KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2025 Çarşamba
°C

Yağmur fena vurdu

Bingöl’de etkili olan sağanak yağmur nedeniyle her yıl yaşanan manzaralar bir kez daha tekerrür etti, Kültür Mahallesi’nde yine birçok ev sular altında kaldı. Bingöl Belediyesi ekipleri ise sular altında kalan evlere müdahale etmede sınıfta kaldı.

Yağmur fena vurdu
12 KASIM 2012 PAZARTESİ 09:00
0
2232
1
AA aa

Bingöl'de etkisini arttıran sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Araç ve yaya trafiğini etkileyen yağış nedeniyle birçok ev sular altında kaldı.

Yağıştan en çok, her yıl olduğu gibi yine Kültür Mahallesi etkilendi. Hayatın adeta felç olduğu mahallede rögar kapakların tıkanması nedeniyle lağım suları apartmanların bodrum katılarında olan evleri bastı. Mahalle sakinleri, her yıl aynı manzara ile karşılaşmaktan bıktıklarını ifade ederek, yapılan alt yapı çalışmasının biran önce bitirilmesini istediler.

BELEDİYE SINIFTA KALDI

Yaşanan sağanak yağışla birlikte sel Bingöl'ün birçok mahallesinde ev ve işyerleri sular altında kaldı. Ev ve işyerlerinin sular altında kaldığı yerlerde vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalıştı.

Bingöl Belediyesi'ne ait 3 vidanjörden biri arıza vermesi nedeniyle ekipler, ancak 2 vidanjörle çalışmaya yapmaya çalıştı. Bingöl Belediyesi ekipleri, yaşanan afete müdahale etmekte sınıfta kaldı.

Belediye ekiplerinin yaşanan afete müdahale edemediğini kaydeden vatandaşlar: “Her yıl yaşanan sağanak yağış nedeniyle bu manzarayla karşılaşıyoruz. Bingöl'de bu manzara ilk defa olmamasına rağmen, belediye hala eksikliklerini gideremeyip, yaşanan afete müdahale etmede yetersiz kalıyor. Bingöl Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay veyahut kendisini temsilen başkan yardımcıları gelip de yaşadığımız mağduriyeti görmesini isterdik. Ne yazık ki, bizler kendisini ve yardımcılarını yanımızda göremiyoruz” ifadelerini kullandılar.

“YETKİLİLER DUYARSIZ”

Kültür Mahallesi'nde apartmanın bodrum katında yaşayan Bayram Seçkin ve Eyüp Çelik adlı vatandaşlar, yaşanan afet nedeniyle mağdur olduklarını ifade ettiler.

Gece saat 04.00 sularında evlerinin su altında kaldığını ve görevlilere zamanında haber vermelerine rağmen kimsenin gelmediğini söyleyen Seçkin ve Çelik, yetkililerin duyarsız davranmalarına tepki gösterdiler.

‘Yetkililer duyarsız' diyen Seçkin ve Çelik: “Sağanak yağış nedeniyle rögarlarda dolan su evlerimize girdi. Evlerimiz lağım suları altında kaldı. Yaşanan sorunu belediye yetkililerine bildirmemize rağmen hiçbir yetkili gelip de sorunlarımızla ilgilenmediler. Evimizde olan lağım suyunu boşaltmak için vidanjör istememize rağmen hale bu saatlerde araç gelmedi. Yetkililerin, mağduriyetimize tepkisiz davranmaları bizleri derinden üzmüştür” dediler.

VATANDAŞLAR YARDIM BEKLİYORLAR

Evde bulunan bütün malzeme ve eşyalarının yaşanan felaket nedeniyle zarar gördüğünü belirten vatandaşlar, mağdur olduklarını ve devletten yardım beklediklerini kaydettiler.

Seçkin ve Çelik: “Lağım suyu altında kalan tüm evlerimizde bulunan bütün malzeme ve eşyalarımız kullanılmaz hale geldi. Ayrıca bu kış kıyamette nereye gideceğimizi de bilemiyoruz. Yaşadığımız mağduriyetten dolayı devletten yardım bekliyoruz” şeklinde konuştular. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza (@Misafir_10271)
13 Kasım 2012 Salı 18:56
sınıfta kalır tabi sırf ekonomik çıkar ile belediyeye toz kondurmuyorlar. kültür mahallesi yolları ile yapısı ile mahrumiyet bölgesidir. küçük burjuvaziye aday olmuş niteliksiz müteahhitlerin rant devşirme bölgesinden öte olamamıstır.
15.10.2025
13:54
5G için nefesler tutuldu! 63 Milyon kişi yeni cihaz almak zorunda kalacak...
5G için nefesler tutuldu! 63 Milyon kişi yeni cihaz almak zorunda kalacak...
Operatörler yarın düzenlenecek 5G ihalesini beklerken cep telefonu 5G ile uyumlu olmayan ve bu özelliği kullanmak isteyen 63 milyon abone telefonlarını değiştirmek zorunda kalacak.
15.10.2025
13:49
11 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
11 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Karlıova İlçesi'nde toplamda 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şüpheli şahıs yakalanarak Elâzığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
15.10.2025
13:40
Trafik cezalarında yüzde 10 tolerans kalkıyor
Trafik cezalarında yüzde 10 tolerans kalkıyor
Trafik cezalarında kapsamlı değişikliklere gidecek düzenleme bu hafta TBMM'ye sunulacak. Değişiklikle radar cezalarında sürücülere tanınan 'yüzde 10'luk tolerans payı' tamamen ortadan kaldırılacak. Hız sınırını 1 km dahi geçen sürücüye para cezası kesilecek.
15.10.2025
13:34
Ahlaka aykırı durumlara hapis cezası geliyor
Ahlaka aykırı durumlara hapis cezası geliyor
11. Yargı Paketi'nin kamuoyuna yansıyan 9. maddesine göre, alenen cinsel ilişki, teşhircilik, eşcinsel evlilik, doğuştan gelen cinsiyete aykırı davranışlara özendirme gibi suçlara hapis cezası verilecek.
14.10.2025
22:04
Okullarda eşzamanlı deprem tatbikatı
Okullarda eşzamanlı deprem tatbikatı
Bingöl'de '13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü' kapsamında, kent genelinde 54 okulda eş zamanlı olarak deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
14.10.2025
13:55
Belgin:
Belgin: 'Engellilerin sorunları görmezden geliniyor!'
Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Engelliler Platformu Sözcüsü Murat Belgin, kentte engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak adımların atılmadığını, belediye, kent konseyi ve ilgili kurumların görevlerini yerine getirmediğini belirterek yetkilileri sorumluluğa davet etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın