KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

'Yardımları anında ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık'

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Bingöl Şubesi, Hayırsever vatandaşların, üye ve gönüllülerin derneklerine bağışlamış oldukları ayni ve nakdi yardımları anında etkin bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını bildirdi.

`Yardımları anında ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık`
11 OCAK 2012 ÇARŞAMBA 08:27
0
1403
0
AA aa

10 Ocak Gazeteciler Günü münasebetiyle Mustazaf-Der Bingöl Şubesi, gazetecilerle bir araya gelerek, derneklerinin 2011 yılı içerisinde yaptıkları faaliyetleri anlattı.

Derneklerinin kurulduğu günden itibaren cehalet, fakirlik ve yoksulluk ile ihtilaflarla mücadele konularında gerekli çalışmaları hız kesilmeden yapıldığı ifade edilen açıklamada, cehalet ile mücadele ederken özellikle yetişkinlere, gençlere, çocuklara ve bayanların manevi gelişimlerine yönelik, eğitim düzeylerini geliştirmek amacı ile dernek içinde ve dışında kültürel, sosyal, ahlaki, ilmi seminerler, toplantılar, geziler, sohbetler yapıldığı ifade edilerek, “Okuyan gençlere ve çocuklara okuma programları tertipledik. Kitaplar hediye ettik, bilgi ve genel kültürlerine dayalı yarışmalar ve sınavlar düzenledik. Yetişkinlere yönelik her haftanın Perşembe günü ve yılın belirli günlerinde periyodik olarak sohbet ve seminerler verdik. Kurslar düzenledik. Ayrıca Kuran nesli platformu tarafında Türkiye geneli Umre hediyeli olarak düzenlenen “Kuran'ı Güzel Okuma” ve “Kur'an Meali ve İslami İlimler” sınavını İlimizde gerçekleştirdik. Bu yarışmada dereceye girenlerden bir tanesinin Umre masraflarını derneğimiz karşılamış oldu” denildi.

Fakirlik ile mücadele adı altında ve yoksular ile dayanışma amaçlı öncelikle bir tarama yapıldığı kaydedilen açıklamada, “Üye ve gönüllülerimiz vasıtası ile ilimizdeki gerçek muhtaç ve yoksuların haritasını çıkardık. Bu muhtaç aileleri 1, 2, 3. derece diye tasnif ettik. Daha sonra yaşlı, dul, yetim, yoksul ve muhtaç ailelere ihtiyaçlarına binaen yardımları bizzat üyelerimiz tarafından evlerine bıraktık. Hayırsever vatandaşlarımızın, üye ve gönüllülerimizin derneğimize bağışlamış oldukları ayni ve nakdi yardımları anında etkin bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Ramazan ayında yaklaşık 400 aileye gıda kumanyaları dağıtık. Ayrıca derneğimizin muhtaç öğrenci ve aileler yararına düzenlemiş olduğu kermes geliri ile 150 muhtaç aileye gıda yardımında bulunduk. Kurban Bayramında ise yine hayırsever vatandaşlarımızın, üye ve gönüllülerimizin derneğimize bağışta bulundukları Kurbanlarını ki yaklaşık 1200 kg eti 700 aileye ulaştırdık. Ayrıca okulların eğitime başladığı dönmede yoksul ve ihtiyaç sahibi 200 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduk. Yine Van depremi nedeniyle Bingöllü hemşerilerimizin, üye ve gönüllülerimizin katkıları ile Vanlı depremzede kardeşlerimize dayanışma amaçlı yardım kampanyaları düzenledik. Kendilerine 3 kamyon ihtiyaç malzemesi gönderdik. Ayrıca kimi zaman üyelerimizle depremzede kardeşlerimize moral vermek amacı ile ziyaretler gerçekleştirdik” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ihtilaflar ile mücadelede ise, ilimizin önde gelen kanat önderlerini, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, görüş ve fikir alışverişinde bulunuldu, çözüm önerileri sunuldu.Ayrıca ihtilaflı konu ve meseleleri bertaraf etme,birbirine düşman tafralar arasında barış girişimlerinde bulunuldu.Söz konusu ziyaretlerde İslam kardeşliği ve birlik beraberlik vurgusu yapıldı.
Yine kimi zaman ilimizde ,bölgemizde ve İslam coğrafyasında özellikle Filistinlilere yapılan haksızlıkları kınamak ve telin etmek amacı ile basın açıklamalarında bulunduk.Ayrıca başörtüsüne her yerde ve alanda özgürlük verilmesi için imza kampanyası düzenledik.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın