KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2026 Perşembe
°C

Yakınları ölünce doktoru darp ettiler

Karlıova Devlet Hastanesi'nde görevli doktor ile 4 sağlık görevlisinin hayatını kaybeden bir hastanın yakınları tarafından darp edildiği iddia edildi.

Yakınları ölünce doktoru darp ettiler
31 TEMMUZ 2014 PERŞEMBE 00:01
0
4453
0
AA aa

İddiaya göre, Karlıova'nın Mollaşakir Köyü Tarlacık Mezrası'nda oturan 62 yaşındaki Mehmet Candüdaran, astım hastalığından dolayı önceki gün öğle saatlerinde Devlet Hastanesi'ne gelerek hasta olduğunu ve muayene olmak istediğini söyledi. Candüdaran Acil Servis'te görevli Dr. Esra Yırtar tarafından muayenesi yapılarak tedavi edildi.

Tedavi olduktan sonra kendisini iyi hissettiğini belirten Candüdaran taburcu edildi. Tarlacık Mezrası'ndaki evine gittikten 2 saat sonra tekrar fenalaşan Mehmet Candüdaran'ın ailesi, 112 acil servisi arayarak ambulans istedi. Köye giden ambulansla Karlıova Devlet Hastanesine getirilen Mehmet Candüdaran yolda tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

Mehmet Candüdaran'ın cesedi hastane morguna kaldırılırken, yakınları doktoru suçlayarak hastanedeki görevlilere saldırdı. Candüdaran'ın 10 kadar yakını, Dr. Esra Yırtar ve sağlık görevlileri Rüveyda Karakozan, Sedat Ercan, Aykut Kırkız, Ömer Faruk Burkay, özel güvenlik görevlileri Namet Örnek ve Ferhat Olgun'u tartakladı. Sağlık görevlileri saldırı üzerine kendilerini pencereden atarak kurtardıklarını belirtirken, özel güvenliğin yetersiz kalması nedeniyle hastaneye polis çağrıldı. Hastaneye gelen polisler saldırganları hastaneden çıkartarak güvenlik önlemi aldı.

Saldırıya uğrayan özel güvenlik görevlisi Ferhat Olgun, hastaneye gelen acil hastanın müdahale odasına alındığını, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadığını söyledi. Olgun, şöyle dedi: “Hasta yakınları Dr. Esra Yırtar'ı sorumlu tutarak darp etti. Yere düşen ve halen darp edilmeye çalışılan doktoru oradan uzaklaştırmaya çalışırken bizi de darp ettiler. Hınçlarını alamayan hasta yakınları hastanede ne cam bıraktılar ne eşya bıraktılar.”

Saldırıya uğrayan sağlık görevlisi Ömer Faruk Burkay ise, hastanın solunum havalesi geçirdiğini ve yolda yaşamını yitirdiğini ifade ederek, şöyle dedi: “Hasta yakınlarının bu duruma tepkisi biraz sert oldu, çünkü hasta gündüzden gelmişti, hastaya müdahaleler yapıldı ona kalbinden bir sıkıntısı olup olmadığını sorduk o da kalp hastası olmadığını, sadece astım hastası olduğunu bize söyledikten sonra hastayı taburcu ettik. Kalp ile ilgili bir sıkıntısı yoktu, sadece astım hastalığından dolayı sıkıntısı vardı ve gereken ilaçlar verildi. Hasta durumu iyi olduktan sonra taburcu edildi. Eve gittikten sonra tekrar fenalaşan hasta 112 Acil servisi aradı, hasta yakınları durumdan bir ihmal olduğunun düşündüler ama herhangi bir ihmal yoktu. Hasta yakınları bize saldırdılar bizde kendimizi kurtarmak için pencereden atladık. Doktor içerde kalınca gelenlerin hepsi doktora saldırdılar.”

KAYMAKAM: SALDIRI CEZASIZ KALMAYACAK

Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı Hastaneye gelerek darp edilen Dr. Esra Yırtar ve sağlık personellerini ziyaret etti. Kaymakam Çomaklı, son günlerde hastanelerde çalışan sağlık görevlileri ve doktorlara yönelik saldırıların arttığına dikkat çekerek, konu ile ilgili polis ekiplerinin çok yönlü soruşturma başlattığını ve saldırganların cezasız kalmayacağını söyledi. Kaymakam Çomaklı, tek hedeflerinin vatandaşa hizmet olan Hastane çalışanlarına yönelik bu saldırıların son bulmasını ümit ettiklerini ifade etti.

Mehmet Candüdaran'ın cenazesi, yapılan otopsi ardından alınan güvenlik önlemleri altında yakınlarına teslim edilerek köyüne gönderildi. Polis kapsamlı soruşturma başlattı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.09.2026
23:59
Bingöl`de iki kritik projeye teknik destek
Bingöl'de iki kritik projeye teknik destek
Bingöl'de trüf mantarının ekonomiye kazandırılması ve kentteki yapı stokunun deprem riski açısından incelenmesine yönelik iki ayrı proje için teknik destek protokolü imzalandı. Projelerden biri kırsal ekonomiye katkı sağlamayı, diğeri ise Bingöl'ün yapı güvenliğine ilişkin kapsamlı bir veri altyapısı oluşturmayı hedefliyor.
09.09.2026
23:57
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
Apple, yeni amiral gemisi iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerini tanıttı. Değişken diyaframlı kamera sistemi, 2 nm A20 Pro işlemci ve büyütülen bataryalarıyla dikkat çeken telefonların Türkiye fiyatları da açıklandı.
09.09.2026
23:56
Eğitim-Sen Bingöl`den KHK çağrısı:
Eğitim-Sen Bingöl'den KHK çağrısı: '10 yıllık hukuksuzluğa son verin'
Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, KHK'larla görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve yargı süreçlerinin hızlandırılması çağrısı yapıldı.
09.09.2026
23:55
Bingöl Üniversitesi`nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi'nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi, YÖK'ün Bilim Kafe Etkinlikleri kapsamında Gazze'de savaşın eğitim, bilim ve akademi üzerindeki etkilerinin ele alınacağı bir panel düzenleyecek. 'Gazze'de Üniversite Olmak: Gazze İçin Bilim, Gelecek İçin Umut' başlıklı program, 16 Eylül'de Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
09.09.2026
23:53
Kadir Çintay yeniden aday:
Kadir Çintay yeniden aday: 'Hedefimiz 27'de 27'
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, 2022-2026 döneminde hayata geçirilen çalışmaları ve yeni döneme ilişkin hedeflerini açıkladı. BİNTSO Başkanlığına yeniden aday olduğunu duyurarak Mavi Liste ile 10 meslek grubunda seçime gireceklerini belirten Çintay; Hedefimiz net, 27'de 27 yapmak.'
09.09.2026
14:13
DEM Parti`de yeni dönem mesajı: `Direnişin yanına inşayı koyacağız`
DEM Parti'de yeni dönem mesajı: 'Direnişin yanına inşayı koyacağız'
DEM Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Pervin Buldan'ın 'Demokratik Cumhuriyet Hareketi' açıklamasını değerlendiren Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, yeni dönemin yalnızca mevcut siyasete itiraz eden değil, Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir siyasal anlayış üzerine kurulacağını söyledi. Ormangören, 'Değişecek olan ilkelerimiz değil; bu ilkeleri topluma ulaştırma yöntemimiz, siyaset dilimiz ve örgütlenme pratiğimizdir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın