KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

‘Yardım değil, kredi isteyin’

Bingöl'de ‘Mikro Kredi' şubesi açıldı. Vali Balkanlıoğlu: ‘Ben açım, işsizim' diyen herkese çağrıda bulundu. “İş kurmak isteyenlere kredi vereceğiz. Valilik olarak sonuna kadar destek olacağız.”

‘Yardım değil, kredi isteyin’
21 NİSAN 2009 SALI 10:22
0
1520
0
AA aa
Bingöl Valiliği Toplantı Salonu'nda Mikro Kredi Projesi'nin toplantısı yapıldı. Toplantının ardından Mikro Kredi Proje Ofisi'nin açılışı yapıldı.
Dün saat 14.00'da Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Vali Yardımcıları Abdulaziz Aydın ve Ahmet Odabaş, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve kadın girişimciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, Mikro Kredi Projesi'nin tanıtım filmi ile devam etti. Toplantının açılış konuşmasını Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül yaptı.
Mikro Kredi Şubeleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Aziz Akgül: “Mikro kredi şubemizi 32 ilde 42. şube olarak açtık. Bingöl'ümüz de bir çalışmanın, bir gayretin içinde olmak bizi mutlu ediyor. Bingöl'de mikro kredi çalışmaları çok kısa bir sürede tamamlandı. Mikro kredi küçük bir sermayeyi ifade ediyor. Dar gelirli ve yoksul vatandaşlarımıza kendi kendilerine gelir getirici bir faaliyette bulunmaları için verilen küçük bir sermaye. Muhammed Yunus, 1976 yılında Bangladeş'te cebindeki 25 doları 42 kişiye vermek üzere bu süreci başlattı. Bugün itibari ile aralarında ABD'nin de bulunduğu Norveç, İngiltere ve benzeri birçok gelişmiş ülkede kullanılıyor. 2005 yılında 192 ülkenin imzası ile 2005 yılı, Uluslar Arası Mikro Kredi Yılı ilan edildi. 2006 yılında bu fikrin babası Muhammed Yunus, Nobel Barış Ödülü'nü aldı. Amacımız, insanlara onurlu bir şekilde küçük kredi vermek. Onların başkasına muhtaç olmadan hayatlarını idame etmelerini istiyoruz” dedi.
‘İlimizde böyle bir uygulamanın başlatılmış olması hepimiz adına sevindiricidir' diyen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay: “Belediye başkanı olarak kendi adıma düşeni paylaşmak istiyorum. Semt konakları adı altında gerçekleştireceğimiz program birazda bununla örtüşüyor. Bu işin yapılabilmesi için bir mekân ihtiyacı var. Kültür merkezini belediye olarak devralacağız. Bu tür faaliyetleri bu mekânda gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Vali İrfan Balkanlıoğlu ise: “Bingöl'e geldiğimiz zaman en büyük problemlerin başında terörüm yer aldı söylendi. Ancak Bingöl'e geldiğimde terörün hiç gündemde olmadığını, en büyük problemin işsizlik ve yoksulluk olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.  
Sürekli yardım talepleri ile karşı karşıya kaldığını anlatan Vali Balkanlıoğlu: “Yardım talepleri olanlar, karşılıksız para istiyorlar. Yani bir nevi sadaka istiyorlar. Hep bu tür acı manzara ile karşılaştık. Bingöl'de mikro krediyi başlattık, ‘ben açım, işsizim' diyen herkesi bekliyoruz. İş kurmaları için kredi vereceğiz. Valilik olarak sonuna kadar destek olacağız. Bingöl'den işsizliği ve yoksulluğu kökünden kazıyacağız” şeklinde konuştu.
Toplantıda ilk Kadın Girişimci Müjgan Sezen'e kredi çeki Balkanlıoğlu ve Prof. Dr. Akgül tarafından verildi.

bingolmedya

Toplantının sonunda Mikro Kredi Bingöl Şubesinin açılışı için Halk Eğitim Merkezi'ne giden toplantı heyeti, burada şubenin açılış kurdelesini kestiler. Program, yapılan ikramlar ile son buldu.



bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
20.08.2025
03:40
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 6 kişi yaralandı.
20.08.2025
03:40
MEB`den 13 maddelik yasaklar listesi
MEB'den 13 maddelik yasaklar listesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni genelgeyi yayımlayarak, okullar ve öğretmenler için uygulanacak yasak ve kısıtlamaları duyurdu. Kayıt ücreti yasağı, Kaynak kitap yasağı, Cep telefonu yasağı, Sınav hazırlık kursları ve dahası…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın