KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ekim 2026 Salı

'Yardımlar masum çocuklara ulaşmalıdır”

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, Afrika ülkelerinin son yılların en büyük kuraklık ve kıtlık felaketini yaşadığını söyleyerek, Afrika'nın masum çocuklarına yardımların ulaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

`Yardımlar masum çocuklara ulaşmalıdır”
08 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 01:49
0
2416
0
AA aa

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Hant, yaptığı yazılı açıklamada sivil toplum kuruluşlarını, yerel yönetimleri, meslek odalarını, bankaları, siyasi partileri ve medya kuruluşlarını Afrika'ya duyarlı olmaya ve yardım kampanyalarına katılmaya çağırdı. 

Afrika ülkelerinin son yılların en büyük kuraklık ve kıtlık felaketini yaşadığını vurgulayan Hant, Başta Somali olmak üzere Afrika son yılların en büyük kuraklık ve kıtlık felaketini yaşıyor. Bölgede yaşayanlar çok ciddi insanlık dramıyla karşı karşıya bulunmaktadır. Uluslar arası kaynaklar, büyük çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 11 milyon insanın ölüm sınırında yaşam mücadelesi verdiğini dünya kamuoyu ile paylaşıyorlar. Acilen gıda, temiz su, sağlık ve diğer insani yardımlar ulaşmadığı takdirde ise büyük çaplı ölümlerin yaşanacağı ifade ediliyor. Dünya ve insanlık alemi, bu mübarek ayda, Afrika'nın sıcağında ölüm kalım mücadelesi veren insanlar karşısında büyük bir imtihan veriyor” dedi.

“Biz ‘Önce insan' parolasıyla sendikacılık yapan Memur-Sen ailesi olarak, insanlığın ölmediğini, vicdanların tükenmediğini, erdemliliğin sözlüklerde kalmadığını göstermek için, yardımlar Afrika'ya, Afrikalı masum çocuklara diyoruz” diyen Hant, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu mesajın aslında ülkemizin bütün sivil toplum kuruluşlarının hatta bütün insanlığın mesajı olması gerektiğini inanıyoruz. Bu kapsamda, Sağlık-Sen İl ve ilçe teşkilatları olarak; bu yıl Ramazan ayında düzenlemeyi düşündüğümüz iftar programlarını iptal ettik.

Memur-Sen Başkanlar Kurulunun aldığı karar çerçevesinde bu programlara ayrılan kaynağı Afrika'daki açlık çeken, susuzluktan kıvranan kardeşlerimize göndereceğiz. İnsani ve vicdani görevimizi yerine getirmek, küresel sermayenin karşısına küresel iyilikle çıkmak, kültür ve medeniyetimizden miras kalan yardımlaşma ve dayanışmayı zirveye çıkarmak için; Afrikalı kardeşlerimize, milletimizle birlikte, Memur-Sen ve Sağlık-Sen camiası olarak biz de merhamet elimizi uzatıyoruz. Memur-Sen Konfederasyonumuz ve Sağlık-Sen, ayrıca ülkemizde faaliyet gösteren yardım kuruluşları üzerinden yardım kampanyası başlatmıştır. Bu mübarek Ramazan ayında, Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in Afrika halkı için başlattığı yardım kampanyasına, milyonlarca gönülden, kalpten ve vicdandan sağanak sağanak yardımların yağacağına inanıyoruz ve bekliyoruz. Bu yardım mevsiminde gönüller harekete geçmeli, vicdanlar şefkatle çarpmalı, gönülden verilen yardımlarla dolup taşan gemiler Somali'ye bir an önce hareket etmeli, uçaklar hemen havalanmalıdır. Yardımlar Somalili masum çocuklara ulaşmalıdır.”

Afrika'da her gün 50 çocuğun olduğunu söyleyen Hant, “Bu ne demektir biliyor musunuz? İnsanlık her gün Afrika'da 50 defa ölüyor demektir. Peygamber efendimiz diyor ki “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir.” Biz Peygamber Efendimizin tarafındayız. Orada kalmakta da kararlıyız. Lokmalar boğazımıza düğümleniyor. Yatağımızda çiviler geziyor. Öyle de olmalı. Biz sömürü meraklısı batılılar gibi rahat rahat uyuyamayız, bana ne diyemeyiz. Çünkü kültür ve medeniyetimiz Fırat'ın kenarındaki koyunun dahi hesabını vermeyi gerektiren bir sorumluluk yüklüyor bize. Şükür ki; cömert milletimiz, Anadolu'nun güzel insanları hiçbir zaman böyle durumlarda ağırdan hareket etmedi, sorumluluktan kaçmadı, hep vicdanının sesini dinledi, ihtiyaç bir ise iki gönderdi. İnsanlığın sesi olmaya özen gösterdi. Devlet ve millet olarak nakdi ve ayni yardımlarla yetinemeyiz. Bu bölgedeki tüm ülkelerde sağlık ocakları, hastaneler kurmalıyız. Su kuyuları açmalıyız. Yetimhaneler inşa etmeliyiz. Yardım ve dostluklarımızı kalıcı hale getirmeliyiz. Ramazan kardeşliktir. Ramazan'da Afrikalı mazlum ve mağdur insanlarla kardeşliğimizi zirveye çıkarmalıyız. Afrikalı çocukların solmasına izin vermemeliyiz. Yardım eden, yardıma vesile olan, yardıma şahitlik eden herkesin Afrikalı çocukların gözyaşlarının dinmesinde payı olacak. Afrika'da milyonlarca çocuk ölümü beklemekten kurtaracak, onları yeniden hayatla tanıştıracak. İnsanlık bu olsa gerek. Buradan sivil toplum kuruluşlarını, yerel yönetimleri, meslek odalarını, bankaları, siyasi partileri ve medya kuruluşlarını Afrika'ya duyarlı olmaya ve yardım kampanyalarına katılmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
22:05
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü kapsamlı fon soruşturması kapsamında, SPK'nın tasfiye süreçleri öncesinde hisse senetlerinin başka hesaplara ve yurt dışındaki kurumlara aktarıldığı tespiti üzerine harekete geçti. Savcılık; Serdar Turhan, Muhammed Yarız ve Şaban Serkan İlaldı'nın tüm hisse hareketlerinin tespiti için bankalar ve aracı kurumlara kritik bir müzekkere yazdı.
05.10.2026
21:55
Bingöl`de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Bingöl'de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Damlacık Köyü'nde taşımalı eğitim kapsamında Bingöl'e gelen öğrenciler, sabah saatlerinde çamurlu yolda mahsur kaldı. Öğrencileri taşıyan minibüs, ilerleyemeyince traktör yardımıyla kurtarıldı. Köylüler, yaklaşık 1 kilometrelik yolun yağışlar ve yaklaşan kış öncesinde bir an önce yapılmasını istiyor.
05.10.2026
21:53
Bingöl`de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üretiminin daha verimli ve sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla üreticilere yönelik destek programı hayata geçirildi. Proje kapsamında hem tarımsal mekanizasyon desteği sağlandı hem de 'İyi Tarım Uygulamaları' kapsamında üreticilerin sertifikasyon giderleri karşılandı.
05.10.2026
21:52
Sigortada yeni dönem başladı
Sigortada yeni dönem başladı
Kaza sonrası en çok merak edilen bilgiler artık tek bir platform üzerinden görülebilecek. Yeni uygulamayla sigorta işlemlerine ilişkin birçok detaya e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek.
05.10.2026
21:50
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren hesap başladı. Yeniden Değerleme Oranı'nın yaklaşık yüzde 28 olması halinde araç muayene ve egzoz ölçüm ücretlerinde ciddi artış yaşanacak.
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın