KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

'Yardımlar masum çocuklara ulaşmalıdır”

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, Afrika ülkelerinin son yılların en büyük kuraklık ve kıtlık felaketini yaşadığını söyleyerek, Afrika'nın masum çocuklarına yardımların ulaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

`Yardımlar masum çocuklara ulaşmalıdır”
08 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 01:49
0
2341
0
AA aa

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Hant, yaptığı yazılı açıklamada sivil toplum kuruluşlarını, yerel yönetimleri, meslek odalarını, bankaları, siyasi partileri ve medya kuruluşlarını Afrika'ya duyarlı olmaya ve yardım kampanyalarına katılmaya çağırdı. 

Afrika ülkelerinin son yılların en büyük kuraklık ve kıtlık felaketini yaşadığını vurgulayan Hant, Başta Somali olmak üzere Afrika son yılların en büyük kuraklık ve kıtlık felaketini yaşıyor. Bölgede yaşayanlar çok ciddi insanlık dramıyla karşı karşıya bulunmaktadır. Uluslar arası kaynaklar, büyük çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 11 milyon insanın ölüm sınırında yaşam mücadelesi verdiğini dünya kamuoyu ile paylaşıyorlar. Acilen gıda, temiz su, sağlık ve diğer insani yardımlar ulaşmadığı takdirde ise büyük çaplı ölümlerin yaşanacağı ifade ediliyor. Dünya ve insanlık alemi, bu mübarek ayda, Afrika'nın sıcağında ölüm kalım mücadelesi veren insanlar karşısında büyük bir imtihan veriyor” dedi.

“Biz ‘Önce insan' parolasıyla sendikacılık yapan Memur-Sen ailesi olarak, insanlığın ölmediğini, vicdanların tükenmediğini, erdemliliğin sözlüklerde kalmadığını göstermek için, yardımlar Afrika'ya, Afrikalı masum çocuklara diyoruz” diyen Hant, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu mesajın aslında ülkemizin bütün sivil toplum kuruluşlarının hatta bütün insanlığın mesajı olması gerektiğini inanıyoruz. Bu kapsamda, Sağlık-Sen İl ve ilçe teşkilatları olarak; bu yıl Ramazan ayında düzenlemeyi düşündüğümüz iftar programlarını iptal ettik.

Memur-Sen Başkanlar Kurulunun aldığı karar çerçevesinde bu programlara ayrılan kaynağı Afrika'daki açlık çeken, susuzluktan kıvranan kardeşlerimize göndereceğiz. İnsani ve vicdani görevimizi yerine getirmek, küresel sermayenin karşısına küresel iyilikle çıkmak, kültür ve medeniyetimizden miras kalan yardımlaşma ve dayanışmayı zirveye çıkarmak için; Afrikalı kardeşlerimize, milletimizle birlikte, Memur-Sen ve Sağlık-Sen camiası olarak biz de merhamet elimizi uzatıyoruz. Memur-Sen Konfederasyonumuz ve Sağlık-Sen, ayrıca ülkemizde faaliyet gösteren yardım kuruluşları üzerinden yardım kampanyası başlatmıştır. Bu mübarek Ramazan ayında, Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in Afrika halkı için başlattığı yardım kampanyasına, milyonlarca gönülden, kalpten ve vicdandan sağanak sağanak yardımların yağacağına inanıyoruz ve bekliyoruz. Bu yardım mevsiminde gönüller harekete geçmeli, vicdanlar şefkatle çarpmalı, gönülden verilen yardımlarla dolup taşan gemiler Somali'ye bir an önce hareket etmeli, uçaklar hemen havalanmalıdır. Yardımlar Somalili masum çocuklara ulaşmalıdır.”

Afrika'da her gün 50 çocuğun olduğunu söyleyen Hant, “Bu ne demektir biliyor musunuz? İnsanlık her gün Afrika'da 50 defa ölüyor demektir. Peygamber efendimiz diyor ki “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir.” Biz Peygamber Efendimizin tarafındayız. Orada kalmakta da kararlıyız. Lokmalar boğazımıza düğümleniyor. Yatağımızda çiviler geziyor. Öyle de olmalı. Biz sömürü meraklısı batılılar gibi rahat rahat uyuyamayız, bana ne diyemeyiz. Çünkü kültür ve medeniyetimiz Fırat'ın kenarındaki koyunun dahi hesabını vermeyi gerektiren bir sorumluluk yüklüyor bize. Şükür ki; cömert milletimiz, Anadolu'nun güzel insanları hiçbir zaman böyle durumlarda ağırdan hareket etmedi, sorumluluktan kaçmadı, hep vicdanının sesini dinledi, ihtiyaç bir ise iki gönderdi. İnsanlığın sesi olmaya özen gösterdi. Devlet ve millet olarak nakdi ve ayni yardımlarla yetinemeyiz. Bu bölgedeki tüm ülkelerde sağlık ocakları, hastaneler kurmalıyız. Su kuyuları açmalıyız. Yetimhaneler inşa etmeliyiz. Yardım ve dostluklarımızı kalıcı hale getirmeliyiz. Ramazan kardeşliktir. Ramazan'da Afrikalı mazlum ve mağdur insanlarla kardeşliğimizi zirveye çıkarmalıyız. Afrikalı çocukların solmasına izin vermemeliyiz. Yardım eden, yardıma vesile olan, yardıma şahitlik eden herkesin Afrikalı çocukların gözyaşlarının dinmesinde payı olacak. Afrika'da milyonlarca çocuk ölümü beklemekten kurtaracak, onları yeniden hayatla tanıştıracak. İnsanlık bu olsa gerek. Buradan sivil toplum kuruluşlarını, yerel yönetimleri, meslek odalarını, bankaları, siyasi partileri ve medya kuruluşlarını Afrika'ya duyarlı olmaya ve yardım kampanyalarına katılmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl`de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın