KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

Yağışlar hayatı felç etti!

Etkisini her geçen gün arttıran yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. En fazla etkilenen mekanlar ise kamu kurumları oldu.

Yağışlar hayatı felç etti!
02 KASIM 2009 PAZARTESİ 12:48
0
1612
0
AA aa
Geçtiğimiz hafta içinde Bingöl'ü etkisi altına alan yağışlar hayatı felç ederken özellikle resmi kurumlardaki zararların azımsanamayacak derecede olduğu görüldü. İki yıl önce 5 milyon TL'ye mal edilen Bingöl Gençlik Merkezi, drenaj sistemindeki eksiklikler yüzünden sular altında kaldı.

Bingöl'de etkili olan yağmur hayatı olumsuz etkilerken, birçok ev, iş yeri ve kamu kurumu sular altında kaldı. Geçtiğimiz hafta içinde Bingöl'ü etkisi altına alan şiddetli yağışlar nedeniyle Bingöl 1. Amatör Ligi'nde Cumartesi oynanacak 3. hafta müsabakalarından ikisi, sahanın yağmur altında kalmasından dolayı ertelendi. Etkili olan yağışlar nedeniyle şehrin yetersiz altyapısı tamamen çöktü.

“Sanayi sitesi sulardan nasibini aldı”

Şiddetli yağmur nedeniyle Bingöl Küçük Sanayi Sitesi yakınından geçen Kâfir Deresi'nin taşması üzerine 50'den fazla iş yerini su bastı. Kendi imkânlarıyla yağmur sularını tahliye etmeye çalışan sanayi esnafı, zamanında gelmeyen belediye ekiplerine sitem etti. Bingöl Belediyesi'ne ait ekipler bölgede gerekli çalışmalara geç başlaması sanayi sitesindeki zararı arttırdığını dile getiren sanayi esnafı, dere ıslahı için çalışma başlatmayan belediye ekiplerine tepki gösterdi.

“Trilyonluk tesis sular altında”

Bingöl'de etkili olan yağışlardan en çok zarar gören yer ise Bingöl Gençlik Merkezi oldu. İki yıl önce açılışı yapılan ve 5 milyon TL'ye mal edilen Gençlik Merkezi'nin bodrum katı tamamen sular altında kaldı. 2 yıl önce hizmet vermeye başlayan yeni binanın drenaj sistemindeki yapım eksiklikleri nedeniyle bodrum katında biriken su, yarım metreyi aştı. Gerekli tedbirler alınmaması durumunda suyun, betonarme yapıyı çürüteceği ve gelecekte ciddi sıkıntılara neden olacağı vurgulandı.  Gençlik Merkezi çalışanları tarafından küçük su dinamoları ile tahliye edilmeye çalışılan yağmur suyunun binanın her tarafından bodruma akması suyun tahliyesini zorlaştırırken, binadaki su seviyesinin gittikçe yükselmesi sıkıntıları daha da büyüttü. Aşırı yağışlar dolayısıyla su alan Gençlik Merkezi'nin bodrum katındaki step-aerobik salonu boşaltılarak malzemelerin zarar görmesi engellendi.

Öte yandan şehir merkezinde de çok sayıda evin bodrum katı sular altında kaldı. Kışlık erzaklarını bodrumlardaki kilerlerde saklayan vatandaşların kışlık erzakları da yağmur suları nedeniyle zarar gördü. Konuyla ilgili görüş belirten vatandaşlar, belediyeyi yetersiz bulurken altyapı projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istediler.

Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.02.2026
17:08
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçlarına göre Bingöl, 8 il arasında 20 projeyle birinci sırada yer aldı.
05.02.2026
16:45
Bingöl`de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl'de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen yeni tarife, 07 Şubat 2026 Cumartesi günü itibariyle yürürlüğe girecek. Yeni tarifeyle şehir içi toplu taşıma ücretleri şöyle olacak;
05.02.2026
14:58
YKS 2026 başvuruları başlıyor
YKS 2026 başvuruları başlıyor
Üniversite hayali kuran milyonlarca adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 20-21 Haziran'da yapılacak YKS'de başvurular 06 Şubat 2026 Cuma günü başlıyor. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecek.
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın