KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Yapamayacaklarımızın sözünü vermeyiz

AK Parti’nin diğer partiler gibi olmadığını dile getiren Bakan Yılmaz, AK Parti’yi diğer partilerden ayıran en önemli özelliğinin, “yapılamayacakların sözünü vermemek, verilenleri de yerine getirmek” olduğunu vurguladı.

Yapamayacaklarımızın sözünü vermeyiz
27 MART 2014 PERŞEMBE 01:46
0
1670
0
AA aa

Bingöl'de temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Bakan Yılmaz, Kurudere, Kartal ve Sudüğünü köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Yılmaz daha sonra partisince Sancak beldesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Gerçekten önemli hizmetler yaptıklarını anlatan Bakan Yılmaz, Sancak beldesinin altyapı çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek: “Bazı köylerimizin içi artık parke taşı. Köylerimize içme suyu, yol götürdük. Sulama suyu götürmeye başladık. Yerel yönetimle merkezi yönetim el ele verdiğinde, gönül gönüle olduğunda hizmetin bereketi artıyor. Ama altyapı nankör bir yatırımdır. Yer altında olduğu için nerde yatırım yapıldığı görülmüyor. Başkaları yerin üstünde duruyorlar ama çalışmıyorlar. Biz hem yerin altında hem yerin üstünde çalışıyoruz” dedi.

AK Parti'nin diğer partiler gibi olmadığını dile getiren Bakan Yılmaz, AK Parti'yi diğer partilerden ayıran en önemli özelliğinin, “yapılamayacakların sözünü vermemek, verilenleri de yerine getirmek” olduğunu kaydetti.

AK Parti Sancak Belediye Başkan adayı Nusret Koçin'e destek isteyen Bakan Yılmaz: “Bakın siyasete bir gerçek var. Siyasetçimin sermayesi nedir? Verdiğiniz oylardır. Siz ne kadar çok oy verirseniz, Nusret Bey'e ne kadar çok destek verirseniz, onun başı daha fazla dik olur” diye konuştu.

BİNGÖL-ERZİNCAN BAĞLANTI YOLU

Bakan Yılmaz, uzun vadede Bingöl'ü Erzincan'a bağlayacak yol projesi yapacaklarını belirterek, şöyle dedi: “Bingöl Sancak arası yolumuzu nispeten iyileştirdik. Tam arzu ettiğimiz gibi elbette değil. İnşallah uzun vadede niyetimiz Bingöl-Erzincan bağlantı yolunu yapmak. Bu kapsamda sadece Kiğı ile Yedisu arasında bir proje başlattık. Bu projenin bedeli 300 trilyon lira. Kiğı'yı Yedisu'ya bağlayacağız. Ondan sonra Yedisu'yu Allah'ın izniyle Erzincan'a. Böylece bu kuzey tarafımızı çıkmaz sokak olmaktan kurtulacak. Buraların geleceği buna bağlı. Hemen bitmesini beklemeyin bunu adım adım yapacağız. Gelecek nesiller için çok farklı bir bölge olacak buralar.”

“ÜNİVERSİTE VE HAVALİMANI NİMET DEĞİL Mİ?”

Eskiden üniversite olamayan Bingöl'de, şimdi 9 bin öğrencisi olan bir üniversite olduğunu hatırlatan Bakan Yılmaz, eskiden Bingöl'de havaalanı da bulunmadığını kaydederek, şöyle devam etti: “Allah'a şükür şimdi Bingöl'de bir havaalanımız var. Artık yurtdışında olanlar, İstanbul'da ve başka yerlerde olanlar uçağa binip Bingöl'e geliyor. Buradaki akrabalarını görüp, sıla-i rahim yapıp geri gidebiliyor. Bu bir nimet değil mi? Sadece son bir ayda, bir ay içinde 10 bin insanımız bu havaalanını kullandı. Aylık söylüyorum, yıllık değil.”

AK PARTİ DÖNEMİNDE YAPILAN HİZMETLER

AK Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetlere de değinen Bakan Yılmaz, kız öğrencilerin barınması için yurt yaptıklarına dikkat çekerek: “Pansiyonlar yapıyoruz. Yurtlar yapıyoruz. Özellikle de kız çocuklarımız için. Hiçbir çocuğumuz okul dışında kalmasın diyoruz. Ben Bakan olur olmaz Bingöl'e yaptığım il iş bir kız öğrenci pansiyonu yapmak oldu. Kızlarımızı iyi okutalım. Sadece erkeklerin okuması olmaz. Onları da okutmamız lazım. Bizim en değerli gücümüz insanımızdır. İnsanımızı iyi eğitmemiz lazım” şeklinde konuştu.

YEREL SEÇİMLER

“30 Mart seçimlerine giderken bir noktanın alını çizmek istiyorum” diyen Bakan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye'de neler yaşandığını görüyorsunuz. Son yaşadığımız tartışmalarla bu seçim yerel seçim noktasını geçti. Başbakanımıza saldırıyorlar, Türkiye'nin istikrarına saldırıyorlar. Çözüm sürecine, huzur ortamına saldırıyorlar, sabote etmeye çalışıyorlar. Birileri, Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, güçlenmesinden kardeşliğinden rahatsız oluyorlar. Ve türlü oyunlar yapıyorlar. Bu ortam içinde 30 Mart artık genel seçimin de ötesinde adeta bir referandum haline gelmiştir. Hepimiz şuna karar vereceğiz: Başbakandan mı yanayız, Başbakana saldıranlardan mı yanayız? Allah'ın izniyle Sancak, Bingöl Başbakandan yana olacak.”

Bakan Yılmaz, 30 Mart seçimlerinin, Türkiye'nin kader seçimi olduğunu ve Türkiye'nin bundan sonraki rotasının 30 Mart'a belirleneceğinin altını çizdi. Bakan Yılmaz: “Onun için küçük meseleleri bir tarafa bırakalım. Biz kimseyi kimseden ayırt etmiyoruz. Hepsi bizim kardeşimiz. Görüşü ne olursa olsun, hangi partiye oy verirse versin hepsi bizim insanımızdır. Ama bu seçim biraz farklı bir seçim. Bu seçim başbakanla ilgili, AK Parti'yle ilgili bir seçim. Bu seçim Türkiye'nin kader seçimi. Türkiye'nin rotasını çizecek bir seçim. Bu seçimde lütfen küçük meseleleri, küçük kavgaları, kırgınlıkları bir tarafa bırakalım. Çünkü bu seçimde başbakanımıza oy vereceğiz. Başbakanımızın arkasında duracağız. Niçin böyle yapacağız? Dünyada başı dik olsun. Başka ülkeler, bizim ülkemizi boyunduruk altına almasın. Bakın son bir senedir çözüm süreci, bir huzur ortamı var. Biz 30 Mart'a biz şu kararı vereceğiz: Çözümden mi yanayız, kavgadan mı yanayız? Allah'ın izniyle çözümden yanayız” diye konuştu.

“YAŞLILAR ESKİ TÜRKİYE'Yİ İYİ BİLİR”

Konuşmasının devamında, yaşlıların eski Türkiye'yi bildikleri için AK Parti'ye oy verdiğini söyleyen Bakan Yılmaz, şunları kaydetti: “Bazen diyorlar ki bu yaşlılar niye AK Parti destekliyor? Niye biliyor musunuz? Çünkü onlar eski Türkiye'yi biliyorlar. Geçmişi yaşadılar. Kitapta değil gerçekte yaşadılar. O hastane kapılarında çekilen çileleri, okulda çocukların çektikleri, yollarda çektikleri çileyi, yasakları en iyi onlar biliyor. Başörtülü kızlarımızın üniversite kapılarından döndüğü günleri en iyi onlar biliyor. İnsanların anadillerini konuşamadığı, kuytu köşelerde giz saklı konuştukları günleri en iyi onlar biliyor. Dolayısıyla demokrasideki ilerlemeyi de, ekonomide ve sosyal politikalardaki ilerlemeyi de en iyi onlar biliyor.”

Konuşmasının son bölümünde geçmiş hükümetlere değinen Yılmaz, “Dullara yardım ediyoruz, garibe, gurebaya yardım ediyoruz ve onların dualarıyla Türkiye büyüyor gelişiyor. Bundan sonrada biz halkın iktidarı olmaya devam edeceğiz. Milletimizin değerlerine saygılı olacağız ve milletimize hizmet edeceğiz. Geçmişte de çok hükümetler geldi geçti. Fakat 3 ismi hiç unutmuyoruz değil mi? Birincisi kim? Menderes, ikincisi kim? Özal, üçüncüsü kim? Recep Tayyip Erdoğan” dedi. Bu arada mitinge katılan vatandaşlar, “Recep Tayip Erdoğan” diye tempo tuttu.

Bakan Yılmaz, Sancak mitinginin ardından Kiğı ilçesine geçti. Burada Balkondan halka seslenen Bakan Yılmaz, 30 Mart yerel seçimlerinin öneminden bahsetti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın