KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Yağsız yemekler sağlıklı değil

Uzmanlara göre, bütün kanserlerin %70-80'i yediklerimiz ve sigara ile bağlantılı. Unutmayın, dengeli beslenmek ve sigaradan uzak durmak bile hastalık riskini azaltıyor.

Yağsız yemekler sağlıklı değil
14 ARALIK 2007 CUMA 12:56
0
1062
0
AA aa

Kanser konusunda yapılan araştırmalarda insanın yeme alışkanlığıyla kansere yakalanması arasında ilişki olduğunu artık çok iyi bili-yoruz. Peki ne yapmalı, buna göre insanın yediklerini kontrol etmesi, kansere yakalanma riskini azaltabiliyor.

Yeme alışkanlığı ise sadece belli besinleri yeme ya da yememe ile sınırlı değil. Yenen yiyeceklerin hazırlanması ve pişirilmesi de çok önemli. Hospitalıum Çamlıca Beslenme ve Diyet Uzmanı, Melek Gül, kansere karşı nasıl beslenmemiz konusunda şunları söyledi:

YİYECEKLERİNİZİ 5 GRUBA AYIRIN

"A, C ve E vitaminini, diğer antioksidantları ve posayı çok içeren besinler kanser riskini azaltırken, yağlı ve posasız besinler risk artırıcıdır. Besinler besleyici değerleri yönünden 5 grupta toplanabilir.

Her grup içerisindeki besinler birbirinin eşdeğeridir. Ancak kanser riski açısından farklı olabilirler. Pratik olarak eğer her öğün her gruptan kendimize uygun bir ve ya birkaç besini seçersek ve yedikleri-mizin miktarını gereksinmemize göre ayarlarsak sağlıklı beslenmiş oluruz.

Buna göre birinci gruptan ; tavuğun derisiz beyaz eti, balık eti ile nohut, mercimek gibi kurubaklagiller. İkinci gruptan;Yağı azaltılmış süt, yoğurt ve peynir. Üçüncü grupta bulunan sebze ve meyveler bolca tüketilmeli. Dördüncü gruptan; tam buğday ekmeği ve bulgur. Beşinci gruptan ise zeytinyağı ve pekmez tercih edilebilir.

BESİNLER ÇOK FAZLA SAFLAŞTIRILMAMALI

Tükettiğimiz besinlerin bileşiminde de yağ vardır. Etler , özellikle koyun, kuzu, dana etleri, et ürünleri, yumurta, peynirler, ceviz, fındık, fıstık vb. en yağlı besinlerdir. Süt ve yoğurtta da yağ vardır. Bunlarla birlikte yağ almaya gerek yoktur.

Ancak, yemekte yağ olmazsa özellikle anti kansorejen grupta yer alan A vitamini, karotenler ve E vitamininin yararlılıkları azalır. Besinlerin aşırı bir şekilde saflaştırılması kansere karşı koruyucu posanın kaybına neden olur.”




Haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.02.2026
19:21
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Lider 12 Bingölspor'un şampiyonluk yolundaki kritik karşılaşması öncesi PFDK'nın verdiği 'seyircisiz maç' cezasına karşılık kent genelinde dayanışma çağrıları yapıldı. Belediye Başkanı Erdal Arıkan, maç saatinde stat önüne dev ekran kuracaklarını açıklarken, Bingöl halkı, tribünde olamasa da takımının yanında olacak.
13.02.2026
18:02
Vali Çelik Kiğı`da muhtarlarla bir araya geldi
Vali Çelik Kiğı'da muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Cahit Çelik Kiğı ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.
13.02.2026
13:42
Hesarek`te gerçeğini aratmayan tatbikat
Hesarek'te gerçeğini aratmayan tatbikat
Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nde yapılan çığ ve telesiyejde mahsur kalma tatbikatı, gerçeği aratmadı. Tatbikatı yöneten Vali Yardımcısı Şahin; 'Arkadaşlarımızın disiplin içerisinde hareket ettiği, verilen talimatlara titizlikle uyduğunu gözlemledik.'
12.02.2026
17:01
Suça Sürüklenen Çocuklara
Suça Sürüklenen Çocuklara 'Diversiyon' Modeli!
Adalet Bakanlığı, suça sürüklenen çocukların cezaevine girmeden topluma kazandırılmasını hedefleyen 'Diversiyon' modeli üzerinde çalışıyor. 16 ülkede uygulanan sistem, yargılama yerine eğitim ve denetimi esas alıyor. Ancak modelin Türkiye'de ne kadar başarılı olacağı tartışma konusu.
12.02.2026
16:45
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Büyük Başarı
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
12.02.2026
16:09
Genç`te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Genç'te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın