KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Yaralıları taşıyan uçak ankara yolunda

Yaralıları taşıyan uçak Ankara'ya inmek üzere. Türkiye'ye getirilecek aktivistleri İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın karşılayacağı bildirildi.

Yaralıları taşıyan uçak ankara yolunda
02 HAZİRAN 2010 ÇARŞAMBA 21:49
0
1624
0
AA aa

Edinilen bilgiye göre, THY'ye ait uçaklar ile İstanbul'a getirilecek olan aktivistleri hükümet adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç karşılayacak.

İsrail'in Gazze'ye yardım konvoyuna düzenlediği kanlı operasyonun ardından, operasyonda yaralanan iki kişiyi taşıyan Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağı, Tel Aviv'in Ben Gurion havalimandan havalandı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ'TAN AÇIKLAMA

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gazze'ye insani yardım götüren gönüllülerin Türkiye'ye dönüşlerine ilişkin, ''Bize gelen son haber, 400'ü aşkın yurttaşımız ve gönüllülerin biraz sonra Türkiye'ye hareket edecekleri yolunda'' dedi.

Arınç, Ankara'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelişinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

''Gazze'ye insani yardım götüren gönüllülerin gündüz saatlerinde Türkiye'ye dönmesi bekleniyordu. Bir gecikme yaşanıyor. Bir sorun mu çıktı?'' şeklindeki soru üzerine Arınç, şunları söyledi:

''Hükümetin girişimiyle İsrail'de bulunan hem gönüllüler hem yaralılar hem de ölenlerin Türkiye'ye nakli kararlaştırıldı. Bunlardan yaralı olan yurttaşlarımız doğrudan Ankara'ya getirilecekler. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri yapılacak. Bu konuda bütün hazırlıklarımız tamamlandı. Bu işleri Tel Aviv'de koordine eden arkadaşlarımız ve hükümet temsilcilerimiz var.''

Arınç, ''Türkiye'ye kaç yaralı nakledilecek?'' sorusu üzerine de ''20'nin üzerinde. Yaralı sayısı en son 22 sanırım'' dedi.

İsrail'de bulunan gönüllülerin de Türkiye'den gönderilen uçakların bir kısmına yerleştirildiğini anlatan Arınç, Türk vatandaşları dışındaki yabancılarla ilgili işlemlerin devam ettiğini söyledi.

Arınç, ''Tabii orada bu işlerin neden geciktiğini bilmiyoruz. Ancak bize gelen haber, bir süre sonra oradan hareket edecekleridir. Biz de sayın Başbakan'ın talimatıyla hükümetimiz adına, Türkiye'ye dönen gönüllü yurttaşlarımızı karşılamak için geldik. Beraberimde komisyon başkanları ve milletvekilleri de var. Onlara hem 'geçmiş olsun' diyeceğiz hem de Türkiye'ye döndükleri için onları kucaklayıp selamlarımızı ileteceğiz'' diye konuştu.

''Gecikmelerinin nedeni bir problemle karşılaşmaları mı, ne tür bir problem söz konusu?'' sorusu üzerine de Arınç, şöyle dedi:

''Biliyorsunuz Türk gönüllülerin yanı sıra 32 ülkeden başka uyruklu gönüllüler de var. 200'den fazla kişi. Türk tabiyetli 350'den fazla kişi var. Yabancıların bir kısmı Türkiye'ye gelmek istedi. Belki kimlikleri üzerinde olmayan, belki orada kalmayı isteyen, belki de İsrail makamlarının o kişiler hakkında bir incelemesi sürüyor olabilir. Bize gelen son haber, 400'ü aşkın yurttaşımız ve gönüllülerin biraz sonra Türkiye'ye hareket edecekleri yolunda.''

Arınç, ''Gönüllülerin sabaha karşı Türkiye'ye dönecekleri söyleniyor'' şeklindeki hatırlatma üzerine de ''Sanmıyorum. İnşallah saat 24.00'e kadar bu karşılamayı yaparız diye düşünüyoruz. Biz ümitliyiz'' dedi.

''Karşılama Devlet Konukevi'nde mi yapılacak? Bu yönde bir haber çıktı'' sorusu üzerine de Arınç, ''O kısım sayın Valimizin organizasyonunda gerçekleşecek. Biz havaalanına gelmelerini bekliyoruz'' yanıtını verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, VIP Salonunda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Merkez Valisi Hüseyin Çapkın, Atatürk Havalimanı Mülki İdari Amiri olan Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, komisyon üyeleri, bazı milletvekilleri ve öteki ilgililerle kısa bir görüşme yaptıktan sonra incelemelerde bulunmak üzere Devlet Konukevi'ne gitti.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın