KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2025 Pazar
°C

Yapı kredi ve garanti'den 75 milyon euro kredi

Garanti Bankası ve Yapı Kredi, Eriapartners Gayrimenkul Yatırım AŞ tarafından Antalya Lara'da geliştirilen TerraCity Alışveriş Merkezi için, 12 yıl vadeli 75 milyon Euro tutarında proje finansmanı kredisi sağladı.

Yapı kredi ve garanti`den 75 milyon euro kredi
23 MART 2010 SALI 09:42
0
1293
0
AA aa

Gayrimenkul varlık yönetimi konusunda dünyanın önde gelen yatırım yöneticilerinden biri olan Pramerica Real Estate Investors, projede uluslararası yatırımcı olarak görev aldı. AVM projesinin geliştirilmesinin sorumluğunu da Eriapartners üstlendi. Yaklaşık 120 bin metrekare inşaat ve 48 bin metrekare kiralanabilir alana sahip TerraCity'nin 2011 yılının ilk yarısında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mert Güvenen, turizm sektörünün önde gelen şehirleri arasında yer alan Antalya'nın, Türkiye'ye gelen döviz hacmine ve büyük bir iş gücüne ev sahipliği yaptığını belirterek, Antalya için çok önemli olan bu projeye katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Güvenen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, küresel ekonomik kriz öncesinde olduğu gibi istihdama katkı sağlayacak her türlü nitelikli projeye finansman sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.

Yapı Kredi olarak gayrimenkul sektörüne son 3 yılda yaklaşık 750 milyon dolar kaynak sağladıklarını aktaran Güvenen, 'Özellikle AVM, ofis, lojistik, otel, konut ve çok amaçlı gayrimenkul projelerinde yer alıyoruz. Bu projeyi de değerlendirirken lokasyon, mağaza karması, proje yönetimi, işletmesi ve kiralamasının sektördeki tecrübeli şirketler tarafından yapılması ve inşaat performansı gibi kriterleri göz önünde bulundurduk.' dedi.

Garanti Bankası Proje Finansmanından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin de yaşanan son krizle birlikte, Türkiye'de AVM yatırımlarının sorgulanır hale geldiğine dikkat çekti. 'Geçmişte bu tip projelere finansman bulmak, varlık fiyatlarının sürekli arttığı ve likiditenin bol olduğu bir ortamda nispeten kolaydı.' diyen Edin, şöyle devam etti: 'Ancak Garanti Bankası olarak kriz öncesinde bile bu alanda hızlı büyüme ve rekabet kaynaklı riskleri öngörerek çok seçici davranıyorduk. Kriz döneminde bu yaklaşımımızın ne kadar doğru olduğunu gördük. Şu anda da aynı yaklaşımımız sürüyor. İnandığımız projelere ise her anlamda tam destek vermeye çalışıyoruz. Antalya TerraCity de inandığımız projelerden biri.'

Edin, yaptıkları araştırmalarda, Antalya halkının ve şehre gelen turistlerin AVM'lere ilgisinin yüksek olduğunu gördüklerini, bu nedenle söz konusu yatırımın Antalya için bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.

TerraCity Projesi, toplam 150 milyon Euro yatırım bedeli ile Antalya'da geliştirilen en büyük AVM olacak. 2011 yılının ilk yarısında faaliyete geçmesi planlanan alışveriş merkezi, bin 500 kişiye istihdam sağlayacak. Ayrıca, yıllık 10 milyon ziyaretçi hedefiyle Antalya ve Türkiye'nin ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

(CİHAN)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın