KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2026 Pazar
°C

Yağmur fena vurdu

Bingöl’de etkili olan sağanak yağmur nedeniyle her yıl yaşanan manzaralar bir kez daha tekerrür etti, Kültür Mahallesi’nde yine birçok ev sular altında kaldı. Bingöl Belediyesi ekipleri ise sular altında kalan evlere müdahale etmede sınıfta kaldı.

Yağmur fena vurdu
12 KASIM 2012 PAZARTESİ 09:00
0
2327
1
AA aa

Bingöl'de etkisini arttıran sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Araç ve yaya trafiğini etkileyen yağış nedeniyle birçok ev sular altında kaldı.

Yağıştan en çok, her yıl olduğu gibi yine Kültür Mahallesi etkilendi. Hayatın adeta felç olduğu mahallede rögar kapakların tıkanması nedeniyle lağım suları apartmanların bodrum katılarında olan evleri bastı. Mahalle sakinleri, her yıl aynı manzara ile karşılaşmaktan bıktıklarını ifade ederek, yapılan alt yapı çalışmasının biran önce bitirilmesini istediler.

BELEDİYE SINIFTA KALDI

Yaşanan sağanak yağışla birlikte sel Bingöl'ün birçok mahallesinde ev ve işyerleri sular altında kaldı. Ev ve işyerlerinin sular altında kaldığı yerlerde vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalıştı.

Bingöl Belediyesi'ne ait 3 vidanjörden biri arıza vermesi nedeniyle ekipler, ancak 2 vidanjörle çalışmaya yapmaya çalıştı. Bingöl Belediyesi ekipleri, yaşanan afete müdahale etmekte sınıfta kaldı.

Belediye ekiplerinin yaşanan afete müdahale edemediğini kaydeden vatandaşlar: “Her yıl yaşanan sağanak yağış nedeniyle bu manzarayla karşılaşıyoruz. Bingöl'de bu manzara ilk defa olmamasına rağmen, belediye hala eksikliklerini gideremeyip, yaşanan afete müdahale etmede yetersiz kalıyor. Bingöl Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay veyahut kendisini temsilen başkan yardımcıları gelip de yaşadığımız mağduriyeti görmesini isterdik. Ne yazık ki, bizler kendisini ve yardımcılarını yanımızda göremiyoruz” ifadelerini kullandılar.

“YETKİLİLER DUYARSIZ”

Kültür Mahallesi'nde apartmanın bodrum katında yaşayan Bayram Seçkin ve Eyüp Çelik adlı vatandaşlar, yaşanan afet nedeniyle mağdur olduklarını ifade ettiler.

Gece saat 04.00 sularında evlerinin su altında kaldığını ve görevlilere zamanında haber vermelerine rağmen kimsenin gelmediğini söyleyen Seçkin ve Çelik, yetkililerin duyarsız davranmalarına tepki gösterdiler.

‘Yetkililer duyarsız' diyen Seçkin ve Çelik: “Sağanak yağış nedeniyle rögarlarda dolan su evlerimize girdi. Evlerimiz lağım suları altında kaldı. Yaşanan sorunu belediye yetkililerine bildirmemize rağmen hiçbir yetkili gelip de sorunlarımızla ilgilenmediler. Evimizde olan lağım suyunu boşaltmak için vidanjör istememize rağmen hale bu saatlerde araç gelmedi. Yetkililerin, mağduriyetimize tepkisiz davranmaları bizleri derinden üzmüştür” dediler.

VATANDAŞLAR YARDIM BEKLİYORLAR

Evde bulunan bütün malzeme ve eşyalarının yaşanan felaket nedeniyle zarar gördüğünü belirten vatandaşlar, mağdur olduklarını ve devletten yardım beklediklerini kaydettiler.

Seçkin ve Çelik: “Lağım suyu altında kalan tüm evlerimizde bulunan bütün malzeme ve eşyalarımız kullanılmaz hale geldi. Ayrıca bu kış kıyamette nereye gideceğimizi de bilemiyoruz. Yaşadığımız mağduriyetten dolayı devletten yardım bekliyoruz” şeklinde konuştular. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza (@Misafir_10271)
13 Kasım 2012 Salı 18:56
sınıfta kalır tabi sırf ekonomik çıkar ile belediyeye toz kondurmuyorlar. kültür mahallesi yolları ile yapısı ile mahrumiyet bölgesidir. küçük burjuvaziye aday olmuş niteliksiz müteahhitlerin rant devşirme bölgesinden öte olamamıstır.
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın