KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Yalçın'dan sert sözler

Terörün itiraf, taviz ve demokratik açılım gibi yollarla bitirilemeyeceğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: “Terörü bitirmenin yolu aksine onları silahıyla vurmak, insanlıktan çıkmış canileri silahlı mücadeleden sonsuza kadar caydırmak ve militanların silah bırakmasını sağlamaktır” dedi.

Yalçın`dan sert sözler
13 AĞUSTOS 2012 PAZARTESİ 10:35
0
1299
1
AA aa

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP İl Kongresi için Bingöl'e geldi.

“Müstemleke tipi aydınlar”

MHP Bingöl İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ülkenin dört yanını yangın yerine çevirmeyi hedefleyen terör eylemleri karşısında ağlamanın, sızlamanın yararı bulunmadığını belirten Yalçın: “Hele bazı müstemleke tipi aydınlarımızın büyük bir bilgiçlikle sarf ettikleri ‘Artık bu sorunu çözmek için devlet fedakârlık yapmalı, sözde Kürt sorununu demokratik açılımlarla çözmeli' gibi ifadelerin hiçbir bir anlamı ve değeri yoktur. Türkiye'nin varlığı ve milletin bekası söz konusudur. Bu durumda yapılacak en basit iş, devletin demir yumruğunu vurmasıdır. Artık verilecek her taviz yeni talepleri, yeni kanlı eylemleri davet edecektir” dedi.

“MHP Melis'e getirilecek kanunları destekler"

Terörle sadece silahlı mücadelenin artık yetmediğini belirten Yalçın, “Bundan böyle hükümetin yapması gereken; zecri, caydırıcı ve sonuç getirici tedbirler almaktır. Gerekirse bu konuda yasal değişikliklere ve yeni yasal düzenlemelere gidilmelidir. Bunları uygulamakta zerre kadar tereddüt etmemeli, ‘AB üyeleri ne der, ABD ne der' gibi korku ve kuşkularla vakit kaybedilmemelidir” diye konuştu.

MHP'li Yalçın, uluslararası hukukun devletin güvenliği için sınır ötesi harekât hakkını tanıdığını hatırlatırken “Türkiye'nin kendi varlığı için her türlü tedbiri almasını da uluslararası kamuoyu anlayışla karşılayacaktır. Bu yapılmadığı takdirde yangın büyüyecektir. MHP, bu konuda meclise getirilecek her kanun teklifini desteklemeye hazırdır” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: “Terörle mücadelenin yöntemleri bellidir. Bu konuda devletimiz yeterince tecrübelidir. Siyasetçilerimize ve siyasi partilere düşen de bu konuda ortak hareket ve fikir birliği etmektir. Ülkesi için canını esirgemeyen her gün şehit vererek azgın terörle mücadele eden asker ve polisimizin fedakârlıkları artık karşılık bulmalıdır. Terör saldırılarında canlarını yitiren sivil vatandaşlarımızın acıları sona ermelidir. Ancak terörü bitirmenin yolu, ne itiraf, ne taviz, ne de demokratik açılımdır. Aksine onları silahıyla vurmak, insanlıktan çıkmış canileri silahlı mücadeleden sonsuza kadar caydırmak ve militanların silah bırakmasını sağlamaktır. Onları destekleyen elleri kırmak ve yaşamalarını sağlayan bataklığı kurutmaktır."

Olağanüstü toplantıya eleştiri

AKP Hükümetinin sorumsuz politikaları yüzünden kangren hâline gelen terör meselesinin, bölücü örgütün son günlerdeki eylemleriyle yeni bir boyut kazandığını anlatan MHP'li Yalçın, “PKK ve onun siyasetteki hempaları, terörü vatan sathına yaymak için eylem peşindedir. Eli kanlı örgütün son marifeti İzmir Foça'da ortaya çıkmıştır.

Başbakan Erdoğan, 1 askerimizin şehit olduğu Foça saldırısının, bölücü örgütün terörü yaygınlaştırmak ve kaos ortamı yaratmak için attığı adımlardan biri olduğunu itiraf etmiştir. Başbakanın sözleri, aynı zamanda hükümetin aczinin de itirafıdır” iddiasında bulundu.

Yalçın, CHP'nin ise TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmak suretiyle tribünlere oynadığını iddia etti.

Yalçın: “CHP; çözüm değil, şov peşindedir. CHP'nin girişimi samimiyetten uzaktır ve PKK'nın meclisteki uzantılarının istediğini avuçlarına bırakmaktan başka işe yaramayacaktır. Bölücü örgütün amacı gündem oluşturmak, halkı bıktırarak devleti ‘Toprak ver kurtul' noktasına getirmektir. Bu açık tespite rağmen, meseleyi mecliste olağanüstü gündemle tartışmak, kanlı örgütün ekmeğine yağ sürecektir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
said (@Misafir_9072)
13 Ağustos 2012 Pazartesi 11:37
Albert Einstein: Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır. der. biraz daha farklı düşünmek akıllı olmanın yanında çözüm için imkanları arttırır.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın