KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Temmuz 2026 Cuma
°C

Yakınları ölünce doktoru darp ettiler

Karlıova Devlet Hastanesi'nde görevli doktor ile 4 sağlık görevlisinin hayatını kaybeden bir hastanın yakınları tarafından darp edildiği iddia edildi.

Yakınları ölünce doktoru darp ettiler
31 TEMMUZ 2014 PERŞEMBE 00:01
0
4384
0
AA aa

İddiaya göre, Karlıova'nın Mollaşakir Köyü Tarlacık Mezrası'nda oturan 62 yaşındaki Mehmet Candüdaran, astım hastalığından dolayı önceki gün öğle saatlerinde Devlet Hastanesi'ne gelerek hasta olduğunu ve muayene olmak istediğini söyledi. Candüdaran Acil Servis'te görevli Dr. Esra Yırtar tarafından muayenesi yapılarak tedavi edildi.

Tedavi olduktan sonra kendisini iyi hissettiğini belirten Candüdaran taburcu edildi. Tarlacık Mezrası'ndaki evine gittikten 2 saat sonra tekrar fenalaşan Mehmet Candüdaran'ın ailesi, 112 acil servisi arayarak ambulans istedi. Köye giden ambulansla Karlıova Devlet Hastanesine getirilen Mehmet Candüdaran yolda tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

Mehmet Candüdaran'ın cesedi hastane morguna kaldırılırken, yakınları doktoru suçlayarak hastanedeki görevlilere saldırdı. Candüdaran'ın 10 kadar yakını, Dr. Esra Yırtar ve sağlık görevlileri Rüveyda Karakozan, Sedat Ercan, Aykut Kırkız, Ömer Faruk Burkay, özel güvenlik görevlileri Namet Örnek ve Ferhat Olgun'u tartakladı. Sağlık görevlileri saldırı üzerine kendilerini pencereden atarak kurtardıklarını belirtirken, özel güvenliğin yetersiz kalması nedeniyle hastaneye polis çağrıldı. Hastaneye gelen polisler saldırganları hastaneden çıkartarak güvenlik önlemi aldı.

Saldırıya uğrayan özel güvenlik görevlisi Ferhat Olgun, hastaneye gelen acil hastanın müdahale odasına alındığını, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadığını söyledi. Olgun, şöyle dedi: “Hasta yakınları Dr. Esra Yırtar'ı sorumlu tutarak darp etti. Yere düşen ve halen darp edilmeye çalışılan doktoru oradan uzaklaştırmaya çalışırken bizi de darp ettiler. Hınçlarını alamayan hasta yakınları hastanede ne cam bıraktılar ne eşya bıraktılar.”

Saldırıya uğrayan sağlık görevlisi Ömer Faruk Burkay ise, hastanın solunum havalesi geçirdiğini ve yolda yaşamını yitirdiğini ifade ederek, şöyle dedi: “Hasta yakınlarının bu duruma tepkisi biraz sert oldu, çünkü hasta gündüzden gelmişti, hastaya müdahaleler yapıldı ona kalbinden bir sıkıntısı olup olmadığını sorduk o da kalp hastası olmadığını, sadece astım hastası olduğunu bize söyledikten sonra hastayı taburcu ettik. Kalp ile ilgili bir sıkıntısı yoktu, sadece astım hastalığından dolayı sıkıntısı vardı ve gereken ilaçlar verildi. Hasta durumu iyi olduktan sonra taburcu edildi. Eve gittikten sonra tekrar fenalaşan hasta 112 Acil servisi aradı, hasta yakınları durumdan bir ihmal olduğunun düşündüler ama herhangi bir ihmal yoktu. Hasta yakınları bize saldırdılar bizde kendimizi kurtarmak için pencereden atladık. Doktor içerde kalınca gelenlerin hepsi doktora saldırdılar.”

KAYMAKAM: SALDIRI CEZASIZ KALMAYACAK

Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı Hastaneye gelerek darp edilen Dr. Esra Yırtar ve sağlık personellerini ziyaret etti. Kaymakam Çomaklı, son günlerde hastanelerde çalışan sağlık görevlileri ve doktorlara yönelik saldırıların arttığına dikkat çekerek, konu ile ilgili polis ekiplerinin çok yönlü soruşturma başlattığını ve saldırganların cezasız kalmayacağını söyledi. Kaymakam Çomaklı, tek hedeflerinin vatandaşa hizmet olan Hastane çalışanlarına yönelik bu saldırıların son bulmasını ümit ettiklerini ifade etti.

Mehmet Candüdaran'ın cenazesi, yapılan otopsi ardından alınan güvenlik önlemleri altında yakınlarına teslim edilerek köyüne gönderildi. Polis kapsamlı soruşturma başlattı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.07.2026
13:26
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl`de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl'de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 4,20 lira zam yapılacak. Zamla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatının 80 liranın üzerine çıkması bekleniyor.
24.07.2026
09:51
Bayraktar;
Bayraktar; 'Gazetecilik popülerlik değil, sorumluluk mesleğidir'
Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının ekonomik zorluklar ve dijital dönüşümün baskısı altında ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, gazeteciliğin emek, doğrulama ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. Bayraktar, sosyal medyada üretilen her içeriğin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
24.07.2026
09:11
Baraç:
Baraç: 'Basın Özgürlüğü Demokratik Toplumun Vazgeçilmez Unsurudur'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, özgür ve ilkeli basının demokratik toplumun temel taşlarından biri olduğunu belirterek, halkın doğru bilgiye ulaşmasında gazetecilerin önemli bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.
24.07.2026
08:13
Kovandan Ayrılan Binlerce Arı Meşe Ağacına Oğul Verdi
Kovandan Ayrılan Binlerce Arı Meşe Ağacına Oğul Verdi
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde kovandan ayrılan binlerce arı, yakındaki bir meşe ağacının dalında kümelendi. Oğul veren arıları yeniden kovana almak isteyen arıcı Kadri Sağdıç'ın verdiği uzun uğraş cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
23.07.2026
13:56
Bingöl`de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Bingöl'de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Hayır Kapısı Derneği tarafından Bingöl'de hayata geçirilen 'Özlem Akınözü Arın Atölyesi' düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta annesinin adını taşıyan atölye için konuşan oyuncu Akın Akınözü, duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarına hâkim olamadı.
23.07.2026
13:36
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: `Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir`
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: 'Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir'
2026 YKS tercih döneminin yaklaşmasıyla birlikte açıklamalarda bulunan Tercih Danışmanı ve Öğrenci Koçu Hamza Ayan, adayların sadece puana göre değil, gelecek hedeflerini de dikkate alarak tercih yapmaları gerektiğini belirtti. Ayan, bilinçsiz yapılan tercihlerin öğrencilerin eğitim ve meslek hayatını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın