KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Şubat 2026 Pazartesi
°C

&';yanılgılar evi” kitabı çıktı

Bingöllü şair ve yazar Okan Alay'ın son şiir kitabı olan &';Yanılgılar Evi” çıktı.

&`;yanılgılar evi” kitabı çıktı
13 KASIM 2010 CUMARTESİ 08:28
0
4802
0
AA aa

Daha önce Bingölü konu alan kitapları ile adından sıkça söz ettiren Bingöllü şair ve yazar Okan Alay'ın Yanılgılar Evi adlı şiir kitabı, Yasakmeyve Yayınları'ndan kasım ayının başında çıktı. Kitap seçkin kitapçıların raflarında ve internet üzerinden dağıtım yapan kitap sitelerinin satış listelerindeki yerini aldı.

Okan Alay kimdir?
1975 Bingöl doğumlu. Şair-yazar.1996 yılından beri çeşitli liselerde Edebiyat Öğretmenliği yaptı, Halen Bingöl Fen Lisesi'nde müdür baş yardımcısı olarak çalışmaktadır. Ayrıca akademik çalışmalarını sürdüren Alay, Halk Edebiyatı alanında doktora yapmaktadır. Hacettepe Üniversitesi Dil Öğretimi alanında öğretim görevlisi sınavını kazandı, yeni görevine yakında başlayacağı belirtilmektedir.

19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Çeşitli okullarda edebiyat öğretmenliği yapan şair, halen yüksek lisansını tamamladığı Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili Edebiyatı Bölümü'nde doktora eğitimine devam ediyor. Bingöl'de bir kamu kuruluşunda yöneticilik yapan şairin “Suyun Gölgeye Karıştığı” (2006) adlı bir de şiir kitabı var.

Daha önce;
1.Kültür Dünyamızda Bingöl-1 (1996) araştırma
2.Kültür Dünyamızda Bingöl-2 (2006) araştırma
3.Suyun Gölgeye Karıştığı (2005) şiir kitabı yayınlandı.

Şairin yeni kitabı, Yanılgılar Evi 2005 sonrasındaki şiirlerini kapsamaktadır. 64 sayfa, 3 bölümden oluşan şiirlerde kendine özgü şiir yolunda Doğu-Batı ile gelenek-modernizm arasındaki insanı ve dünyayı lirik bir dille anlatan temalar ağırlıktadır.

Ödüller:
Şiir, öykü ve çok sayıda makalesi yayımlanan şairin;
1 Beşparmak Şiir Ödülü'nde ikincilik (2004),
2. A. Z. Özger Şiir Ödülü (2005)
3. Varlık Dergisi, Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri'nde (2005) şiir ödülleri vardır.

Ayrıcı ulusal düzeyde yayın yapan çok sayıda şiir yıllığı ve antolojisinde şiirleri yayınlanmıştır.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.02.2026
01:51
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ ve yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.
02.02.2026
01:50
BDDK yeni kredi kartı düzenlemesinin detaylarını açıkladı
BDDK yeni kredi kartı düzenlemesinin detaylarını açıkladı
BDDK'dan kredi kartı limitlerine yapılan düzenlemeyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Kredi kartı kullanıcılarının yüzde 75'inin karardan etkilenmeyeceği belirtilen açıklamada düzenleme ile beraber limit artırımı için artık maaş bordrosu isteneceği belirtildi.
02.02.2026
01:49
Vali Çelik`ten İkinci Dönem Mesajı:
Vali Çelik'ten İkinci Dönem Mesajı: 'Geleceğimizi Eğitimle İnşa Ediyoruz'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci döneminin başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı ve sağlık temennisinde bulundu.
02.02.2026
01:48
DEM Parti`den Belediyeye Kar Tepkisi:
DEM Parti'den Belediyeye Kar Tepkisi: 'Ara Sokaklar Kaderine Terk Edildi'
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, kentte günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının ardından belediyenin yetersiz kaldığını savunarak, özellikle ara sokaklarda yaşanan sorunlara dikkat çekti.
02.02.2026
01:47
Yüzen Adalar`da kartpostallık manzara
Yüzen Adalar'da kartpostallık manzara
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yer alan Yüzen Adalar, etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. Ortaya çıkan kartpostallık manzara dron ile görüntülendi.
02.02.2026
01:46
Parasızlığa rağmen inandılar, kazandılar!
Parasızlığa rağmen inandılar, kazandılar!
Yokluğa, sahipsizliğe ve görmezden gelinmeye rağmen 13 kişiyle çıktığı Ardahanspor deplasmanından 1-0 galip dönen Yeni Genç Muratspor, paranın değil inancın kazandığını bir kez daha gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın