KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

'Ya hakkımızı verecekler ya da evleri boşaltmayacağız'

Bingöl Belediyesi tarafından İnönü Mahallesi’nde uygulanan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili tartışmalar bitmiyor. 3 katlarda oturan vatandaşlar imzaları atarken, 2 katlarda oturanlar ise imza atmamakta direniyor.

`Ya hakkımızı verecekler ya da evleri boşaltmayacağız`
20 HAZİRAN 2012 ÇARŞAMBA 07:12
0
2195
1
AA aa

Kentsel dönüşüm projesi nedeniyle 2 katlarda oturan vatandaşların mağdur edildiğini belirten İnönü Mahallesi Muhtarı Sait Baraç, kimsenin kendilerini dinlemediğini söyledi.

Belediyenin vatandaşlarla görüşmeden TOKİ ile karar aldığını ve bu kararı halka dayattığını ifade eden Baraç, mağdur edildiklerini söyledi.

Kendi evinden örnek vererek sıkıntıları dile getiren Muhtar Baraç, “Benim 2 katlarda 131 metrekarelik alanım var. 2 katlarda oturan vatandaşlara 1,5-2 daire verildiği söyleniyor. Ancak işin aslı farklı. Verilecek evler brüt 120 m²'dir. Yani bu evlerin kullanım alanı 100 m²'nin altına düşecektir. Benim 131 metrekarelik 2 katlı evime 1 daire ve 31 bin lira para vereceklerini söylüyorlar ve bizi 88 bin 800 lira da borçlandırıyorlar” dedi.

Vatandaşların hakkının verilmediği gibi, ‘Çıkın, nereye giderseniz gidin' mantığının yürütüldüğünü vurgulayan Baraç: “4 aydır vatandaşların imza atması için diretiyorlar. Kimse bizi dinlemiyor. Bu insanlar çıktığında nereye gidecek, bunu kimse düşünmüyor. 2 katlı konuta karşılık verecekleri 1 daireye + 30 bin TL herkesi mağdur edecek. Kimse konutların ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini bilmiyor. Mahalleli bana soruyor. Ben de belediyeden sağlıklı bilgi alamadığım için bilgi veremiyorum. Bu vatandaşlar evlerinden çıkıp kiraya gittiklerinde 30 bin lira konutlar tamamlanıncaya kadar kira bedellerine gidecek. Dolayısıyla 2 katlı konutlarımıza karşılık sadece 1 konut almış oluyoruz. Ayrıca mahallemde oturan kimse ayda 500-600 lira kiraya veremez. Ya hakkımızı verecekler ya da evleri boşaltmayacağız” ifadelerini kullandı.

Baraç, belediye başkanının vatandaşlarla görüşüp mağduriyetleri gidermesi gerektiğini ifade etti.

Bingöl Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından İnönü Mahallesi'nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde mutabakat zaptını imzalamayan 38 kişi ile ilgili kamulaştırma işlemleri başladı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
aktekin (@Misafir_8700)
20 Haziran 2012 Çarşamba 23:32
Belediyenin bu vadandaslarla konusmasi lazim.Hic kimsenin hakkina tecavüz edeilmeden
Bingöl,ün güzellesmesinden yanayiz.Fakat insanlar madur edeilmeden yapilmalidir.Ortak akil ve mantik yürütülmelidir.Ev sahipleride yanindaki ve cevresindeki anlasmalara bakarak ve hakkini arayarak mücedelesini vermelidir.Mantiksiz bir seyi istemekte dogru bir yol degildir.
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın