KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2026 Perşembe
°C

&';yanılgılar evi” kitabı çıktı

Bingöllü şair ve yazar Okan Alay'ın son şiir kitabı olan &';Yanılgılar Evi” çıktı.

&`;yanılgılar evi” kitabı çıktı
13 KASIM 2010 CUMARTESİ 08:28
0
5185
0
AA aa

Daha önce Bingölü konu alan kitapları ile adından sıkça söz ettiren Bingöllü şair ve yazar Okan Alay'ın Yanılgılar Evi adlı şiir kitabı, Yasakmeyve Yayınları'ndan kasım ayının başında çıktı. Kitap seçkin kitapçıların raflarında ve internet üzerinden dağıtım yapan kitap sitelerinin satış listelerindeki yerini aldı.

Okan Alay kimdir?
1975 Bingöl doğumlu. Şair-yazar.1996 yılından beri çeşitli liselerde Edebiyat Öğretmenliği yaptı, Halen Bingöl Fen Lisesi'nde müdür baş yardımcısı olarak çalışmaktadır. Ayrıca akademik çalışmalarını sürdüren Alay, Halk Edebiyatı alanında doktora yapmaktadır. Hacettepe Üniversitesi Dil Öğretimi alanında öğretim görevlisi sınavını kazandı, yeni görevine yakında başlayacağı belirtilmektedir.

19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Çeşitli okullarda edebiyat öğretmenliği yapan şair, halen yüksek lisansını tamamladığı Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili Edebiyatı Bölümü'nde doktora eğitimine devam ediyor. Bingöl'de bir kamu kuruluşunda yöneticilik yapan şairin “Suyun Gölgeye Karıştığı” (2006) adlı bir de şiir kitabı var.

Daha önce;
1.Kültür Dünyamızda Bingöl-1 (1996) araştırma
2.Kültür Dünyamızda Bingöl-2 (2006) araştırma
3.Suyun Gölgeye Karıştığı (2005) şiir kitabı yayınlandı.

Şairin yeni kitabı, Yanılgılar Evi 2005 sonrasındaki şiirlerini kapsamaktadır. 64 sayfa, 3 bölümden oluşan şiirlerde kendine özgü şiir yolunda Doğu-Batı ile gelenek-modernizm arasındaki insanı ve dünyayı lirik bir dille anlatan temalar ağırlıktadır.

Ödüller:
Şiir, öykü ve çok sayıda makalesi yayımlanan şairin;
1 Beşparmak Şiir Ödülü'nde ikincilik (2004),
2. A. Z. Özger Şiir Ödülü (2005)
3. Varlık Dergisi, Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri'nde (2005) şiir ödülleri vardır.

Ayrıcı ulusal düzeyde yayın yapan çok sayıda şiir yıllığı ve antolojisinde şiirleri yayınlanmıştır.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2026
23:01
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
Bingöl'ün geleneksel bal yarışmasının 9'uncusu için başvuru süreci başladı. 26 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak başvurulara, Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ne kayıtlı ve 2026 yılında Bingöl'de bal üretimi yapan arıcılar katılabilecek.
26.08.2026
23:00
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen istişare toplantısında, iki il arasındaki tarım ve hayvancılık iş birliğinin geliştirilmesi, üretici birlikleri arasındaki koordinasyon ve bölgesel üretim potansiyelinin değerlendirilmesi ele alındı.
26.08.2026
22:59
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal yardım sisteminde yeni bir döneme geçileceğini açıkladı. GETAD adı verilen modelle ailelerin sosyoekonomik durumları puanlanacak, kişi başına asgari gelir güvence altına alınacak.
26.08.2026
22:58
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
14 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul kıyafetlerinde arma uygulaması yeniden zorunlu hale getirildi. Yeni düzenlemenin güvenlik, okul aidiyeti ve velilerin kıyafet masrafları açısından etkili olması bekleniyor.
26.08.2026
22:57
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR`ın Bingöl kongresine geliyor
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın Bingöl kongresine geliyor
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek 5. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere 30 Ağustos'ta Bingöl'e gelecek.
26.08.2026
22:56
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenilecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında kredi almaya hak kazanan gençlerden, konut kiralama ve emlak hizmetlerinde emlak hizmet bedeli/komisyonu alınmaması öngörülüyor. Tüm Emlak Danışmanları Birliği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, uygulamanın gençlerin yuva kurma sürecindeki mali yükü azaltacağını belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın