük olarak inşa edilmesi için çalışma başlatıldı.

Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü Etüt Proje Birimi'nce hazırlanan ‘Viyadük Projesi', Mayıs ayı Karayolları Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Projenin yaklaşık maliyetinin belirlenerek Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bildirileceği, projenin kabul edilmesinin ardından bütçe ayrılıp işin ihaleye çıkarılması için Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü'ne talimat verileceği öğrenildi.

Kültür Kavşağı ile Devlet Su İşleri (DSİ) Kavşağı arasında uzunluğu yaklaşık 800 metre uzunluğunda olacağı belirtilen viyadükün yaklaşık maliyetinin 30–35 Milyon TL civarında olacağı vurgulanıyor.

29 Mart 2009 mahalli idareler seçimi öncesinde Bingöl'e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın köprünün yenilenmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını hatırlatan bürokrasi, viyadükün yapılabilmesinde özellikle Devlet Bakanı AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu'nun genel müdürlük nezdinde girişimde bulunması gerektiğinin altını çiziyor.

Milletvekilleri: “Projeden haberdarız”
Konuyla ilgili görüşleri alınan Milletvekilleri Coşkun ve Ataoğlu, projeden haberdar olduklarını, girişimlerinin de sürdüğünü söylediler.
Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları görüşme neticesinde proje çalışmalarının başlatıldığını aktaran milletvekilleri: “Viyadük yapım işi şuanda proje aşamasında. Maliyet hesaplamaları henüz tamamlanamadı. Bize aktarılan ilk görüşler, maliyetin çok yüksek olacağı yönünde. Bizler de projenin tamamlanmasının ardından Bakanlık nezdinde girişimde bulunacağımızı belirttik. Şuan ki sorun, maliyetin çok yüksel olması. Çünkü çok büyük bir proje. İnşallah bu sıkıntıyı da aşıp Bingöl'ümüze viyadük yapımını sağlarız” diye konuştular.

bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
18.08.2025
02:50
Dünya Dinlerine
Dünya Dinlerine 'Kuraklığa Karşı Tek Ses Olma' Çağrısı!
Almanya'daki camilere mektup bıraktıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatikan ve diğer din merkezlerine de mektup göndereceklerini belirten Hungo bungo Hareketi Başkanı Bilal Salcı, gelecek kuşaklara savaşsız, açlık olmayan, yoksulluğun, hastalıkların ve göçün bittiği bir yeni dünya bırakılabileceğinin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın