KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Yaban Keçisi Av İznine tepki!

Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü: 'Bingöl Barosu olarak gerekli incelemeleri yapıp hukuki süreci başlatacağız.'

Yaban Keçisi Av İznine tepki!
29 AĞUSTOS 2022 PAZARTESİ 19:09
4
1756
4
AA aa

Bingöl'de 8 Yaban Keçisine av izni verilmesi tepkiyle karşılandı. Sivil Toplum Kuruluşları 8 Yaban Keçisine av müsaadesi verilmesine tepki gösterirken, sosyal medyada da birçok kişi av izninin iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Sivil Gençlik ve Kültür Derneği, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla karara tepki gösterdi. Sosyal medya platformları üzerinden derneğin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yaban Keçisi ve Çengel Boynuzlu Dağ Keçisi av sezonu 29 Ağustos'ta başlayacak. Bingöl'de 8 yaban keçisi için öldürülme izni verilmiş. Avcılık adı altında eğlence ve spor için hiçbir canlıya zarar verme hakkımız yoktur. Verilen izin iptal edilmeli.”

Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü, kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Bingöl'de 8 Yaban Keçisine av izni verilmesine tepki göstererek hukuki süreci başlatacaklarını söyledi. Hülakü, “Bingöl Barosu olarak gerekli incelemeleri yapıp hukuki süreci başlatacağız.” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95144)
31 Ağustos 2022 Çarşamba 09:04
konu pkk degil konuyu oraya taşımayı bırakın artık baro başkanı sonuna kadar haklıdır bu dünyada sizden başka canlılarında yaşamaya hakkı var dinde bile keyfi av haramdır gerçi sizin zevkleriniz tatışılmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95142)
31 Ağustos 2022 Çarşamba 08:31
Sayin baskan, duyarliliginiz icin tesekkurler. Cahil yobaz trollere bakmayin, bu canilere, doga katillerine izin vermeyin lutfen. Zevk icin yapilan avcilik; vahsiliktir, barbarliktir, katilliktir. Bu guzel canlilarin daha da artmasi ve Bingol'umuzun cennet dogasinin daha da iyilestirilmesi tek temennimizdir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95130)
30 Ağustos 2022 Salı 21:00
avcılık spor değildir vahşettir, insan aç ise karnını doyuracak kadar avlanabilir. müslüman zevkine can almaz. din iman var ise!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95121)
29 Ağustos 2022 Pazartesi 20:53
Baro başkanı size ne neden herşeye itiraz ediyorsunuz güvenlik nedeniyle kesilen ormana pkk ..... mücadele yani herşeye itiraz etmeyin...
26.05.2026
15:04
Bingöl`de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için ekipler bayram arefesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Solhan-Genç bağlantı yolunda yer yer metrelerce karla mücadele eden ekipler, ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor.
26.05.2026
14:40
Bingöl`de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl'de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde şehir içi toplu taşımayı ücretsiz hale getirecek. 27–28 Mayıs tarihlerinde özel halk otobüslerinden ücret alınmayacak, yolcu ücretleri belediye tarafından karşılanacak.
26.05.2026
14:38
Yargıtay`dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay'dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, SSK prim günü daha fazla olmasına rağmen 'son 7 yıl' kuralı gerekçe gösterilerek Bağ-Kur'dan emekli edilen vatandaş lehine emsal niteliğinde karar verdi. Kararın, benzer durumda bulunan milyonlarca sigortalıyı ilgilendirdiği değerlendiriliyor.
26.05.2026
14:37
Bingöl`de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Bingöl'de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Kurban Bayramı öncesi Bingöl genelinde güvenlik ve trafik tedbirleri artırıldı. İl genelinde 129 uygulama noktası oluşturulurken, bayram süresince 4 bin 573 personelin sahada görev yapacağı bildirildi.
26.05.2026
14:36
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı arifesiyle birlikte yoğunluk arttı. Pazarda sık sık pazarlık görüntüleri yaşanırken, üreticiler hayvan sayısının geçen yıla göre daha az olduğunu ancak talebin sürdüğünü belirtti.
26.05.2026
14:34
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları, Nevşehir'de düzenlenen Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Bocce Volo Türkiye Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın