KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Yakınları ölünce doktoru darp ettiler

Karlıova Devlet Hastanesi'nde görevli doktor ile 4 sağlık görevlisinin hayatını kaybeden bir hastanın yakınları tarafından darp edildiği iddia edildi.

Yakınları ölünce doktoru darp ettiler
31 TEMMUZ 2014 PERŞEMBE 00:01
0
4400
0
AA aa

İddiaya göre, Karlıova'nın Mollaşakir Köyü Tarlacık Mezrası'nda oturan 62 yaşındaki Mehmet Candüdaran, astım hastalığından dolayı önceki gün öğle saatlerinde Devlet Hastanesi'ne gelerek hasta olduğunu ve muayene olmak istediğini söyledi. Candüdaran Acil Servis'te görevli Dr. Esra Yırtar tarafından muayenesi yapılarak tedavi edildi.

Tedavi olduktan sonra kendisini iyi hissettiğini belirten Candüdaran taburcu edildi. Tarlacık Mezrası'ndaki evine gittikten 2 saat sonra tekrar fenalaşan Mehmet Candüdaran'ın ailesi, 112 acil servisi arayarak ambulans istedi. Köye giden ambulansla Karlıova Devlet Hastanesine getirilen Mehmet Candüdaran yolda tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

Mehmet Candüdaran'ın cesedi hastane morguna kaldırılırken, yakınları doktoru suçlayarak hastanedeki görevlilere saldırdı. Candüdaran'ın 10 kadar yakını, Dr. Esra Yırtar ve sağlık görevlileri Rüveyda Karakozan, Sedat Ercan, Aykut Kırkız, Ömer Faruk Burkay, özel güvenlik görevlileri Namet Örnek ve Ferhat Olgun'u tartakladı. Sağlık görevlileri saldırı üzerine kendilerini pencereden atarak kurtardıklarını belirtirken, özel güvenliğin yetersiz kalması nedeniyle hastaneye polis çağrıldı. Hastaneye gelen polisler saldırganları hastaneden çıkartarak güvenlik önlemi aldı.

Saldırıya uğrayan özel güvenlik görevlisi Ferhat Olgun, hastaneye gelen acil hastanın müdahale odasına alındığını, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadığını söyledi. Olgun, şöyle dedi: “Hasta yakınları Dr. Esra Yırtar'ı sorumlu tutarak darp etti. Yere düşen ve halen darp edilmeye çalışılan doktoru oradan uzaklaştırmaya çalışırken bizi de darp ettiler. Hınçlarını alamayan hasta yakınları hastanede ne cam bıraktılar ne eşya bıraktılar.”

Saldırıya uğrayan sağlık görevlisi Ömer Faruk Burkay ise, hastanın solunum havalesi geçirdiğini ve yolda yaşamını yitirdiğini ifade ederek, şöyle dedi: “Hasta yakınlarının bu duruma tepkisi biraz sert oldu, çünkü hasta gündüzden gelmişti, hastaya müdahaleler yapıldı ona kalbinden bir sıkıntısı olup olmadığını sorduk o da kalp hastası olmadığını, sadece astım hastası olduğunu bize söyledikten sonra hastayı taburcu ettik. Kalp ile ilgili bir sıkıntısı yoktu, sadece astım hastalığından dolayı sıkıntısı vardı ve gereken ilaçlar verildi. Hasta durumu iyi olduktan sonra taburcu edildi. Eve gittikten sonra tekrar fenalaşan hasta 112 Acil servisi aradı, hasta yakınları durumdan bir ihmal olduğunun düşündüler ama herhangi bir ihmal yoktu. Hasta yakınları bize saldırdılar bizde kendimizi kurtarmak için pencereden atladık. Doktor içerde kalınca gelenlerin hepsi doktora saldırdılar.”

KAYMAKAM: SALDIRI CEZASIZ KALMAYACAK

Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı Hastaneye gelerek darp edilen Dr. Esra Yırtar ve sağlık personellerini ziyaret etti. Kaymakam Çomaklı, son günlerde hastanelerde çalışan sağlık görevlileri ve doktorlara yönelik saldırıların arttığına dikkat çekerek, konu ile ilgili polis ekiplerinin çok yönlü soruşturma başlattığını ve saldırganların cezasız kalmayacağını söyledi. Kaymakam Çomaklı, tek hedeflerinin vatandaşa hizmet olan Hastane çalışanlarına yönelik bu saldırıların son bulmasını ümit ettiklerini ifade etti.

Mehmet Candüdaran'ın cenazesi, yapılan otopsi ardından alınan güvenlik önlemleri altında yakınlarına teslim edilerek köyüne gönderildi. Polis kapsamlı soruşturma başlattı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.08.2026
20:20
AFAD`dan Hak Sahipliği Askı İlanı: Başvurular Başladı
AFAD'dan Hak Sahipliği Askı İlanı: Başvurular Başladı
Bingöl AFAD İl Müdürlüğü, 6 Şubat depremleri sonrası hak sahipliği sürecine ilişkin iki aylık askı ilanını yayımladı. Belirlenen şartları taşıyan vatandaşlar, 3 Ekim 2026'ya kadar gerekli belgelerle başvuruda bulunabilecek.
05.08.2026
19:54
Bingöl, ANALİG Atletizm Grup Yarışmalarına Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, ANALİG Atletizm Grup Yarışmalarına Ev Sahipliği Yapacak
Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Atletizm 2. Etap 4. Grup Müsabakaları, 10-12 Ağustos tarihleri arasında Bingöl'de düzenlenecek. Organizasyonda 16 ilden 209 sporcu madalya mücadelesi verecek.
05.08.2026
19:38
Bingöl`de İki Farklı Noktada Yangın Paniği
Bingöl'de İki Farklı Noktada Yangın Paniği
Merkez ve Solhan ilçesinde çıkan orman ile mera yangınları, ekiplerin zamanında müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangınların çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
05.08.2026
18:48
Rümeysa`nın Gözü Dünya Şampiyonluğunda
Rümeysa'nın Gözü Dünya Şampiyonluğunda
U15 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak Bingöl'ü gururlandıran milli sporcu Rümeysa Keskin, şimdi altın madalya için mindere çıkmaya hazırlanıyor. Gözünü Avrupa ve Dünya şampiyonluklarına diken Keskin, yeni başarılar için çalışmalarını sürdürüyor.
04.08.2026
19:35
Prof. Dr. Bahri Çakabay`ın
Prof. Dr. Bahri Çakabay'ın 'Askı Sütürleri' kitabı çıktı
Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahri Çakabay, ilk romanı Askı Sütürleri ile ameliyathane koridorlarından insan ruhunun derinliklerine uzanan, hafıza, dostluk ve yaşam üzerine kurulu çok katmanlı bir anlatıya imza attı.
04.08.2026
19:34
Tehdit algısı üzerine ameliyattan vazgeçti, şikâyetçi oldu
Tehdit algısı üzerine ameliyattan vazgeçti, şikâyetçi oldu
Bingöl'de yayıncılık yapan Tuncay Özdemir, Bingöl Devlet Hastanesi'nde geçireceği ameliyat öncesinde yaşanan bir diyalog nedeniyle ameliyatı yaptırmaktan vazgeçtiğini belirterek İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın