KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Yapısal tedbirler alınıyor

Yılmaz; “FETÖ'nün bütün kurumlarımızdan temizlenmesi yönünde çalışmalar sürdürülüyor. Diğer taraftan da bir daha böyle hadiseler yaşanmasın diye yapısal birtakım tedbirler alıyoruz, kurumsal değişiklikler yapıyoruz. Ordumuzda yaptığımız reform bu anlamda çok önemli. Bu, ülkemiz ve demokrasimiz için de son derece önemli.”

Yapısal tedbirler alınıyor
15 AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ 00:21
0
1783
0
AA aa

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Darbecilerin asıl hedefinin, Türkiye'yi çökertmek olduğu vurgulayan Yılmaz, “Amaçları, Türkiye'yi Ortadoğu'da gördüğümüz diğer ülkelere benzetmekti ama Allah çok şükür bu tuzaklarını boşa çıkardı. Amaçladıklarının tam tersine bir manzarayla karşı karşıya kaldılar” dedi.

“YAPISAL TEDBİRLER ALIYORUZ”

Yaşanan hadiselerin, Türkiye'de siyasi kutuplaşmayı azalttığını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “Bu da demokrasimiz adına bize yeni bir fırsat sunuyor. Bir taraftan bu menfur darbe girişimine karşı yapılması gerekenler yapılıyor, FETÖ'nün bütün kurumlarımızdan temizlenmesi yönünde çalışmalar sürdürülüyor. Diğer taraftan da bir daha böyle hadiseler yaşanmasın diye yapısal birtakım tedbirler alıyoruz, kurumsal değişiklikler yapıyoruz. Ordumuzda yaptığımız reform bu anlamda çok önemli. Bu, ülkemiz ve demokrasimiz için de son derece önemli. Neresinden bakarsanız bakın 15 Temmuz hain girişimi, öngörülenin tam tersine milli birliğimizi güçlendirdi, demokratik reformlar için bize güçlü bir zemin sağladı. Ordumuzun, güvenlik güçlerimizin bu hainlerden temizlenmesi ve çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi için bize güzel bir fırsat sundu.”

Yılmaz, “FETÖ'nün neler yapmaya çalıştığını gördük. FETÖ, 15 Temmuz'da en çıplak şekliyle karşımıza çıktı. Ama bundan ibaret değil, PKK var. FETÖ belki sadece dini argümanları kullanıyordu kendini perdelemek için, PKK da etnik argümanları kullanıyor. Diğer taraftan DAEŞ gibi yine farklı bir çerçevede dini argümanları kullanan terör örgütleri var. Baktığınız zaman bütün bunlar, eş zamanlı adeta koordineli şekilde Türkiye'ye saldırıyor. Biri bitiriyor, diğeri nöbeti devralıyor. İşte tam FETÖ ile mücadele edilen bir dönemde bakıyorsunuz PKK terörü gündeme giriyor” diye konuştu.

“ORTAK AKIL TARAFINDAN KUMANDA EDİLİYORLAR”

FETÖ ve PKK'nın aynı akıl tarafından kumanda edildiğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “Bu terör örgütleri arasında çok güçlü bağlar var. Alt düzeyde birtakım eleman bağlantılarından aynı merkezlerden yönlendirilmeye varıncaya kadar aralarında ciddi ilişkiler olduğuna inanıyorum. Yoksa bu kadar tesadüf olamaz. Birbirlerine adeta nöbeti devreder gibi eylemler yapmaları, hepsinin aynı hedefe yöneldiklerini gösteriyor. Aynı akıl tarafından kumanda edilen yapılar olduğunu düşünüyorum ve aralarında belli ilişkiler olduğunu düşünüyorum. Bu, artık daha görünür hale gelmeye başladı. Son yaşadıklarımızla birlikte aslında yakın tarihimizi de yeniden yorumlamalıyız diye inanıyorum. Yani yakın tarihimizde yaşadığımız birtakım hadiseleri, olayları bu gözle yeniden ele almalıyız.”

“AYNI AKIBETE UĞRAYACAKLAR”

Askerin, istihbaratın, emniyetin ve diğer alanların içinden birçok hain çıktığını belirten Yılmaz, “Acaba bu insanlar geçmişte PKK ile terör örgütleriyle ne tür ilişkiler geliştirmişlerdi? Yaşanan birtakım hadiselerde acaba bunların rolü ne oldu? Bunların hep sorgulanması gerektiğine inanıyorum. Tek tek her bir olayla ilgili bir hüküm vermek istemiyorum ama 15 Temmuz'da yaşadıklarımızdan sonra geriye dönük bütün olayların tek tek incelenmesi, yorumlanması gerektiğine yürekten inanıyorum. Çünkü aralarındaki bağlantı artık çok net hale gelmiş durumda. Ama nasıl ki FETÖ püskürtüldüyse ve gereği yapılıyorsa diğer terör örgütleriyle ilgili de kararlı bir şekilde milletimizin sağlam duruşuyla siyasi irademizle mücadelemize devam edeceğiz ve aynı akıbete uğrayacaklar. Ondan hiçbir şüphemiz yok. Belki belli zararlar verecekler, belki belli bedeller olacak ama inanın hiçbiri başaramayacak. Türkiye, bütün bu terör örgütlerini bir bir gündemden düşürecek ve yoluna devam edecek” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın