KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2025 Pazar
°C

Yamaç'ta kutlu doğum coşkusu

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Yamaç (Musyan) Köyü’nde düzenlenen Kutlu Doğum programı yağmura rağmen coşkuyla gerçekleştirildi.

Yamaç`ta kutlu doğum coşkusu
14 MAYIS 2013 SALI 10:01
0
6531
0
AA aa

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü tarafından Yamaç Köyü'nde coşkulu bir Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köy meydanında gerçekleştirilen programa köylüler yoğun ilgi gösterdi. Yağmura ve hava muhalefetine rağmen köy halkının Kutlu doğum etkinliğini sonuna kadar izlediği görüldü.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlidi Şerif'in okunmasıyla başlayan programda, sanatçıların seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Programda Yazar Cihan Bozaba ile Bingöl FM programcılarından Musa Apuhan birer konuşma yaptı.

Efendimizin Hz Muhammed (SAV) ben kardeşlerimi çok özledim"

Peygamberimizin (s.a.v) bir gün sahabeleriyle sohbet ederken ‘ben kardeşlerimi çok özledim. Onlara hasretim var. Ah onları bir görsem. Kevser havuzunda kardeşlerimle bir araya gelsem. Altın tabaktan onlara Kevser'den su ikram edebilsem' dediğini belirten Bozaba: “Bu durum üzerine sahabeler biran şaşırıyor. Ey Allah'ın Peygamberi biz senin kardeşlerin değil miyiz. Efendimiz sahabelerine siz benim arkadaşlarımızsınız. Dostlarımsınız. Sahabemsiniz. Benim kardeşlerim ahir zamanda gelecekler. Beni görmeden bana iman edecekler. Benim yolumu davamı sürdürecekler. İşte kardeşlerim onlardır. Onun için onlar aklıma geldikçe onlara hasret duyuyorum. Onları özlüyorum dediğini' hatırlattı.

Bingöl FM program yapıcısı Musa Apuhan da, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler aktardığı konuşmasında, sahabenin Hz Muhammed'e (sav) olan bağlılığından bahsederek: “Hz Muhammed öldü haberini alan Abdullah bin Zeyd kendinden geçiyor. Dili tutuluyor. Ellerini havaya kaldırıyor. Ey Allah'ım bu gözler bugüne kadar Hz Muhammed'i görerek yaşıyordu. Onun için vardı. ‘Eğer Muhammed yoksa Ya Rabbi senden bir dileğim var. Sen bu gözlerimi kör et ve bir daha kimseyi görmek istemiyorum' diyor. Rabbul Âlemin onun duasına icabet ediyor ve Abdullan bin Zeyd ölene kadar kör olarak yaşıyor" şeklinde konuştu.

Yoğun yağış nedeniyle katılımcıların daha fazla ıslanmaması için program kısa tutulurken, yapılan duayla program sona erdi.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın